NaslovnicaJudoIntervju s predstavnicima Judo kluba "Hercegovac" - Mostar

Intervju s predstavnicima Judo kluba “Hercegovac” – Mostar

Foto: Facebook – Judo klub Hercegovac – Mostar

Marko Zrimšek, predsjednik i glavni trener judo kluba Hercegovac Mostar: “Svim sudionicima želimo puno sreće i uspjeha na natjecanju a vašim čitateljima savjetujemo dolazak da isprate jedan ovako velik događaj u gradu Makarska.

SM: Možete li nam nešto reći o svome klubu iz kojeg dolazite?
– Mi smo judo klub Hercegovac Mostar. Nastali smo davne 1963., što nas čini jednim od najstarijih klubova u ovom dijelu Europe. Kroz naš klub prošlo je preko 8000 djece i osvojili smo preko 10 000 medalja u svojoj povijesti.

SM: Na kojim turnirima ste nastupali do sada i koji Vam je rezultat “najvažniji”?
– Godišnje nastupimo na preko 30 turnira tako da je težinu rezultata teško izdvojiti. Do sada imamo 304 osvojene medalje u ovoj godini a zlata je najviše. Ipak izdvajamo visoko 7. mjesto za kadetkinje na europskom prvenstvu u Finskoj i dva peta mjesta na Balkanskim prvenstvima.

SM: S kojim borcima nastupate u Makarskoj i što očekujete?
– Dolazimo najviše s onih najmlađih, tako da očekujemo da po bodovanju budemo najbolja ekipa u muškoj i ženskoj kategoriji djece ispod 10 godina. Također, mislimo kako bismo mogli biti visoko u ukupnom plasmanu.

SM: Vaša očekivanja od Organizatora?
– Od organizatora ne očekujemo ništa što već dosada u prijašnjim izdanjima Kupa Makarske nije bilo, a to je ugodno gostoprimstvo, druženje i fer suđenje.

SM: Kako ste dospjeli na turnir u Makarskoj?
– Od Mostara do Makarske nam treba nekih 2 sata tako da nam je jako “zgodno” doći. Također povedemo djecu u obilazak grada. No ističemo kako imamo jako dobru suradnju s domaćinom. Ovo ljeto smo bili sudionici i suorganizatori judo kampa u kojemu su osim naša dva kluba sudjelovali i još neki klubovi iz RH

SM: Poruka za sudionike turnira?
– Svim sudionicima želimo puno sreće i uspjeha na natjecanju

SM: Za kraj – poruka čitateljima?
– Vašim čitateljima savjetujemo dolazak da isprate jedan ovako velik događaj u gradu Makarska.

NAJČITANIJE OBJAVE