NaslovnicaKošarkaS predsjednikom K.K. Amfora pred početak turnira

S predsjednikom K.K. Amfora pred početak turnira

Foto: Facebook – K.K. Amfora

Na košarkaškim terenima gradskog sportskog centra, od 15.-18.6.2017. odigrava se 1. Međunarodni košarkaški turnir Makarska – Ljeto 2017.

SM: Međunarodni košarkaški turnir u Makarskoj? Otkud ideja i tko je pokretač?

– Prvi međunarodni turnir Makarsko Ljeto 2017 za mlade nade igrače rođeni 2002 i mlađi održati će se na vanjskom terenu sportskog centra. Ideja se rodila prije 2 godine kada smo na vanjskom terenu odrađivali ljetnje treninge i prijateljske utakmice, kad su svi koji bi došli pitali za neki turnir ili mogući kamp, jer se prepozna kvalitetan rad što pokazuju i rezultati mlađih selekcija. Nošeni tom mišlju u prošloj sezoni smo malo zakasnili te nismo uspjeli pronaći adekvatan termin te smo već na kraju prošle godine odredili termin te se upustili u ovaj projekt. Sama ideja je potekla od nekolicine članova predsjedništva prvenstveno od doaena makarske košarke Siniše Alemania, trenera Nenada Videke kao i moje malenkosti Zorana Agića.

SM: Kada se održava , koliko traje i zašto baš u tom terminu?

Sam turnir održati će se od 15.06 do 18.06., ovaj termin smo izabrali jer su uglavnom sva natjecanja do tada završena te smo očekivali da neće bit problematčno pronaći zainteresirane ekipe iz regije i šire.

SM: Riječ je o muškom turniru ili ima i ženskih ekipa? Koji uzrast te po kojem principu ste zamislili turnir?

– Na prvom turniru zamišljeno je da nastupe samo muške ekipe i to za uzrast 2002 godište i mlađi te da se igra po principu u dvije skupine po 4 ekipe, tri utakmice a potom na koncu po plasmanu u skupini borba za pozicije 4-4,3-3,2-2,1-1. Međutim pošto će u konačnici nastupiti samo 6 ekipa (jer su svega prije nekoliko dana odustale ekipa reprezentacije Graza iz Austrije zbog obaveza igrača prema klubovima kao i ekipa Sparsa iz Sarajeva jer nisu mogli odgoditi prvenstvene utakmice) odigrat će se po istom principu samo što će u skupinama biti po tri ekipe te bi svaki dan bila po jedna ekipa slobodna te kojima bi dali mogućnost da taj dan odigraju još jednu utakmicu van konkurencije.

SM: Koje sve ekipe nastupaju i odakle dolaze?

– Na turniru će uz domaćina KK Amforu nastupiti: KK Mislav – Podstrana, KK Adriatic – Split, HKK Zrinjski – Mostar-BiH, KK Vitrus Pallacanestro – Roseto-Italija i B.S.C.Bratislava -Slovačka.

SM: Možda neko zvučno košarkaško ime dolazi u Makarsku?

– Predviđeno je ukoliko dozvole obaveze da Dino Rađa dođe pogledati poneku utakmicu ili da budeina dodjeli nagrada, a osim njega očekujemo još 2-3 zvučna imena ali o tome kada dobijemo potvrdu. Uz njih, prisutan će biti i dugogodišnji trener u Mostaru Branko Princ, otac nekadašnjeg igrača Cibone.

SM: Hoće li biti popratnog sadržaja ili ste fokusirani samo na turnir za prvi put?

– Za prvi turnir uglavnom smo se fokusirali na sam turnir iako će biti malo i popratnog sadržaja tipa da ćemo omogućiti ekipama vožnju brodom, kao i tko bude želio imati će mogućnost neograničene vožnje gradskim vlakićem odnosno bude interesa organizirati ćemo im i izlet u Park prirode Biokovo.

SM: Imate neku poruku za sudionike?

– Na kraju bi se zahvalio svim ekipama na dolasku u Makarsku te im zaželio puno sportskog uspjeha kao i da se zabave i na kraju ponesu samo lijepe uspomene iz Makarske.

NAJČITANIJE OBJAVE