NaslovnicaNogometMakaranaDruženje sa "Pivom u boci"

Druženje sa “Pivom u boci”

Foto: M.Dudaš, ekipa Pivo u boci

Pitali smo Čedomila Šimića da nam približi ekipu Pivo u boci koji je i ove godine igrao polufinale te na žalost izgubio u oba susreta:

SM: 1. Čedo, kada i kako nastaje ekipa Pivo u boci i ko je krivac za orginalno ime?
– Ekipa je nastala 2009. godine, a iz samoga imena se da zaključiti da je ideja o osnivanju ekipe nastala za šankom u jednom kafiću. Idejni začetnici su Milovan Čović i Mario Mrčela koji je i predložio ime ekipi. Od prve godine u ekipi su također Danijel Džoja, Marino Vidić i Toni Divić ( uz dvije godine odsustva ).

SM: Na koliko ste turnira do sada igrali u ovom sastavu te koje ste uspjehe postizali?
– Osim tradicinalnih nastupa na turniru u Makarskoj od 2009. godine, u dva navrata smo se okušali na turniru u Metkoviću ( 2012. i 2013. ), gdje smo oba puta prošli prvo kolo i ispali u 1/16 finala. Zbog načina igre u Metkoviću ( 4+1 ) koji nama kao igračima velikoga nogometa manje odgovara odustali smo od daljnih prijava na taj turnir. Ako bude sve po planu ekipe bi ove godine trebala nastupiti na Torcida kupu. Najveći uspjesi ove ekipe su lanjsko 2. mjesto na Makarani i ovogodišnje 4. mjesto.

SM: Tko je sve nastupao za ekipu na Makarani i gdje još igraju ?
– Okosnicu ekipu uglavnom sačinjavaju igrači HNK Jadran Tučepi ( Džoja, braća Vidić, Divić, Lendić ) uz vaterpolskog vratara Milovana Čovića. Ove godine ekipi su se pridružili također sve igrači velikog nogometa od makaranina Ante Sokola, preko Bartula Broketa koji je prije 3 godine također igrao u Jadrana a trenutačno u GOŠK ( KG ) i Ante Barača koji igra za NK Zagoru iz Unešića do prošlogodišnjeg najboljeg igrača turnira Ante Čalete kapetana NK Primorac Stobreč kojeg je ozljeda ipak spriječila da pruži lanjske predstave.

SM: Jeste li zadovoljni nastupom ekipe i da li bi možda izdvoji pojedinca , koji je iskočio doličnom partijom?
– Prvenstveno smatram da u svakom slučaju moramo biti zadovoljni rezultatom, jer isto ko i prošle godine malo tko u dvorani nas je vidio ovako daleko na turniru, te smatram da smo napravili izvanredan rezultat. S druge strane ostaje žal za još boljim plasmanom zbog činjenice da smo u polufinalu 5 i pol minuta prije kraja imali vodstvo od 2 razlike al smo nažalost ipak “izdušili”. Al kad se sve zbroji moramo biti i jesmo zadovoljni.
Što se tiče pojedinaca, izdvojio bih cijelu ekipu PIVA U BOCI. Obrana predvođena Milovanom s Divićem i Markom Vidićem ispred sebe je definitvno ono na čemu su nam pozavidli svi, jer ovakve obrane se nebi posramila ni hrvatska reprezentacija. Kada su oni padali snagom odmor su im omogućavali Marino i Džoja. Borbenost i tempo u napadu su dali mladi Sokol i Lendić, a dimenziju više u kreaciji su davali kako ste ga sami prozvali” malonogometni Kostelić” Ante Barač i iskusni Bartul Broketa.

SM: Komentirate li suđenje i sudce, da li su po Vama odradili posao na turniru?
– Suđenje ne komentiramo. A ja osobno nisam u nijednoj utakmici koju sam gledao ( al to je jako mal postotak ) primijetio da su svojim odlukama odlučili konačni ishod.

SM: Organizacija i medijsko praćenje turnira, po vama?
– Što se organizacije tiče tu bi se mogle naći neke zamjerke a izdvojio bih po meni tri veće, a to su: odabir ekipa koje su igrale kvalifikacije, računanje golova postignutih u kvalifikacijama u konkurenciji strijelaca , nekažnjavanje ekipa koje nisu odigrale utakmicu. Što se ostalih stvari tiče treba pohvaliti organizatore i pružiti im podršku kako bi idući turnir bio još bolji. Medijski je turnir podignut na još veću razinu, te pohvale svima koji vode taj dio turnira.

SM: Protiv koga Vam je bilo nateže igrati?
– Mislim da tu nema dvojbe, da je to bio protivnik iz polufinala – SS Bagušić.

SM: Što ste pomislili kada ste vidjeli s kim ste u grupi i nakon poraza od Marine Tučepi?
– Nitko od protivnika iz grupe nam nije bio poznat jer su to sve nove ekipe. Nadali smo se prolasku grupe a nakon prvog kola nam je bilo jasnije da za to i nećemo imati većih problema te da će nam utakmica protiv Marine Tučepi biti revijalnog karaktera što se u konačnici i pokazalo. Ali s obzirom da neki vole reći kako nas mazi ždrijeb želim napomenuti kako je i ove i prošle godine ekipa iz naše grupe osvojila turnir, a zahvaljujući nama dvije ekipe iz grupe su dvije godine zaredom u polufinalu.
P.S. svi koji dogodine budete s nama u grupi nemojte misliti da to znači da osvajate turnir jer je došao red na nas 🙂

SM: Nagrade za najboljeg igrača i vratara su pravedno dodijeljene ?
– Slažem se izborom za najboljega igrača, mada ni da su dobili naš Barač ili Tači nebi bilo nezasluženo. Osobno mislim da je za najboljeg vratara i ove godine nagradu trebao dobiti Bačak, al to je tako, lani je dobio nezasluženo ( trebao je dobit Milovan ) pa mu se sada “vratilo”.

SM: Hoće li Pivo u boci nastupiti na sljedećoj Makarani?
– Naravno.

SM: Tko je pobjednik u “trećem” poluvremenu ?
Tu nas ipak još nitko u Makarskoj nije pobjedio, a mislim da još par godina neće. Ako ne vjerujete pitajte u Sport Caffu, Peškeri i ostalim lokalima.
P.S. da nije tako možda bi i osvojili turnir 🙂

NAJČITANIJE OBJAVE