NaslovnicaNogometDa smo mogli primit sto ekipa, imali bi dovoljno prijava - Mali...

Da smo mogli primit sto ekipa, imali bi dovoljno prijava – Mali Zmaj 2021

Prije početka, zamolili smo direktora turnira Petra Talajića da nas kroz par odgovora pobliže upozna sa ovogodišnjim turnirom Mali Zmaj 2021, na kojem će po prvi put nastupiti i ženske ekipe.

Također , finale je na rasporedu u nedjelju kada će utakmice izravno prenositi HNTV što je samo dokaz da turnir iz godine u godinu “odrasta” ( op.a. rezultati , tablice, raspored u realnom vremenu, fotografije, radio emisija, mediji, livestream odnosno TV prijenos… ) u format “Lige prvaka” – a sve kako bi na radost roditelja, koji nisu bili u mogućnosti pratiti svoju djecu na turnir, mogli imati “praćenje on line”.

Rezultati na Sport Makarska, fotografije na FB Sport Makarska, prijenos finala na HNTV-u.

1. Organiziranje ovako velikog turnira zasigurno nije jednostavno, zbog ove situacije. Možete li nam reći kao ide organizacija i na koje sve poteškoće ste nailazili? 
– Jedina poteškoća koju smo imali je neizvjesnost da li će situacija sa koronom eskalirati i da li će mjere biti takve da nam onemoguće organizaciju. Sve drugo je bilo čisti gušt i zadovoljstvo.


2. Respektabilan broj ekipa je tu, zasigurno je bilo jako teško “nagovoriti” klubove da dođu? 
– Da smo mogli primit sto ekipa imali bi dovoljno prijava. Prijave smo zatvorili još prije mjesec i po dana. Svi su s velikim zadovoljstvom dočekali najavu da će turnira biti, a nakon par dana 90 posto kapaciteta smo zatvorili.


3. Možete li ukratko objasniti sistem natjecanja i ima li razlike od prijašnjih turnira?
– Nema velike razlike u samom sustavu natjecanja u odnosu na prijašnje turnire. U14 su podijeljeni u 4 grupe, prve dvije idu u četvrtfinale i dalje do finala na ispadanje. U11 su podijeljeni u 6 grupa, dalje idu prva dva i 4 najbolja treća, s tim da u jednoj grupi ima 5 ekipa, pa će tu trećeplasiranoj ekipi bit brisan rezultat protiv posljednje te će se tada usporedit sa ostalih 5 trećih. Te ekipe ulaze u osminu finala i dalje na ispadanje. Kod cura se igra na ispadanje do finala.


4. Po prvi put ženski nogometni klubovi. Čija je bila ideja i kako ste tu zadovoljni odazivom? 
– S obzirom da nam je želja da ženski nogomet saživi i u našem klubu, voditelj škole Vlatković u suradnji s direktorom kluba Rašićem došli su na ideju da promotivnim turnirom za cure pokušamo animirati male makaranke da se uključe u trenažni proces našeg kluba.


5. Za kraj – poruka roditeljima, klubovima, igračima? 
– Poruka je uvijek ista….uživajte i podržite svu našu djecu!

Rezultati na Sport Makarska, fotografije na FB Sport Makarska, prijenos finala na HNTV-u.

NAJČITANIJE OBJAVE