NaslovnicaKošarkaNASTAVLJA se A2 liga Jug

NASTAVLJA se A2 liga Jug

Nakon više od pola godine pauze zbog pandemije koronavirusa, nastavlja se započeto prvenstvo A2 lige jug. Prvenstvo nastavljaju KK Diadora, KK Solin, KK Trogir i KK Amfora. To su ujedno, jedini klubovi koji su izrazili ambiciju za igranjem u višem rangu sljedeće sezone. Prvenstveno se nastavlja u kup formatu gdje se igra polufinale i finale, a pobjednik je ekipa koja bude bolja u dvije odigrane utakmice.

Parovi polufinala su KK Solin – KK Diadora, KK Amfora – KK Trogir. U odnosu na prvi dio sezone Makarani su uspjeli dogovoriti dva odlična pojačanja : Mladena Primorca koji je ovu sezonu igrao u prvoj Mađarskoj ligi i Roka Galića koji je branio boje Dubrovnika u Hrvatskoj prvoj muškoj ligi, a prošle godine bio član Premijer ligaša Zaboka. Također veseli povratak kapetana Željka Jovića koji je bio ozlijeđen prvi dio sezone.

Amfora svoju prvu utakmicu igra 19.6.2021. u 19:30 sati u dvorani na Gradskom sportskom centru, a prema odobrenju Županijskog stožera civilne zaštite dozvoljen je prijem gledatelja uz pridržavanja svih epidemioloških mjera.

Polufinale A2-Liga Jug :

Amfora-Trogir 93-62

Solin-Diadora Zadar 86-86

Nakon početnog grča koji je trajao 7-8 minuta igrači su se opustili i priveli utakmicu kraju bez natjecateljske neizvjesnosti. Nakon dugo vremena i gledatelji (uz covid mjere) su mogli uživati u košarkaškoj utakmici.

U utorak ( sutra 22.06) slijedi uzvrat u Trogiru a igra se po principu 2 utakmice – koš razlika. Drugi polufinalni par Solin-Diadora su odigrali veoma zanimljivu utakmicu 86-86 te se potencijalni protivnik u mogućem finalu neće znati do samog kraja.

Foto : FB KK Amfora

NAJČITANIJE OBJAVE