NaslovnicaNogometMakaranaRazgovor - King Grafika

Razgovor – King Grafika

Foto: M.Dudaš, ekipa King grafika

Antonio Milunović, kao stožerni igrač ekipe, donosi nam viđenje turnira, utakmica, protivnika i drugih sudionika turnira:

SM: Ukratko, kada i kako nastaje King Grafika, tko je okupio ekipu, koliko dugo ste zajedno i koje ste rezultate do sada postizali s obzirom da Vam ovo nije prvi turnir?
King Grafika je nastala 2014. godine, a ekipu smo okupili sponzor ekipe, Toni Milunović, i ja. Prije toga sam dva puta nastupio na Makarani, a 2013. s ekipom Uranije dogurao do četvrtfinala gdje je Monaco, tadašnji osvajač, bio spretniji i na koncu sretniji. Prošle godine smo završili turnir porazom u osmini finala, ali smo kao i ove godine bili desetkovani ozljedama i nemogućnošću dolaska par igrača.

SM: Tko je sve za Vas nastupao i odakle su svi ti igrači?
Ove godine smo se jedva skupili, ali nismo željeli propustiti turnir jer iz svega ovoga treba izvući lijepu priču. Želimo napraviti ekipu koju će se svake godine natjecati, a nadamo se svi jednom i osvojiti. Vratar je izvrsni mladi momak koji brani za Veliko Brdo u ligi malog baluna, Ante Lozo. Iz Uranije su igrali Nikola Zelić i Leo Brodarić, iz Zmaja je došao Ivan Jezidžić, Iz Croatije iz Zmijavaca Ante Vuković, dva juniora Novog Vremena i dvi naše najveće uzdanice za nadolazeće turnire Ivan Mladinov i Vinko Nižetić, te Hrvoje Zelić i moja malenkost.

SM: Kada ste vidjeli svoju grupu – što ste pomislili?
Kad sam vidio broj prijava, znao sam da neće biti lagane utakmice. Sve skupine su bile podjednake, možda su dvije bile izrazito jake, skupina iz koje je ispala Cohiba i skupina u kojoj se do zadnjih trenutaka nije znalo hoće li proći Gornja Vala ili FS Mario.

SM: Protiv koga je bilo najteže igrati i kako komentirate protivnike u grupi ?
Pa najteže je bilo neodigrati posljednju utakmicu zbog nedolaska Mikada. Koliko god bio protivnik jak lijepo je igrati i uživati u minutama provedenim na terenu u natjecateljskom duhu. Što se tiče naših protivnika tu bih pohvalio Jocine tiće zbog želje, volje i truda s kojom momci igraju, a za ostale dvije ekipe jednostavno nemam komentara…

SM: Jeste li zadovoljni s nastupom svoje ekipe i svojom igrom ?
Zadovoljan sam željom i voljom svojih suigrača jer su pokazali karakter i borbenost kada su cijelo poluvrijeme igrali s igračem manje u prvoj utakmici protiv Pekare Samčović. Žao mi je što nismo prošli dalje, al šta je tu je, tek nam je druga godina, a svi smo mladi i željni dokazivanja.

SM: 6. Kako Vam se čini ovogodišnja Organizacija i medijsko praćenje turnira ? Što Vam je smetalo a što bilo odlično na turniru?
Svake godine je organizacija sve bolja i bolja, ali naravno ima par propusta i grešaka. Veliki minus dao bi odigravanju utakmica jer između naše prve dvije utakmice je prošlo više od deset dana, a između druge dvije sedam. To je prevelika pauza za jedan turnir. I još jedan minus su suci ovog turnira jer previše utakmica su ”režirali” i odveli u krivom smjeru. Šteta što nema spikera za vrijeme utakmice da kaže tko je zabio koji gol ili bar predstavljanja ekipa jer mnogi gledatelji bi željeli znat koji je koji igrač jer na turniru je bilo izvrsnih igrača. Što se tiče medijskog praćenja turnira to je vrhunski odrađeno. Rezultati, strijelci, satnice i ostalo sve je briljantno vođeno, skidam kapu.

SM: Sponzor je King Grafika – kako ste se “našli” oko kotizacije?
Toni Milunović, sponzor, me naveo da skupim ekipu za njegu i da se ne brinem oko troškova. On se brine oko financija, a ja oko igrača, a sudeći po rezultatima mislim da ću ”dobit nogu” sa mjesta sportskog direktora hahaha.

SM: Vaš favorit – Makarane 2015g.?
Moji favorit je FS Mario zbog toga što su to domaći momci koji znaju igrat mali balun. Tu je Vedran Kazazić, momak koji može jednim briljantnim potezom riješit utakmicu, Toni Jelavić reprezentativni kadar, odlične live noge Musinov i Martinović, veliki znalac Mirko Selak, a još im se priključio i bivši reprezentativac Alen Protega. Međutim i CB Smile je također sjajna ekipa, momci, klapa. Oni su mi također favoriti za osvajanje turnira, e sad, tko će imati više sreće u ždrijebu do kraja taj će ga osvojiti.

SM: Tko bi mogao biti – najbolji igrač i strijelac turnira ?
Što se tiče najboljeg igrača tu je sve još otvoreno, još ima puno utakmica, a mislim da je 12 golova od Vlade Andrijaševića nedostižno te da će on osvojiti titulu najboljeg strijelca.

SM: Je li upitan Vaša prijava za iduću godinu? Planovi?
Naša prijava ni u jednom trenutku bila upitna, štoviše već spremamo pojačanja za dogodine i jurišamo po titulu.

SM:Koji igrač u Vašoj ekipe pobjeđuje u “trećem” poluvremenu ? ( fešta,pijanka i to)
Mi se volimo našalit da smo mi ekipa za pojist i popit. Svi budu odlični u ”trećem” poluvremenu, al uvik zna neko iskočit i zabljesnit hahaha.

To je bila ekipa King Grafike ! S obzirom da nastupaju već par godina te da su svake godine jači i bolji, nadam se da ih iduću godinu vidimo bar jednu stepenicu više i naravno bez crvenih kartona u ključnim trenucima, kao i ozljeda bitnih igrača.
Sretno momci!

NAJČITANIJE OBJAVE