NaslovnicaNogometMakaranaU četvrtfinalu - finale prije finala!

U četvrtfinalu – finale prije finala!

Foto: M.Dudaš

Četvrtfinalni dan su otvorili Pivo u boci i CB Mikado-Lucky me. Ne može se osporiti želja, htijenje, borbenost, motiviranost izbornika, igrača ali CB Mikado je sve rezerve “goriva” ispraznio na utakmici osmine finala protiv Ploča gdje su ubilježili pobjedu od 3:0 i pokazali da ovaj Mikado ima i može više. Uz malo sreće, iduću godinu, po prikazanoj igri, mogu i stepenicu više. S druge strane, “iskusna ekipa” Pivo u boci i malonogometni “Ivica Kostelić” – Ante Barač, su tu utakmicu ozbiljno shvatili i od prve minute krenuli tvrdo, da se ne bi poslije morali “vaditi”. Lendić, Divić, Bruketa i Barač su sa po jednim pogotkom, prošlogodišnje viceprvake gurnuli u polufinale. Dok je Dominko Radalj u 7.minuti pogodio za 1:1, ali od toga se nije moglo više.

Druga utakmica između Marine Tučepi i Pekare Samčović je ponudila najviše pogodaka – čak 12. Kada tome pridodate da se rezultat “okretao” nekoliko puta – vodstvo Marine 1:0 preko Igora Šuljića, pa Ivan Brnas za 1:1 i 1:2 vodstvo Pekare Samčović, pa zatim 2:2 u režiji Ivora Šuljića – ne može se ni pomisliti da je utakmica bila lagana. Poluvrijeme je svakom dobro došlo da uhvate malo zraka od visokog ritma. Drugi dio opet otvara Marina 3:2 Ivor Šuljić,pa zatim Boro Cvetković iz polukontre pogađa za 3:3, Ivor opet podiže na 4:3, međutim sada Mario Šimić zabija za 4:4 . Golovi kao na pokretnoj traci. Bilo bih ih još i više da Kirevski i Božinović nisu imali svoj dan i branili čuda. Jadran Kirevski 5:4 – Ivan Gotovac 6:4. Kada su mislili svi to je to, Pekara Samčović ne može više , opet se ukazao brzonogi Boro Cvetković i s druge stative pospremio za 6:5. Tada je Samčović povukao potez – golman igrač, ali nije prošlo. Igor je započeo, a Ivor Šuljić završio pogotkom za 7:5, golgeterski dan druge utakmice između Pekare Samčović i Marine Tučepi.

Konoba Tomić i Vila Jukić! Nije moglo bolje za Konobu Tomić – izgubljena lopta Tomića, polukontra, drugu stativu zatvara Toni Mladineo i Konoba vodi 1:0, minuta – 4. Međutim, umjesto da Konoba dobije “krila” i ubaci u brzinu više, jednostavno su stali. Nekoliko nerezonskih gubljenja lopte, pogrešaka u obrani, bilo je dovoljno da Vila Jukić ubaci u brzinu više i isprati Konobu Tomić sa 5 komada u svojoj mreži. Čorluka 2x, Mikulić, Tomić i Čužić su bili strijelci i tako omogućili Vili Jukić da dohvati stepenicu više od posljednjeg uspjeha na Makarani.

Tako su kuglice htjele da posljednja utakmica dana između Svadbenog salona Bagušić- Tropicana i CB Smilea, dobije epitet – finala prije finala! 600 gledatelja je moglo uživati u muškoj, dinamičnoj, tvrdoj igri dvije ekipe od kojih je jedna na žalost morala ispasti. To je ovog puta bio CB Smile, u trilerskoj završnici. Kako drugačije nazvati utakmicu u kojoj CB Smile, pogodcima Ante Babića u 4 minuti i Pere Stojkića iz akumulacije sa 10 m (6 prekršaj Bagušić-Tropicana), svega par sekundi prije kraja prvog poluvremena sa 2:0 ode na odmor i do kraja susreta ispusti pobjedu iz ruku. Ante Pokrajčić na sredini terena “vozi biciklu”, baca svog protivnika na pod i pogađa za smanjenje 1:2 u 23.minuti. Svega 4. minute poslije Duje Nevistić “bombom” probija Franića na vratima CB Smile, koji isprve brani ali se lopta čudno odbija i završava u mreži za 2:2 – 27.minuta. Cijela dvorana je na nogama, navijaju i pozdravljaju svaki potez i šansu za gol ali i obrane dvojice danas odličnih vratara od kojih jedan sigurno zaslužuje epitet najboljeg vratara turnira. U 90 sekundi igre, Petric promašuje prazna vrata Franića za pobjedu Bagušić-Tropicane, dok je za CB Smile Ante Babić u 2 navrata izašao sam, oči u oči, pred vratara Borisa Bačka i oba puta promašuje. Drami tu međutim nije kraj – 2 sekunde do kraja korner je za CB Smile, u gužvi ispred praznih vrata se našao Mario Burić koji u padu, sa zvukom sirene šalje loptu par centimetara od vratnice u korner – penali umjesto slavlja za CB Smile. Lutrija šesteraca je mogla otići na bilo koju stranu, obranom Bačka, otišla je na Svadbeni salon Bagušić-Tropicana, dok je CB Smile nažalost ispao iz utrke za naslov. Međutim, kada na kraju utakmice, 600 prisutnih gledatelja ustane i dugim pljeskom pozdravi ekipe, to samo pokazuje da je epitet – finale prije finala bio opravdan!

NAJČITANIJE OBJAVE