NaslovnicaJudoIntervju s predstavnicima Judo kluba Župa dubrovačka

Intervju s predstavnicima Judo kluba Župa dubrovačka

Foto: Facebook – Judo klub Župa dubrovačka

Ivica Didić, tajnik judo kluba Župa dubrovačka: “…upornim i sustavnim radom mogu se postići željeni rezultati i nikada se ne treba odustati.

SM: Možete li nam nešto reći o svome klubu iz kojeg dolazite?
– Judo klub Župa dubrovačka mladi je klub koji je osnovan 2011. godine (ranije smo djelovali kao jedna od sekcija gradskog Judo kluba Dubrovnik 1966). Grad Dubrovnik je, između ostalog, poznat i kao grad juda jer je prvi judo klub osnovan još davne 1966. godine. Gotovo da i nema obitelji u Gradu Dubrovniku koji na neki način nije povezana s judom. Trenutno u klubu trenira 100 djece i mladeži i to na vrlo profesionalnoj razini. Tako smo prošle godine angažirali i stranog trenera iz Ukrajine kako bi unaprijedili sportske rezultate.

SM: Na kojim turnirima ste nastupali do sada i koji Vam je rezultat “najvažniji”?
Jk Župa dubrovačka redovito sudjeluje na svim vrstama judo natjecanja (domaći i međunarodni judo kupovi, nacionalna prvenstva (pojedinačna i ekipna), međunarodne pripreme i kampovi, pa čak i na europskim i svjetskim prvenstvima (zasad kadetskim i juniorskim, a krajnji cilj je i seniorskim). Naš Klub je posljednjih nekoliko godina proglašavan najboljim sportskim kolektivom u Općini Župa dubrovačka, a naša najbolja natjecateljka Iva Oberan najboljom sportašicom Općine. Ista je do sada u svojoj karijeri osvojila gotovo sve državne medalje (ima ih ukupno 14), dok je ista u sklopu Hrvatske kadetske reprezentacije osvojila ekipno europsko i svjetsko srebro. Ista s juniorskom reprezentacijom ima ekipnu medalju s Europskog juniorskog prvenstva. Proglašena je najvećom nadom u mladim uzrastima Dubrovačko-neretvanske županije te je dvostruka osvajačica nagrade „Dražen Petrović“ koja se od strane Hrvatskog olimpijskog odbora dodjeljuje najperspektivnijim sportašima. Svi naši osvajači medalja s nacionalnih prvenstava kategorizirani su sportaši od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

SM: S kojim borcima nastupate u Makarskoj i što očekujete?
– U Makarskoj tradicionalno nastupamo s mlađim uzrastima. Ovakvi turniri su odlična prilika da natjecatelji i treneri provjere stanje svoje tjelesne i taktičke spreme. Obzirom na očekivani broj natjecatelja iz svih regionalnih klubova, ovo nam je nova prilika da se naši natjecatelji susretnu s borcima iz klubova koji njeguju različite stilove tehnike i taktike.

SM: Kako ste dospjeli na turnir u Makarskoj?
– S našim prijateljima iz Jk Makarska se vrlo često susrećemo na međunarodnim turnirima i drugim akcijama i vrlo se dobro poznajemo.

SM: Poruka za sudionike turnira?
– Poruka za sudionike turnira je da se upornim i sustavnim radom mogu postići željeni rezultati te da se nikada ne odustaje.

SM: Za kraj – poruka čitateljima?
– Poruka čitateljima,a posebno mladima, je da se u što većem broju priključe treninzima juda kao jednog od najrasprostranjenijeg olimpijskog sporta na globalnoj razini obzirom na njegov pozitivan utjecaj na psihofizičko zdravlje pojedinca. Principi juda poznati su kao sjajna priprema mladog pojedinca za život općenito. Uostalom, zabava, druženja, prijateljstva i putovanja su zagarantirana.

NAJČITANIJE OBJAVE