NaslovnicaNogometMakaranaIntervju sa finalistima turnira

Intervju sa finalistima turnira

Neki cilj koji smo postavili prije samog turnira je bio da uđemo u to finale, što smo na kraju i ostvarili!

SM: Idemo redom, kako ste do imena ekipe došli i tko je sve nastupao za Vas na Makarani 2017.g?
– Zadnjih godina smo nastupali pod imenom FS Mario di smo igrali za našeg prijatelja Maria Jurjevića, koji se nakon par neuspjelih pokušaja osvajanja titule pobiednika i same organizacije turnira malo “ohladio” i odlučio da ove godine ne želi sudjelovati na Makarani te smo bili primoreni naći novog sponzora a to je objeručke prihvatio Ivo Puljak te smo nastupali za njegov night club Marineta. Što se samog sastava tiče on je svima poznat i nema potrebe navodit imena. Al to su sve moji prijatelji s kojima treniram i igram cili život još od mlađih kategorija Zmaja pa do Novog Vremena i raznih turnira po Dalmaciji i Hercegovini.

SM: Kako ste dospjeli na Makaranu ligu prvaka 2017.g – tko je krivac?
– Glavnog krivca nema jer smo svi redom fanatici i zaljubljenici u futsal, odnosno mali nogomet te se vrlo rado odazivamo na ovakve turnire a pogotovo na ovaj “naš” u Makarskoj.

SM: Zašto baš Makarana? Igrate li druge turnire po Dalmaciji
– Nema smisla nabrajati sve turnire na kojima nastupaju igrači iz ekipe Marinete jer su to sve vrhunski futsal igrači koji svaki dan putuju na neki drugi turnir. A za nastup na Makarani se svake godine odlučimo iz istog razloga, želimo se prikazati u što boljem izadanju pred domaćom publikom, te pred našim obiteljima i prijateljima.

SM: Vaše viđenje organizacije Makarane lige prvaka 2017.g?
– E ovo je malo nezgodno pitanje jer ne želim ispast najpametniji a prije svega bezobrazan prema prijatelju Juri Radiću i gospodinu Matku Pandžiću koji se već 7 godina trude da se turnir održi i odigra al stvarno mislim da je turnir na vrlo niskoj razini i da ima ogromnog prostora za napredak te sam veliki kriticar. Dosta je činjenica koje upućuju na to,kao prvo jako mali broj gledatelja tokom cijelog turnira prosjek od 50 prodanih karata dnevno je jako loš pokazatelj, ni u samoj završnici to nije to jer mislim da ni na polufinalnom a ni na finalnom danu nije bilo više od 300 gledatelja što je za Makarsku koja slovi za grad malog nogometa poražavajući podatak. Glavni razlog tome je sve manji broj jakih domaćih ekipa koje su bile osvajači i svake godine igrale završnicu a to su CB Smile, CB Monaco, Jagode sa slagom, Vila Jukić, CB Mikado svi oni su odustali od nastupa na Makarani zbog loše organizacije. Uz tu činjenicu kad dodamo cijenu karte od 15kn a u završnici 20kn koja je prevelika za turnir na ovoj razini (torcida kup 5kn, kasnije 10kn te Kutija šibica od 10kn) a da ne spominjem naplaćivanje ulaza ženskom dijelu publike u punoj cijeni te dici od 5kn je dovela do toga da imamo praznu dvoranu u većem dijelu turnira te polupraznu dvoranu u završnici! Nadalje položaj Makarske u srcu Dalmacije, velikoj blizini Hercegovine te naše Zagore i futsal statusu koji Makarska ima na ovom turniru mora biti više ekipa, te više pravih i kvalitetnih igrača, punooo više dobrih i zanimljivih utakmica! Kao ostale minuse organizatora bih naveo termin i sustav odigravanja, visina nagradnog fonda, loše suđenje, loše odrađen marketing itd.. Puno bi se toga još moglo navest al to su stvari koje sve prave ekipe (koje nastupaju po ostalim turnirima) znaju a vaše čitatelje baš i ne zanimaju pa ih nema smisla nabrajat! Imamo svi skupa godinu dana da nešto poduzmemo!

SM:Možete li povući neku paralelu sa drugim turnirima ove godine, na kojima ste nastupili ?
– Paralela sa ostalim turnirima je opet usko povezana sa pitanjem prije ovoga. Na većini turnira na kojima nastupaju moji suigrači je prepuna jakih ekipa, reprezentativaca Hrvatske, Bosne i Hercrgovine, Srbije, sSovenije. Pobiednici tih turnira dobivaju novčane nagrade u iznosima od 20,30,40,50 tisuća kuna što je ipak glavni razlog zbog kojeg takvi igrači dolaze,a takve igrače prati i publika koja u završnicama premašuje brojku od 1000 gledatelja! Dok u Makarskoj nema niti jednog reprezentativca osim našeg Ivana Buljubašića al on je vaterpolo reprezentativac koji dođe pogledat i podržat svoje prijatelje, te skromnih 200tinjak gledatelja i mizerna nagrada od 15 000kn za osvajača turnira!

SM: S kim se sve igrali na turniru i kako ste zadovoljni rezultatom ekipe?
– Na ovogodišnjoj Makarani smo se na početku susreli sa par domaćih ekipa kojima skidam kapu jer se svake godine iznova prijavljuju i bez imalo respekta ulaze u utakmice sa puno jačim i kvalitetnijim ekipama te muški i sportski podnose visoke poraze, još jednom svaka čast! U nastavku turnira smo imali priliku igrati protiv neugodnih ekipa iz Hercegovine, Imotskoga, Omiša i na kraju u finalu protiv vrlo jake i kvalitetne ekipe Tolo trade iz Splita. Neki cilj koji smo postavili prije samog turnira je bio da uđemo u to finale šta smo na kraju i ostvarili. Naravno da poraz u finalu ostavlja gorak okus u ustima al izostankom nekih igrača (prije svega mislim na naseg Tonija Jelavića koji zbog klubskih obveza u Italiji nije bio s nama ove godine) na koje smo računali za ovaj turnir i malo kraćom klupom nismo uspili otići do kraja.

SM: Vaše mišljene o kvaliteti ekipa i nogometu na turniru?
– Moram bit iskren da nisam previše pratio ostale utakmice na turniru, al čuo sam da je bilo zanimljivih i rezultatski neizvjesnih utakmica. O samoj kvaliteti ekipa ne bih previše samo bi istaknuo da rezultati od 8:0, 6:1, 4:0,7:1 od strane Tolo trade i naše ekipe protiv protivnika u četvrt i polufinalnim ogledima govori dosta o samoj kvaliteti turnira.

SM: Za kraj, vidimo li se dogodine i poruka navijačima, čitateljima?!
– Prije svega bih se zahvalio našim prijateljima i svim navijačima koji su nas pratili tokom cijelog turnira. A poruka svima njima kao i čitateljima je da se vidimo i dogodine u još jačem sastavu i na nekom boljem i kvalitetnijem turniru podno Biokova!

NAJČITANIJE OBJAVE