NaslovnicaKošarkaDrugi po redu turnir Makarsko ljeto!

Drugi po redu turnir Makarsko ljeto!

Intervju sa organizatorom košarkaškog turnira “Makarsko ljeto”

SM:Prvi je iza Vas, koliko Vam je lakse u organizaciji sada kada znate neke stvari?
Nakon organizacije prvog turnira puno nam je lakše organizirati drugi, jer smo savladali porodiljne muke koje smo ove sezone zasad izbjegli.Pa tako kao prvo na vrijeme obezbjedili smještaj za gostujuče ekipe, potvrdili dolaske svih sudionika, pripremili poklone, medalje i pokale isl.

SM:Termin je malo “stisnut” ? Kada se igra , gdje i tko će sve ove godine nastupit?
Ove sezone termin je malo pomjeren zbog poklapanja sportskih natjecanja u Makarskoj pa če ove godine turnir započeti u četvrtak 21.06. u Gradskoj dvorani u 13:00h nakon čega se odigrati još dvije utakmice.Potim je predviđeno u 18:00h kratko predstavljanje svih sudionika turnira,ali na otvorenom košarkaškom terenu na Sportskom centru Makarska nakon čega je predviđena utakmica domače momčadi Amfore protiv BSC Bratislave.Cjelokupan program prvog dana je malo stisnut da bi svi sdionici mogl pratiti utakmicu svjetskog prvensta u 20:00h Hrvatska-Argentina.Turnir se nastavlja u petak u Gradskoj dvorani dvjema utakmicama u 08:00h, a potom na Sportskom centru u 17:30h nakon čega će se odigrati i revijalna utakmica u 19:15h između Kadetske Reprezentacije Županije i Šibenke-Dražena Petrović, a potom još jedna utakmica. U subotu je program identičan dvije jutarnje utakmice u Gradskoj dvorani i dvije večernje na Sportskom centru. Posljednjeg dana u nedjelju 24.06. u 09:00h istovremeno u Gradskoj dvorani i na Sportskom centru utakmice za 7.mjesto i 5.mjesto potom u Gradskoj dvorani utakmica za 3.mjesto i Finale nakon čega je predviđeno oko 14:15h dodjela nagrad i zatvaranje turnira.
Na turniru če osim več spomenutih domačina Amfore i BSC Bratislave iz Slovačke nastupiti: Dubrava-Zagreba, Alkar-Sinja,GEN-Sarajeva Bosna i Hercegovina, Zrinski-Mostara Bosna i Hercegovina, Triglav-Kranja Slovenija i Mislav-Splita kao branitelj prošlogodišnjeg turnira.

SM: Imate li neke novosti na turniru u sustavu natjecanja? Koji je termin turnira?
Natjecanje če biti u dvije skupine po 4.ekipe gdje če se nakon odigrane tri utakmice u skupinama u završnici sastati ekipe prema plasmanu u skupini i tako oformiti konačni poredak.Nažalost zbog kratkoče turnira neče biti moguče križanja u polufinalu prvplasiranih i drugoplasiranh ekipa jer ove sezone imamo 8.ekipa a sve če se odigrati u 4. dana od 21.06. do 24.06.2018godine.

SM: Što očekujete od “domaćih” ekipa na turniru?
Što se tiče domačina Amfore ukoliko budu u kompletnom sastavi te vjerovatno pojačani sa svojim bivšim igračima Tritrllom, Prugom (koji od prošle sezone nastupaju za Split i Brkušičem (koji natupa za drugu ekipu Cibone – Rudež) realno je da se bore za 3.mjesto uz malo sportske sreče možda i nastupe u finalu.

SM: Vaša osobna očekivanja?
Osobno se nadam da če turnit proteči dobro bez povreda igrača i da nas vrijeme psluži te da možemo odigrati sve utakmice prema planu, a ne da se budemo primorani seliti u dvoranu kao prošli turnir. A posebno zadovoljstvo bi mi bilo da sve ekipe ponesu sa sobom dobre uspomene na Makarsku i turnir ta da se sljedeče godine vidimo i još večem broju.

SM: Poruka sudionicima i našim čitateljima?
Želja mi je da svi sudionici turnira provedu 4 nezaboravna dana u sportskom i zabavnpm obliku, te da po povratku u svoje gradove prenesu dobar duh Makarske. Pozvao bi sve čitatelje da posjete Gradsku dvoranu i Sportski centar je sam siguran da če te gladati zanimljivu košarku a gotovo je sigurno da če te među ovim kadetima gledati i ponekog budučeg profesionalnog kšarkaša a možda i reprezentativca svoje države.

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE