NaslovnicaNogometMakarana"Šefica" probudila CB Ancoru

“Šefica” probudila CB Ancoru

Foto: Miroslav Dudaš

…Kada su svi već bili spremni za poluvrijeme Valerij Jurić prolazi “kroz sve” igrače, špicom sprema loptu iza Franića za 2:3 i zvuk sirena…

Drugi dan Makarane su otvorili “stari prijatelji” CB Vice i King grafika/Dalmatina tisak, gdje je neizvjesnost ipak nestala nakon prvih 16 minuta. Naime, kratka klupa je presudila žutima i ostavila ih bez snage u završnici gdje su Milunović, Jezidžić i Radić rutinerski to iskoristili i laganim pogotcima donijeli tri bitna boda na početku turnira. Počasni pogodak CB Vice je djelo Joska Batošića na početku susreta.
Posljednji susret dana između MNK Tića i Jocinih tića je također bio susret “starih prijatelja” međutim spretniji su sada bili Tići i sa dva pogotka Hrkača i Kraljevića upisali tri boda. Jocini tići su pokazali da su “narasli” i da imaju što za reći uz malooo dužu klupu i rezultat bi bio bolji. Ovako imaju još dvije šanse da se izbore za drugi krug.
Druge dvije utakmice su pokazale koje ekipe ćemo po svemu sudeći gledati u drugome krugu natjecanja. CB Smile, iako dosta oslabljen neigranjem većine igrača od prošle godine, je pokazao da će biti “bomba” za svaku ekipu. Kristijan Zor je načeo CB Camel/AŠ Kružni tok, već u 4 minuti susreta. Tri prekršaja na Babiću u svega 70 sekundi, dala su naslutit da bi “rozi” mogli imati velikih problema. Međutim, Ivanišević i Caktaš su brzim pogodcima okrenuli igru – 1:2. Do desete minute egal igra na obe strane, muška tvrda utakmica sa puno duela. Iz jedne takve gužve Matej Lozina kupi loptu i pogađa za 2:2. Kada su svi već bili spremni za poluvrijeme Valerij Jurić prolazi “kroz sve” igrače, špicom sprema loptu iza Franića za 2:3 i zvuk sirena. Početkom drugog dijela Smile jednostavno nije imao rješenje za Valerija koji utakmicu usmjerava sa pogotkom za 2:4 u 18 minuti susreta. Stiskali su , napadali, išli 100 na sat, ali je ekipa CB Camel/AŠ Kružni tok privela ovu utakmicu sigurno kraju.
CB Ancora je prošle godine sa sličnom ekipom doživjela “debakl” je nije prošla skupinu uz jako lošu ali fer i korektnu igru do kraja. Kako to biva u ozbiljnim ekipama kada nije sjajno – “šef” malo posloži stvari. Samo što je u ovom slučaju – “šefica” Sanja – odlično posložila ekipu. Sedma minuta na semaforu CB Ancora vodi 0:3. Nerješiva zagonetka za Binvest je Marin Jukić, koj je svih 30 minuta bio živa opasnost za protivnika. Međutim, nakon 0:3 uslijedio je sindrom – LAKO ĆEMO. Galić i Čutura (bivši igrać SS Bagušić) pogodcima u 13. i 14.minuti vraćaju Binvest u igru i na poluvrijeme se odlazi sa 2:3. Mreže miruju do 20 minute kada za 3:3 pogađa Mandurić i eto problema. “Šefica” čestom rotacijom i bodrenjem podiže ekipu i Jukić pogađa za 3:4. Još 90 sekundi i “probuđena” Ancora upisuje bitne bodove. Držali su tu prednost do posljednjih 45 sekundi kada jedna naizgled bezazlena situacija u protivnčkom šestercu, umjesto da se realizira, uslijedila je polukontra i Galić pogađa za konačnih 4:4. Uz utakmicu CB Smile i CB Camel/AŠ Kružni tok, do sada , najbolja momčadska prezentacija. Svakako su pokazali da zaslužuju ulaznicu u drugi krug, ali još dvije utakmice su tu i može biti svega. Uzbudljiv nastavak slijedi!!

Sutrašnje utakmice :

17.00hSveučilište u Splitu : Vinarija Pilač/IDEA Namještaj
18.00hKonoba Tomić : CB Formula
19.00hCB Mikado/Lucky me : Fortuna digital
20.00hVila Jukić : MNK Brela

Cijena cjelodnevne ulaznice je 10kn!

NAJČITANIJE OBJAVE