NaslovnicaNogometMakaranaIntervju CB Smile

Intervju CB Smile

Foto: M.Dudaš

U utakmici finala prije finala, CB Smile je kod 2:0 imao dvije meć lopte koje je na kraju vratar Bagušića Boris Bačak zaustavio i utakmica je ušla u dramu. Po svim gledateljima daleko najbolji susret, do sada na turnirima, a kako ga je doživjela ekipa CB Smilea – u nastavku….

SM: CB Smile – tko je kriv za okupljanje ekipe i nastup na turniru?
– Ekipa CB “Smile” je u principu nastala spontano. Na samom pocetku Makarane nastupili smo pod imenom CB Medin, ali tada dolazi do promjene vlasništva i preseljenja u današnji Caffe bar “Smile”! Najzaslužniji za okupljanje ekipe su Marijo Mrčela ( gazda), Marko Burić ( kapetan) i nas par mladića koji smo tada bili redovni gosti te smo zajedno donijeli odluku o nastupu na Bozićnom turniru!

SM: Odakle su svi ti momci i gdje igraju?
– Od samog početka ideja je bila da nastupaju domaći momci koji se međusobno poznaju i poštuju i tako je dan danas! Ekipa je uglavnom složena od bivših i sadašnjih igrača velikog nogometa koji su nastupali ili nastupaju na travnjacima širom Hrvatske pa čak i Europe! Ali su ipak znalci i na malom balunu 😉

SM: S obzirom da ste ulaskom u četvrtfinale osigurali mjesto na Makarani 2016 – dolazite li?
– Da !

SM: Po Vama kakva je bila organizacija turnira i medijsko praćenje ?
– Realno uvijek može bolje! Po mom skromnom mišljenju organizatori turnira bi se trebali pripremati za svaki sljedeći turnir odmah po završetku tekućeg. Kroz cijelu godinu treba radit na prikupljanju sponzorstva i samim time na povećanju nagradnog fonda ( mnogo manje i siromašnije sredine u okruženju imaju malonogometne turnire sa bogatijim nagradama)! Isto tako potrebno je savjetovanje i razgovor sa svim predstavnicima ekipa i to u vezi sa samom organizacijom kako bi turnir bio sto uspješniji. Nadalje, precizirat početak i završetak turnira datumom, izmjeniti neke točke pravilnika ( npr. da 3 žuta kartona ne znaže utakmicu kazne neigranja , da se golovi u kvalifikacijama ne računaju za najboljeg strijelca, da se odmah odredi ždrijeb od skupina do završnice po uzoru na teniske turnire itd.), gledateljima osigurat grijanje ukoliko je potrebno, itd. u tom smislu. Sve ovo nabrojeno nije kritika već dio prijedloga kako sto bolje pristupit organizaciji sljedeće “Makarane” a samim time i većoj medijskoj pažnji! Jer da nije par fotoreportera i zaljubljenika u sport i futsal te društvenih mreza, za turnir se gotovo ne bi ni znalo. Zato smatram da ovakvi intervjui te ankete mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete Makarane koja je, budimo realni, jedna lijepa priča u nasem gradu u to doba godine!

SM: Vaša utakmica sa Svadbenim salonom Bagušić Tropicana je proglašena najboljom dramatičnom utakmicom dosadašnjih turnira Makarane – finale prije finala – gdje ste imali 2:0, da bi potom lutrijom šesteraca ispali od branitelja naslova prvaka – kako ste je Vi doživjeli?
– E sad dolazimo do te famozne utakmice protiv SS BAGUŠIC o kojoj se priča i dan danas iako su prošla skoro 3 mjeseca! Puna dvorana, pravi spektakl! Sve se odvijalo prema planu i pri vodstvu od 2:0 trebalo je zadržat pribranost ali onda je sve krenulo naopako. Ja sam kao voditelj bio isključen zbog psovke, falili smo nekoliko zicera, suci su nas oštetili u par navrata i uslijedila je kazna u obliku njihovog izjednačenja. Buduć da sam to vrijeme proveo na tribini bilo je jako teško i emotivno jer nisam mogao utjecati na ništa… A u lutriji šesteraca pobjeda je otišla na njihovu stranu! Šteta, velika šteta jer smatram da smo prošli SS Bagušic da nas nitko ne bi zaustavio do kraja pa ni ovogodišnji protivnici. Istina, gotovo svi koji su gledali tu utakmicu kažu da je bila najbolja zadnjih par godina otkad se igra Makarana!

SM: Nagrade za najboljeg vratara i igrača turnira su otišle u prave ruke ili ?
– Mislim da je logično da se najbolji igrač i vratar biraju među polufinalistima i to je praksa na većini turnira! Za najboljeg igrača je izabran momak iz SS Bagušic A.Pokrajcic i to prema mom mišljenju zasluženo, ali isto tako smatram da nagrada za najboljeg vratara nije otišla u prave ruke…

SM: Što Vam se dojmilo na turniru a što najviše smetalo kao ekipu?
– Najviše me se dojmio fair-play naših protivnika te općenito između momčadi na parketu, pojava mladih ekipa koje tek stasaju, a zasmetale su me isključivo neke sudačke odluke koje su sastavni dio nogometa!

SM: Koga bi od igrača izdvojili kao najboljeg pojedinca u svojoj ekipi i da li ste zadovoljni rezultatom?
– Teško je pričat o tome tko je najbolji pojedinac u ekipi! Bitno je da smo i dalje družina na terenu i izvan njega. A s obzirom da smo godinu ranije osvojili 3.mjesto, ispadanje u četvrtfinalu bi trebao biti neuspjeh! Ipak mi smo zadovoljni postignutim jer smo odigrali čak 2 najbolje utakmice na cijelom turniru!

SM: “Treće poluvrijeme” – tko je kapetan ?
– Jole Miočević

SM: Za kraj možda poruka budućim sudionicima Makarane ?
– Volio bih da se prijavi sto vise odličnih ekipa i da turnir puno vise dobije na značaju! A mi čemo učiniti sve da se popnemo na Vrh!

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE