NaslovnicaNogometMakaranaBurići prejaki za CB Vicu

Burići prejaki za CB Vicu

Foto: Miroslav Dudaš

Burići prejaki za CB Vicu, Vrgorčani (iš)čupali prolaz a King grafika “prosula” prolaz

U prvoj utakmici dana CB Smile je “morao” pobijediti sa velikom gol razlikom CB Vicu ukoliko je mirno želio gledati dvoboj King grafike i CB Camel. Tako su igrali od prve minute i utakmicu završili sa visokih 11:2. Burići – Marko i Mario su zabili čak 7 komada zajedno dok su za CB Vicu pogotke postizali Jelavić i Brkulj.

Drugi susret je odlučivao o prvom mjestu u skupini C. Pivo u boci i MNK Porto tolero/Hotel Riva su ipak na kraju podijelili bodove rezultatom 4:4. U sastav “plavih” se vratio Ante Barač i odmah pokazao da je najveće pojačanje te sa hat-trikom držao prednost Piva u boci sve do 23.minute kada Burđelez i Petrović poravnavaju konačni rezultat.

Prvi od dva napeta susreta dana su odigrali King grafika/Dalmatina tisak i CB Camel/AŠ Kružni tok. Pobjednik ovog susreta bi prolazio u drugi krug, ali je i Kong grafiku trebao rezultat od 3 i više pogodaka razlike. Bolje nije moglo krenuti za njih – 0:1 Ante Čaleta, minuta je 5. Ne samo da su poveli, nego su dominirali cijelo prvo poluvrijeme. Sve što bi prošlo, zaustavljao je sve prisutni Ante Lozo na vratima. Pred kraj prvog dijela Radić, Milunović i Tomas su imali “mrtvace”. Radićev udarac je na crti zaustavio Zebić, a vratar rozih Malenica je još dva puta “čupao” loptu iz mreže za 0:1 – rezultat prvog poluvremena! Drugo poluvrijeme – ravnopravno do 21. minute kada Vuković ima slobodni udarac na 9 metara od Malenice. Jak udarac, Malenica brani i kada je Nikola Zelić , kojeg vratar nije vidio, imao loptu na nozi, Vuković je skida i neprecizno šutira, iz čega slijedi duga lopta na Mihovilovića koji lobuje istrčalog Lozu i 1:1. Nažalos, poslije tog gola se King grafika ”raspala” i porazom od 5:2 završila nastup na Makarani Ligi prvaka 2016.g.

Vinarija Pilač/IDEA namještaj i MNK Tići – susret koji je direktno odlučivao o prolazu, u kojem Vrgorčani nisu smjeli izgubiti protiv vrlo dobrih i neugodnih Tića. Duško Martinac 8.minuta, 1:0, dobar početak “crnih.” Ne zadugo, Hrkać vrača na 1:1, minuta je 10. te mreže miruju do drugog fatalnog poluvremena! Minuta je 20 Marko Mikulić 1:2, Tići prolaze u osminu Vinarija ide kući. Nakon 3 stative i 2 prečke u istoj akciji, te pljeska cijele dvorane, dalo se naslutiti da će narednih 8 minuta biti – dramatičnih!! Crni su ubacili u brzinu više ali i crveni nisu bili bez odgovora! Mirko Jurjević jednu odličnu akciju Subotića završava pogotkom za 2:2 – obrat ; MNK Tići ispadaju, Vrgorčani prolaze. To slavlje je trajalo do 28:47,00 na semaforu kada Hrkač istrčava jednu kontru i oči u oči matira Hercega na vratima Vinarije za 2:3 – ponovo obrat i Tići imaju prolaz! Odmah voditelj Pilač ubacuje golmana igrača, što je pokazuje pravim potezom. Nakon neuspjele akcije i promašenih praznih vrata , MNK Tići pomalo “ naivno “ izlaze u presing, što malo nogometni znalci iz Vrgorca koriste i uigranom akcijom Mirko Jurjević sa druge stative pogađa za 3:3 u 29:33,00. Do kraj su i Tići probali sa golanom igračem ali nije išlo – konačnih 3:3 , dramatična utakmica za prolaz Vrgorčana!

Danas su na rasporedu :

17.00 hSveučilište u Splitu : Jocini tići
18.00 hBistro Palma pusak : Veselko Mata
19.00 hSS Bagušić : CB Ankora
20.00 hVila Jukić : Botanović sladoledi

21.15h – Izvlačenje parova osmine finala!

NAJČITANIJE OBJAVE