NaslovnicaJudoIntervju sa predstavnicima Judo kluba Biokovo

Intervju sa predstavnicima Judo kluba Biokovo

Foto: Judo Klub Biokovo

Pozivamo sve zainteresirane, da skupa sa nama u subotu podrže ove mlade judaše, a posebno pozivamo sve školarce, koji se žele iskušati u nečem novom, da nam se pridruže na treninzima.

SM: Kada i kako nastaje ovaj turnir?

Ideja za prvi turnir se pojavila 2012., od strane članova JK Biokovo. Budući da smo dotada bili na puno turnira, htjeli smo se i mi okušati u organizaciji jednog, uz to usput i popularizirati judo u našem gradu. A osim toga htjeli smo odati počast i utemeljitelju juda u Makarskoj pok. Tajmiru Noli, po kojem turnir i nosi ime, te pridonijeti proslavi Dana Grada Makarske.

2. Možete li nam ukratko reći nešto o Vašem klubu?

Judo klub Biokovo Makarska je osnovan 1968.godine, i prvi je klub iz porodice borilačkih sportova u Makarskoj. Klub je djelovao do 1982. godine, kada se zbog osipanja članstva i problema u vezi adekvatnog prostora za treniranje ugasio. 2005. godine sazvana je obnavljačka skupština, i od tada klub nastavlja sa radom.

SM: Što očekujete od ovog turnira?

Nadamo se da će se turnir, po broju natjecatelji klubova pokazati kao jedan od najjačih i najkvalitetnijih u regiji.

SM: Tko sve nastupa i nastupio je na Vašem turniru do sada ?

Na turniru će ove godine nastupiti cca. 600 natjecatelja, iz 50-ak klubova, sa sudionicima iz pet država: Hrvatske, BiH, Crne Gore, Kosova i Albanije.

SM: Što bi poručili natjecateljima ?

Natjecateljima želimo da prezentiraju svoje vještine na najbolji mogući način, te im želimo da turnir prođe bez ikakvih ozljeda.

SM: Za kraj neka poruka našim čitateljima ?

Pozivamo sve zainteresirane, da skupa sa nama u subotu podrže ove mlade judaše, a posebno pozivamo sve školarce, koji se žele iskušati u nećem novom, da nam se pridruže na treninzima.

NAJČITANIJE OBJAVE