NaslovnicaKošarkaTonći Gladina o K.K. Mislav i sudjelovanju na turniru

Tonći Gladina o K.K. Mislav i sudjelovanju na turniru

Tonći Gladina – trener mlađih kategorija o K.K.Mislav i njihovom sudjelovanju na 1. Međunarodnom košarkaškom turniru Makarska – Ljeto 2017.

SM: Tko je KK Mislav ? Možete li nam pobliže predstaviti svoj klub?
KK Mislav je klub iz Podstrane nastao prije više od 25 godina naporima skupine entuzijasta i zaljubljenika u košarku koji su nastojali pokrenuti Podstranu u sportskom smislu. U tom periodu klub je dva puta igrao kvalifikacija za plasman u 1.HKL i dvije sezone igrao je jedinstvenu drugu ligu kada je to bilo moguće zbog sustava takmičenja. Na žalost zbog neadekvatnih uvjeta rada (čitaj zbog nedostatka adekvatne sportske dvorane), klub nikada nije napravio taj još jedan korak do elitnog košarkaškog takmičenja u Hrvatskoj. Taj problem se odražava i na bitniji segment rada kluba od rezultata seniora, a to je okupljanje što većeg broja mladih koje je ograničeno zbog malog kapaciteta dostupnih dvorana. Ipak zbog velikog truda svih angažiranih oko kluba uspjeli smo koliko toliko amortizirati navedene nedostatke te pružiti djeci maksimalnu pažnju kroz veliki broj termina, utakmica te stručni rad svih trenera.

SM: Kako je došlo do suradnje sa Makarskom?
Od samog početka imamo odlične odnose sa košarkaškim klubom iz Makarske bilo da je to kroz česte prijateljske utakmice, razmjenu igrača ili kao u ovom slučaju poziv na turnir. Ponekad zbog rezultatskih imperativa zna biti izrazito vatreno na utakmicama za bodove ali kako vatra brzo plane tako se vrlo brzo i ugasi :), sve je to sportsko rivalstvo.

SM: S kojom ekipom nastupate na ovom turniru ?
Nastupamo sa ekipom sastavljenom od igrača rođenih 2002., 2003. i 2004. godine s tim da će neki igrači rođeni 2004. imati dosta bitnu ulogu.

SM: Možda izdvojiti nekog od igrača koji “odskače” od generacija?
Naš najbolji igrač je tim, pa stoga ne bih nikoga izdvajao, znam da je to trenerska floskula ali kod nas je stvarno tako :).

SM: Što očekujete od Organizatora a što od svoje ekipe?
Od organizatora moje ekipe očekujem da ima što manje izgubljenih lopti a što više asistencija :). Šalim se naravno. Od organizatora očekujem da mi ni ne primijetimo kako se tu nešto organizira 🙂 a od naše ekipe da pruži svoj maksimum pa rezultatski što bude.

SM: Poruka za kraj čitateljima i suparnicima?
Čitateljima poručujem da svakako navrate pogledati turnir jer sam siguran da će vidjeti pravu, neizvjesnu i atraktivnu košarku a suparnicima da im je bolje da ne dolaze :), možemo mi za publiku odigrat i između sebe :).

NAJČITANIJE OBJAVE