NaslovnicaNogomet6 zemalja, 36 Klubova, 71 ekipa, 1.100 nogometaša - Makarska CUP 2023

6 zemalja, 36 Klubova, 71 ekipa, 1.100 nogometaša – Makarska CUP 2023

Između silnih obaveza u planiranju i realizaciji međunarodnog turnira , uspjeli smo “uhvatit” direktora turnira gosp. Talajića, te ga upitali da nam predstavi ovogodišnji turniri. Veliki broj ekipa, djece, trenera , ali i događanja van nogometnih terena svakako su “mamac” za sve ljubitelje nogometa koji požele doći u Makarsku od 20. – 23.04.

*Fotografije sa turnira se mogu pogledati OVDJE, live stream utakmica, ukoliko nam tehničke mogućnosti dozvole, mogu se pogledati OVDJE, dok se sve rezultate, rasporede utakmica te poredak u tablicama može pogledati OVDJE

Makarska CUP 2023 starta 20.04 – možete li nam dati kratki uvod u ovogodišnji turnir?

Ovogodišnji turnir je napokon na tragu onih prije korone u smislu masovnosti i broja ekipa. Zadovoljni smo odazivom ekipa, a posebno kvalitetom, stoga očekujemo jedno vrlo kvalitetno natjecanje. 

Da se primijetiti i neka nova imena ekipa ? 

Da, ove godine imamo čak tri ekipe iz Sjeverne Makedonije, a po prvi put je sa nama i jedna ekipa iz Ukrajine. I to ni manje ni više najveći i najslavniji ukrajinski klub FC Shakhtar iz Donetska. Želim naglasiti da je naš klub u cijelosti pokrio troškove sudjelovanja malih ukrajinaca na turniru.  

Obzirom na iskustvo organiziranja i poznavanja ekipa možete li već sada “detektirati” favorite ili se ipak sve rješava na terenu ? 

S obzirom na veliki broj jakih ekipa, teško je reći tko su najveći favoriti turnira. Isto tako, iskustvo nas uči da su “mali” vrlo često znali pomutiti račune onim najjačima. Nadam se neizvjesnom i kvalitetnom turniru.

Vaša očekivanja , prije svega od nastupa HRNK Zmaj na turniru, a potom od ovogodišnjeg turnira ? 

Naših 5 ekipa će nadam se pružiti dobru igru, te ostaviti dobar dojam, da li će to biti dovoljno za neki značajni uspjeh vidit ćemo, ali nam to nije najvažnije. Više od svega želimo da svi skupa uživamo u dobrom nogometu i atmosferi na stadionu i u gradu.

Prateći druge turnire koji se održavaju, možemo reći da ste medijski jako dobro pokrili turnir. Što ste ove godine pripremili roditeljima, koji će od doma “pratiti” turnir ? 

Turnir je tradicionalno dobro medjiski popraćen i očekujemo da ćemo imat dosta pratitelja preko društvenih mreža. Ove godine ćemo u suradnji sa Gradom Makarska organizirati koncert Luke Nižetića na glavnom gradskom trgu, što će dodatno obogatiti i povećati šušur u Gradu. Također, u planu nam je da se neke utakmice grupne faze, a završnica u cijelosti za kategoriju U-13 prenosi u live streamu. Nažalost, tehnički uvjeti na pomoćnom terenu nam onemogućuju live stream ali ćemo nastojati da zainteresirani koji će turnir pratiti od doma imat informaciju što se događa na turniru. 

NAJČITANIJE OBJAVE