NaslovnicaNogometMakaranaBarišić “potopio” Bagušić, a Jukić i Botanović za kišu golova!

Barišić “potopio” Bagušić, a Jukić i Botanović za kišu golova!

Foto: Miroslav Dudaš

Kada sa turnira ispadnu Bagušić/CB Tropicana, MNK Tići, Fortuna digital, kada CB Smile čeka rasplet utakmice, King grafika promaši dva “mrtvaca” za 3:0 prvo poluvrijeme (prolaz) i kada Vinarija Pilač/IDEA namještaj postigne pogodak za prolaz sa igračem više 30 sek do kraja – ŠTA REĆ o turniru?! NIKAD neizvjesniji turnir do sada!!!

Prvu utakmicu dana je Sveučilište u Splitu imalo “lak” zadatak protiv Jocinih tića. Pobjeda od 6:2 je dala potvrdu prvog mjesta u skupini, dok su Jocini tići pokazali da mogu i znaju, te da su igrom kuglica možda završili u lakšoj skupini svakako imali još toga za reći. Ovako napuštaju Makaranu praznih ruku al sa iskustvom više. Vrlo dobra ekipa Veselka Mate je u drugoj utakmici protiv Palme Pusak, pokazala zašto su zaslužili završnicu turnira. Iako nije dobro počelo jer je Eljuga (vratar Palme pusak ) pogodio preko cijelog terena prevarivši tako istrčalog Puharića za 1:0, nisu se momci u plavome dali smest. Ante Bokšić , minuta 7 odličnim udarcem neobranjivo za 1:1 i vračanje utakmice na početak. Držali su se tako sve do 10 minute kada Pusak preko Nikolca i Primorca pogađa za poluvrijeme – 3:1. Voditelje Miočević je odlično iskoristio stanku i savjetima pomogao da Mlikota opet zakuha. Minuta 20 – 3:2. Odlična utakmica dviju rastrčanih ekipa , sa puno duela i šansi. Mreže miruju sve do 60 sekundi prije kraja kada Nikolac ponovo pogađa za 4:2, brzo su uzvratili plavi za 4:3 (autogol palme) ali vrijeme je isteklo za nešto više.
Najisčekivanija utakmica dana CB Ankora i SS Bagušić/CB Tropicana – za prolaz! Od prve minute se vidjelo da će osvajači i česti sudionici završnice Bagušići biti u velikim problemima. Minuta je 2 a Barišić i Grizelj su “nagrizli” crne! Minuta 10 – 0:3, minuta 12 – 0:4 nezaustavljiv par Barišić/Jukić! Nakon prvog poluvremena Bagušići su gubili sa čak 4:0 i nije se naziralo rješenje za probuđenu Ankoru. Početkom drugog dijela se ukazao Mario Šimić i smanjio na 1:4 ali u istoj minuti Marčić diže na 1:5. CB Ankora je ušal u utakmicu bolje, jače i sa više želje da uđe u završnicu turnira. Bili su u svakom duelu, svakoj odbijenoj lopti, povratnoj trci, jednostavno su više to željeli. Nažalost svadbeni salon Bagušić/CB Tropicana po prvi put na Makarani neće biti u samoj završnici turnira, a koliki su sportaši pokazali su poslije utakmice čvrsto priznajući na terenu, svlačionici i na piću da je CB Ankora zasluženo pobijedila i da se nadaju da su ispali od “osvajača” Makarane!
Golijadu na kraju dana su nam pripremili Botanović sladoledi i Vila Jukić! Kako to biva kada igra Vila, padaju golovi ko na traci. Antunović, Hrkać, Tomić 3:0 minuta 8! Bajamić, Koštić, Buzov , Miljac 4:6 minuta 14. Jednostavno se igra za gol više, obrana je na centru visoko podignuta kod obje momčadi i kod prve pogreške vratari su na iskušenjima. Kraj prvog poluvremena za rezultatom 4:6, malo koje ekipe bi preživjele. Drugi dio je bio kud i kamo mirniji sa pogodcima – samo dva! Čorluka i Hrkać za 6:6, svakako jednu od ljepotica turnira po postignutim pogodcima. Tim neriješenim rezultatom Botanović je sjeo na vrh skupine H i time sebi priskrbio lakšeg protivnika u osmini finala!

Parovi i satnica osmine finala:

28.12. Srijeda

16.30 hTuka taka : Vinarija Pilač
17.45 hCB Ancora : CB Mikado
19.00 h AŠ Kružni tok : Hotel Riva 
20.00 h Pivo u boci : CB Formula

29.12. Četvrtak

16.45 hKonoba Tomić : Vila Jukić
18.00 hBotanović sladoledi : Veselko Mata
19.15 h Bistro Palma Pusak : Binvest
20.30 h Sveučilište u Splitu : CB Smile

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE