NaslovnicaKošarkaIntervju KK Alkar - Sinj

Intervju KK Alkar – Sinj

Intervju sa trenerom Denisom Bobetom.

SM:Makarsko ljeto 2018 – kako je došlo do Vašeg angažmana na njemu? 
Pošto sam na početku ove godine preuzeo kadeta Alkara kroz ligu na službenim utakmicama sam se susretao sa trenerom Amfore g. Videkom. Inače, moj suigrač iz Alkara još davne 1996g. Pozvao nas je na ovaj turnir što smo sa zadovoljstvom prihvatili.

SM:Kako se zadovoljni uvjetima za igru ? Vanjski i unutarnji teren se ne sreće često na turnirima ili se varam ? 
Definitivno jedna novina za nas na turnirima. Kvaliteta vanjskog terena je odlična i utakmica protiv BSC Bratislave koju smo igrali na njemu je bila pravi gušt, naročito kad su se moji momci prilagodili kroz 2 poluvrijeme. O dvorani koja je stara par godina, nema smisla govoriti…(sve 5).

SM: S kim se sve igrali u grupi i tko Vam je bio najneugodniji protivnik?
Od 3 utakmice u grupi imali smo 2 pobjede i završili kao drugi u skupini i borbi za 3mj. na turniru. Pobjedili smo domaću Amforu, kao i Bratislavu a izgubili od sarajevskog Gen-a. Gen je definitivno bio najteži protivnik za nas, uostalom to pokazuje i njihov rezultat osvajanjem 2mj. na turniru i nes(p)retnog porazu u finalu od Dubrave.

SM: Da li bi izdvojili nekog od igrača kao možda budućeg reprezetantivca ili je još prerano ?
Mislim da svaka momčad ima ponekog više talentiranog igrača, ali je isto tako prerano govoriti o reprezentativnom potencijalu. Jer sve je na njima i njihovoj volji za još veći i krvavi rad u budućnosti. Kroz igračku kao i trenersku karijeru sam bio svjedok masu talenata kojima to nije bilo dovoljno, jer nisu dovoljno brusili taj dijamant i nisu imali želje za više rada pa na kraju nisu uspjeli igrati ozbiljnu košarku. Mi treneri smo uvijek tu i na raspolaganju, ali nikoga ne možemo prisilit da radi i više trenira, ako On to sam neće.

SM: Općenito o turniru, oragnizacija, medijsko pračenje, smjestaj , hrana ? da li se zadovoljni ?
Turnir je samo po ekipama koje su nastupile dosta jak. Organizatoru sve pohvale i bez obzira što Mi nismo imali smještaj, nego smo svakodnevno putovali, uvjeren sam da nam nebi falilo ni “ptičijeg mlijeka”. 

SM: Konačno Vaš plasman na turniru je ispunio očekiavanja ili ste se bazirali na “igru” kao mjerilo ” gdje ste trenutno”?
S obzirom da je većina igrača 2003 godište a njih sam preuzeo 15-ak dana prije turnira i nismo imali puno vremena za detaljnije uigravanje.
Smatram da možemo biti zadovoljni na kraju sa 4.mj.  Ja sam utvrdio na koga mogu računati u budućnosti a što od koga mogu očekivati, to ovisi koliko će tko od njih preko ljeta raditi i napredovati.

SM: Makarsko ljeto 2019 ? Dolazite ? Možda proporučite nekoj ekipi da nas posjeti 🙂
Nadamo se ponovnom pozivu na turnir, samo drugi put ćemo nastojati imati smještaj sva 4 dana turnira, jer će momci tako biti odmorniji za utakmice i bolje će se upoznati i družiti sa ostalim sudionicima. Isti tako važi za nas trenere kad je u pitanju razmjena iskustva.
Svakoj ekipi bi preporučio da dođe na ovako odlično organiziran turnir. A što se Nas tiče, mogu samo reći: Vidimo se dogodine!

NAJČITANIJE OBJAVE