NaslovnicaNogometMakaranaČETVRTFinalisti Makarane 2017.g!

ČETVRTFinalisti Makarane 2017.g!

Agrohortus – zamalo, Marineti šesterci, Tolo Trade i Brela kroz mušku i tvrdu igru u završnicu !

Parovi ČETVRTFinala (petak 5.1.2018.):

17:30h Stari dom IvkošićTolo Trade
18:40h ŽelušaMarineta Club
19:50h Mali PlamenBistro Palma Pusak
21:00h BrelaBlato na Cetini

Današnjim susretima, niti malo manje dramatičnijim nego jučer, dobili smo parove četvrtfinala. Nikad neizvjesnija Makarana, koja se igra po jedinstvenom sustavu u Hrvatskoj po uzoru na Ligu prvaka, ponudila je osam podjednakih protivnika koji su kroz bolju i hrabriju igru ili kroz sretnije šesterce, čak četiri susreta, izborili nastup u četvrtini finala. Tim prolaskom su sebi osigurali nastup na Makarani 2018.g, kao nositelji skupina, ukoliko se budu prijavljivali, u što ne sumnjamo jer po reakcijama pri upitu o organizaciji i uvjetima igre, Makarska je daleko ispred ostalih turnira u Splitsko dalmatinskoj županiji ali i šire.

Danas su prvi susret dana otvorili Tolo trade i MNK Duće. Pravi primjer pristupa obiju ekipa kad je u pitanju protivnik – poštovanje i respekt. Od prve minute su obje ekipe krenule u maksimu, što je za rezultat imalo 0:0, na kraju prvog dijela. Sve do 19.minute su se redale šanse, ali bez uspjeha, da bi Juretić nakon male nepažnje u obrani Duća, prilikom auta za Tolo – poentirao za 1:0!. Tempo, dueli, šanse sa obe strane – podjednako dobre, ali u 25.minuti Šuljić koristi također samo sekundu nepažnje i 2:0. Jerončić je brzo vratio na 2:1, ali do kraja se nije rezultat mijenjao. Od kvalifikacijski šesteraca sa Oravačom (nakon gubitka 0:2) do odlične utakmice sa Tolo Trade-om,  velika pohvala za ekipu iz MNK Duće.

Gripa, temperatura, ozljede – sve je to dio nogometa ali i susreta Brela i Botanović sladoleda. Izostanak skoro 7 igrača , vidno se osjetilo na kvaliteti susreta između ove dvije ekipe. Na kraju se ipak strpljene i upornost Brela isplatila. Klarić dva puta, Staničić i Bekavac za oku ugodnih 4:0 te prolaz u četvrtinu finala!

Treći susret dana je privukao oko 300-tinjak gledatelja koji su mogli uživati u utakmici punoj muške, tvrde duel igre. Marineta club i Svadbeni salon Bagušić/CB Tropicana su otpočeli sa 2:0! Brza, jednostavna dva pogotka Andrijašević plus Dudu i Bagušići, po starom dobrom običaju tako kreću u utakmicu 0:2 – kao dizel! Do kraja poluvremena su mreže mirovale, ali zato su oba vratara imala pune ruke posla. Svaki udarac, dribling, obrana je bila nagrađena sa pljeskom prisutnih u dvorani bez obzira o kome se radilo! Početak drugog dijela Marineta club je “zaspala” što je bilo dovoljno Serdarušiću da vrati Bagušiće u “život” – 2:1. Na terenu kao da je jedan ekipa, Bagušić/CB Tropicana su pritiskali a Marineta se branila. Davor Landeka, minuta 23, kroz šumu nogu, Bašković pokriven i na semaforu je 2:2. Drama o kraja. Izdržali su se svi naleti te otišlo u šesterce gdje je Filip Bašković obranio dva udarca i odveo Marinetu u četvrtfinalni ogled!

Ništa, manje dramatično, al ništa manje, je bio posljednji susret dana. Gripa, viroza, prehlada je desetkovala Bisto Palmu Pusak, ali i Agrohortus. Međutim, odgovorna i disciplinirana obrana Agrohortusa, poput Talijanskih momčadi u Ligi petice, stavljala je Pusak na velike muke. Sekunda nepažnje ili manjak zraka u plućima u 9.minuti ipak nije bilo dovoljno – ostaje 0:0, Krešo Tomić fantastičan udarac, ali Vela brani! Međutim obrana je i dalje postojana, jača od trovremenskog tafta. Na odmor se otišlo tim rezultatom! Početak drugog dijela je bio preslik prvog, samo što su igrači Agrohortusa ubacili u brzinu više i čak 4 puta imali oči u oči sa vratarom Palme pusak. Da je bilo samo malo mirnoće ili više iskustva u realizaciji kod tih 100% šansi odličan Agrohotrus bi prošao dalje, ali ! Ovaj put Krešo Tomić uspjeva, savladati Darka Velu, nakon gužve u devet metara, međutim slavnje je trajalo jako kratko ! Minuta je 28, sekunda 45 kada kod jednog auta igrač Palme Pusak vraća loptu vrataru, njemu prolazi ispod noge, završava u mreži i na semaforu je 1:1! Rijetko viđen pogodak na malonogometnim utakmicama ali događa se. Tada Agrogortus juri u 5 brzini, kako bi iskoristio “smušenost” kod Palme Pusak, ali do kraja ostaje 1:1šesterci. Za svoju rijetko viđenu pogrešku vratar Palme Pusak se iskupljuje fantastičnom obranom kod odlučujućeg šesterca i otvara vrata četvrtine finala. Odličan Agrohortus zaslužuje svake pohvale od organizacije, navijača do pristupa svakoj utakmici bez obzira na rezultat i protivnika – Bravo momci !

Rezultati:

17:10h Tolo Trade 2 – 1 Duće
18:10h Brela 4 – 0 Botanović sladoledi
19:20h Marineta Club 2 – 2 5:4 SS Bagušić/ CB Tropicana
20:30h Bistro Palma Pusak 1 – 1 4:3 Agrohortus

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE