NaslovnicaKošarkaKroz dramu do naslova prvaka !

Kroz dramu do naslova prvaka !

Samo par sati ranije igrali su utakmicu u kojoj je pobjeda značila finale, a poraz borbu za 7 mjesto! Uz preokret su otišli do kraja

 Od četvrtka do nedjelje 20.-23.06, mladi košarkaši su odmjeravali snage na gradskom sportskom centru. Raspoređeni u dvije skupine po 4 ekipe – OKK Sloboda, KK Alkar, KK Vindija, BSC Bratislava, KK DOŠK, KK Zrinjski, Reprezentacija Splitsko dalmatinske županije i KK Amfora, igrali su po sistemu svatko sa svakim te su pobjednici skupina osigurali plasman u finale. Posljednji dan u grupnoj fazi je bio i više nego dramatičan. U skupina A , OKK Sloboda je suvereno prošla kroz grupu i sa maksimalnih 6 bodova te postignutih 249 koševa čekala pobjednika u skupini B.

Tu se odvijala prava drama jer su čak 3 ekipe mogle u FINALE ! Zrinjski, DOŠK i Reprezentacija Spli.-dalm. županije su mogli u Finale ili “kući”. KK DOŠK-u je trebala minimalna pobjeda da bi otišli na 6 bodova i bili prvi u skupini, dok je pak Zrinjskome trebala pobjeda sa više koševa razlike kako bi uzeli “prvu poziciju” i preskočili DOŠK. U međusobnom ogledu za prolaz, po četvrtinama se rezultat kretao : 11 – 19, 22 – 12, 10 – 13, da bi u posljednjoj četvrtini bilo 21 – 19. I ne samo to , pobjedu je Zrinjski odnio svega par sekundi prije kraja pogotkom za 64:63 i tako došao na 4 boda, sa 210 postignutih koševa – ipak premalo jer je DOŠK imao 213 i time bio u finalu barem do početka/kraja utakmice između Alkara i Rep. Spli.-dalm.žup.

Naizgled lagana pobjeda od 78:66, međutim reprezentacija je “opasno visila” tri od četiri četvrtine!  Po četvrtinama : 10 – 18 pa totalni preokret u drugoj sa 27 – 11, poluvrijeme Alkar vodi sa 37:29. Početak treće četvrtine ravnopravno 14 – 18, te su u četvrtu ušlo sa 51:47 prednost Alkara. U posljednjih 10 minuta “Alkari” su ostali bez goriva i Reprezentacija je uspjela preokrenuti rezultat sa ubačenih 31 poenom naspram 15 Alkarovih. Konačni poredak u skupini B – Rep. Split.-dalm. žup, DOŠK, Zrinjski sa po 4 doba, Alkar 0., dok je u skupini A – Sloboda 6, Vindija 4, Amfora 2, Bratislava 0.

Utakmicu za 3.mjesto i Finale su gledatelji imali priliku pratiti putem LIVE STREAMA na youtube kanalu što se pokazalo kao pun pogodak jer je iznenadilo veliko zanimanje za utakmicu. Također se može još uvijek pogledati kako je DOŠK došao do 3.mjesta odnosno kako su momci iz Reprezentacija u samo par sati od “ponora do vrha” stigli zahvaljujući momčadskom pristupu koji je “izbacio” i MVP turnira u njihovim redovima. 

LINK –  https://www.youtube.com/watch?v=PW4m–vhisU 

NAJBOLJA petorka

Ivan Prug (Rep.Split.-dalm.žup) , Adin Malohođić (Sloboda), Franjo Lapić (DOŠK), Filip Đurašević (Zrinjski), Matija Pavlić (Vindija)

MVP turnira

Ivan Prug (Rep.Split.-dalm.žup)

Rezultati završnog dana turnira

7. mjesto : Bratislava – Alkara 73 : 84

5.mjesto : Amfora – Zrinjski 35 : 97

3.mjesto: Vindija – DOŠK  62 : 87

1.mjesto : Rep.Spl.-dalm.žup – Sloboda  86:76

Konačni poredak :

1. Reprezentacija Splitsko-dalmatinske županije, 2. Sloboda, 3. DOŠK, 4. Vindija, 5.Zrinjski, 6. Amfora, 7. Alkar, 8. BSC Bratislava

Velika zahvala djevojkama iz ŽKK Amfora bez kojih ovaj turnir ne bi bilo lako organizirat , a bili su od organizatora do voditelja, zapisničarki, hostesa i još mnogo toga : Lea Čepo, Klara Agić, Iva Glibota, Martina Srzić, Laura Markić, Andrea Radomiljac, Emilia Gazilj, Marija Štefanac i Sara Bebek. 

NAJČITANIJE OBJAVE