NaslovnicaNogometMakaranaMatko i Jure - riječ organizatora

Matko i Jure – riječ organizatora

Foto: M.Dudaš

I za kraj ovogodišnje priče o Makarani Ligi prvaka 2015 nekoliko riječi od samog Organizatora – ljudi koji su iznijeli ogroman teret kako bi se ove godine održala Makarana na zadovoljstvo svih sudionika ali i građana posjetitelja, koji su mogli uživati u kvalitetnim i kvalitetnijim utakmicama.

SM: Možete li nam reći, kako i kada nastaje Makarana?
– Malonogometni turnir “Makarska Liga prvaka – Makarana” nastala je iz iskustva igranja na malonogometnim turnirima diljem RH kolege Jure Radića i mene, poimanja malog nogometa kao druženja te težnje za izradom originalnog “Makarskog” malonogometnog turnira (po uzoru na zagrebačku “Kutiju šibica”) s ciljem da se kvartovskim i prijateljskim malonogometnim ekipama omogući odigravanje barem “dvije” utakmice na turniru, a ne odmah s prvim porazom direktna eliminacija.

SM: Kako ste vi kao Organizator zadovoljni sa Makaranom 2015.g?
– Malonogometni turnir “Makarana 2015” nadmašila je sva naša očekivanja. Kao što i sami znate, zainteresiranost malonogometne javnosti potpuno nas je iznenadila pa smo bili prisiljeni organizirati “nesretne” kvalifikacije.

SM: Koji su vam problemi stvarali dodatni pritisak, a koji su vam bili “usputna” stanica u organizaciji?
– Jedini problem koji je stvorio dodatni pritisak zasigurno je bio neutemeljeni “medijski linč” zbog kvalifikacija, a ostale usputne probleme kolega Jure Radić rutinski je rješavao.

SM: Smatrate li da ovaj model Makarane, po sistemu Lige prvaka, treba mijenjati ili je postojeći dobar?
– Duboko smo uvjereni da je ovaj model “Makarane” originalan Malonogometni turnir unutar granica RH, a i šire pa što se nas osobno tiče, nipošto ga ne treba mijenjati već organizacijski podizati na višu razinu i povećavati nagradni fond.

SM: Imate li već sada novosti za iduću Makaranu?
– Ako bude sreće Malonogometni turnir “Makarana 2016” biti će na nivou “Makarane 2015”, ako ne i bolja.

SM: Za kraj, što bi ste poručili ekipama sudionicama Makarane 2015g.?
– Jedno veliko hvala svim ekipama na sudjelovanju te publici na posjeti te Vama na nesebičnoj podršci.

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE