NaslovnicaKošarkaJedinstven u Hrvatskoj - starta košarkaški turnir Makarsko ljeto 2023

Jedinstven u Hrvatskoj – starta košarkaški turnir Makarsko ljeto 2023

Mnogo turnira se igra po različitim sustavima, ali ono po čemu je ovaj poseban je – igranje na dva različita terena. Ne, bilo koja, već je prvi u gradskoj sportskoj dvorani, dok je drugi na otvorenom i pod reflektorima, što ga kao takvog čini jedinstvenim u Hrvatskoj što komentiraju i sami sudionici turnira.

Nakon defilea postrojavanja i predstavljanja ekipa, sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Makarske Zoran Paunović, te im poželio ravnopravnu borbu pod koševima i da najbolja ekipa pobjedi.

Devet ekipa , iz dvije države, će kroz 3 dana , na terenima GSC odnosno u dvorani i na otvorenom odmjeravat snage. Pitali smo jednog od organizatora, gospodina Zorana Agića, da nam u par rečenica predstavi ovoljetno izdanje Makarske 2023 :

Rezultate, najavu, tablice i raspored TURNIRA možete pratiti OVDJE

Fotografije sa TURNIRA možete pratiti OVDJE

Ukoliko bude tehničkih mogućnosti za prijenos utakmica za 3.mjesto i finala – LIVE STREAM pratite OVDJE ( da možete pratiti utakmicu , zapratite Youtube kanal )

  • Termin je “visok”, kad i kako ste se odlučili za organizaciju turnira? Prate li Vas sponzori? 

Turnir je tradicionalno već dugi niz godina u ovom termini odnosno starta po završetku školske godine. Ove sezone smo imali mali problem zbog datuma turnira, tako su nam u posljednji trenutak otkazale ekipe iz Austrije, Slovačke i Slovenije pa smo odlučili smanjiti broj sudionika ovaj put na 9 ekipa , koje su mahom iz BiH i Hrvatske. Sam turnir bez sponzora bi bili teže organizirati pa koristim priliku da se zahvalim Gradu Makarskoj, Hotelu Bonaca, Restoranu Bonaca, Cetine vodi, Print Spotu kao i medijskim pokroviteljima Sport Makarska i Radio Makarska Rivijera.

  • Ove godine je opet “ruta” dvorana – sportski centar. Kako ekipe reagiraju za igranje na otvorenome ? 

Kao i prijašnjih godina sve utakmice će se održati u Gradskoj dvorani i na otvorenom terenu Sportskog centra što se pokazalo kao uspješan koncept, a ekipe posebno dobro reagiraju na utakmice pod reflektora na vanjskom terenu što donosi i veći broj ljudi na tribinama

  • Koje sve ekipe dolaze ove godine ?

Ove godine uz domaću Amforu nastupiti će 3 ekipe iz Hercegovine Zrinski Mostar, Posušje i Čapljina, zatim 3 ekipe iz unutrašnjosti Hrvatske Vindija Varaždin, Hermes Zagreb i Šamac Karlovac, te još 2 ekipe iz Bosne Lions Tuzla i Never Stop Donji Vakuf.

  • Kakav je sustav natjecanja ? 

Zbog neparnog broja ekipa bili smo prinuđeni mijenjati sustav natjecanja a da sve ekipe odigranu isti broj utakmica 4.

Prvi dan nakon prve utakmice u jednoj od 3 skupine ćemo službeno otvoriti turnir(gradonačelnik) će svim ekipama poželjeti ugodan boravak i puno sportskih uspjeha u 18h na sportskom centru, te će se potom odigrati još 2 utakmice u preostale 2 skupine.

Drugi dan je planirano da se odigraju sve utakmice po skupinama, točno čak 6 utakmica, da bi se dobio poredak po skupinama, nakon čega će se oformili nove 3 skupine i to pobjednici skupina tvore novu za borbu za medalje, drugoplasirani za borbu od 4 do 6 mjesta te trećeplasirani za borbu od 7 do 9 mjesta.

Predviđeno je da se treći dan odigra pet utakmica kako bi posljednji dan odlučivao o konačnom poretku i to po principu da bi se prvo igrale utakmice za 7-9 mjesto, potom 4-6 mjesto i naposljetku susreti završnice u 20:30h u subotu , nakon čega bi uslijedila dodjela pehara i medalja te izbor najbolje petorke turnira.

  • Poruka čitateljima

Ovom prigodom koristi mogućnost da pozovem sve ljubitelje košarke kao i one koji to nisu a možda će postati da nas posjete na ove dvije lokacije i uveličaju ovaj turnir. Unaprijed se zahvaljujem svim koji će nas svoji prisustvom pa makar i na kratko podržati te pokazati našim gostima da smo Sportsko Turistička destilacije – kratko je komentirao Zoran Agić jedan od organizatora ispred Košarkaškog Kluba “AMFORA”

Rezultate, najavu, tablice i raspored TURNIRA možete pratiti OVDJE

Fotografije sa TURNIRA možete pratiti OVDJE

Ukoliko bude tehničkih mogućnosti za prijenos utakmica za 3.mjesto i finala – LIVE STREAM pratite OVDJE ( da možete pratiti utakmicu , zapratite Youtube kanal )

NAJČITANIJE OBJAVE