NaslovnicaKošarkaIntevju KK Adriatic

Intevju KK Adriatic

Intervju sa Ivanom Jurčevićem predsjednikom i trenerom KK Adriatica.

SM: Tko je KK Adriatic ? Možete li nam pobliže predstaviti svoj klub?
Košarkaški klub Adriatic je klub koji je osnovan 2011. godine u Splitu. Radom obuhvaća preko 150 polaznika a treninzi se odvijaju u školskim športskim dvoranama grada Splita. Natječe se na županijskoj razini u svim mlađim uzrasnim kategorijama. U sezoni 2016./2017. kao juniorski i kadetski prvaci u Županiji kvalificirali su se na Poluzavšnom prvenstvo Hrvatske. Na poluzavršnom natjecanju juniori su bili u skupini s KK Cedevitom u Osijeku a kadeti s KK Cibonim u Splitu. Naša seniorska momčad natječe se u A2 ligi jug. Zadnje tri natjecateljska sezone smo bili jednom treći, jednom četvrti i jednom peti. Rad s mladima je naš klupski moto.

SM: Kako je došlo do suradnje sa Makarskom?
S košarkaškim klubom Amfora iz Makarske surađujemo od samih početaka rada Kluba. Suradnja je uvijek obostrano korektna. Neki igrači Amfore koji su školskim obvezama bili vezani za Split trenirali bi s nama a igrali za svoj matični klub. Suradnja je bila i s najmlađima/dječacima osobito kod odlazaka na neke turnire.

SM: S kojom ekipom nastupate na ovom turniru ?
Na ovom turniru nastupamo s igračima rođenim 2002. i mlađi. Taj uzrast bi trebao biti okosnica kadeta za sezonu 2017./18. ukoliko se generaciji 2001. ne dozvoli još jedna natjecateljska sezona. Momčad KK Adriatica vodit će treneri Jere Mrduljaš i Vlado Blagaić.

SM: Možda izdvojiti nekog od igrača koji “odskaće” od generacija?
U generaciji igrača 2002. i mlađi, koji ujedno dolaze na ovaj turnir u Makarsku, ističe se Toni Lisica koji zbog obveza u reprezentaciji Hrvatske neće biti u sastavu.

SM: Što očekujete od Organizatora a što od svoje ekipe?
Od organizatora očekujem uspješnu organizaciju ovog međunarodnog turnira. U ime našeg Kluba zahvaljujem domaćinu turnira na ovoj hvale vrijednoj gesti u interesu košarke za mlade. Nadam se da će naša momčad uspješno prezentirati podneblje iz kojeg dolaze (podneblje nadarenih i vrhunskih košarkaša) i opravdati povjerenje domaćina koji nam je omogućio sudjelovanje.

SM: Poruka za kraj čitateljima i suparnicima ?
Čitatelje pozivam da prate i podrže naše mlade košarkaše i vrijednog domaćina u ovim košarci potrebnim nastojanjima. Suparničkim momčadima žele fer i športsko nadmetanje.

NAJČITANIJE OBJAVE