NaslovnicaNogometMakaranaTradicija se nastavlja

Tradicija se nastavlja

Foto: M.Dudaš

Zamolili smo Tea Miočevića kao voditelja ekipe Veselko Mata da nam predstavi ekipu koja je nastupila na Makarani 2015. i osvojila simpatije ljubitelja malog nogometa, s obzirom na prikazanu igru, naročito pojedinaca. Podsjetimo da je malonogometna ekipa Veselko jedna od najdugovječnijih ekipa u makarskim malonogometnim krugovima.

SM: Otkud ekipa Veselko Mata na Makarani 2015, tko je okupio ekipu, “tko je kriv” za organizaciju svega?
– Ekipa Veselko MATA je nastupila ove godne na turniru MAKARANA iz tog razloga što je jedan od momaka iz ekipe zamolio za sponzorstvo svog oca koji je član veterana Mnk Veselko MATA. Pošto su momci žarko želili nastupiti na MAKARANI 2015. veteranima i njihovu sponzoru je bila čast i zadovoljstvo biti pokrovitelj tim momcima.

SM: Tko je sve za vas nastupao u ove tri utakmice? I odakle su svi ti igrači?
– Na turniru su nastupali momci sa područja Makarske rivijere odnosno igrači NK URANIA iz Baške Vode i NK ZMAJ Makarska kao i njihovi prijatelji koji se sa njima druže.

SM: Kada ste vidjeli s kim sve igrate , što vam je bilo na pameti?
– Kad sam vidio sa kojim ekipama smo u grupi shvatio sam da smo “upali” u dosta tešku skupinu u kojoj su nastupali dosadašnji pobjednici ovog turnira. Pošto sam oduvijek bio borac i nisan priznavao nikome da je bolji od mene dok to ne pokaže, krenili smo u borbu za prolazak skupine ali nažalost nismo uspjeli.

SM: S obzirom na 1000kn kotizacije za turnir, kako ste se “našli” sa sponzorom?
– Hvala Bogu do sponzora smo došli lako jer su veterani Mnk Veselko uvidjeli da je ekipa dobra i da su momci zaslužili nastupiti na turniru.

SM: Jeste li zadovoljni s nastupom svoje ekipe?
– Kada se sve zbroji i oduzme jako san zadovoljan nastupon svoje ekipe jer su momci dali sve od sebe ali nažalost nisu uspjeli. Najviše mi je žao zbog izgubljene druge utakmice u kojoj smo nesretno i nespretno izgubili od prošlogodišnjih pobjednika. Sve u svemu nemam što zamjeriti svojim momcima – odigrali su časno i pošteno i na tome im zahvaljujem i “skidam kapu”.

SM: Kako komentirate svoje protivnike i protiv koga je bilo najteže igrati?
– Protivnike je vrlo lako komentirati, pogotovo ekipe MONACO I SS.BAGUŠIĆ – to su turnirske ekipe koje godinama igraju skupa i uvijek su u završnicama turnira. Dosta je za reći da su to lanjski i predlanjski osvajači ovog turnira. Ekipa ORAVAČA je dobra i simpatična ekipa koja se također svake godine prijavljuje na turnir ali bez većeg uspjeha.

SM: Po vama, kakva je organizacija i medijsko praćenje turnira? Što Vam je smetalo a što bilo odlično?
– Organizacija je bila nažalost što moram reći lošija nego proteklih godina, a sve je počelo odmah na početku turnira prilikom izvlačenja parova za ovogodišnji turnir i nastavilo se sa rastezanjem turnira koji će ove godine završiti tek 10.1., a do sad je završavao 6.1. Što se tiče medijskog praćenja, ja sam zadovoljan i neman nekih zamjerki nego samo tako naprijed. Po meni bi, što se tiče organizacijskog dijela turnira, trebalo malo manje izlazit u susret ekipama i eventualno im omogućiti da promjene satnicu tog dana kad trebaju igrati ili eventualno ih zamijenit sa nekom utakmicom koja se igra dan poslije.

SM: Vaš favorit Makarane 2015g.?
– U ovome trenutku je teško nešto prognozirati, tko je neki favorit jer su ekipe dovedene u nezgodnu situaciju zbog oduženja turnira pa sve zavisi tko će ostati bez nekih ključnih igrača ili tko će dovesti neko kvalitetno pojačanje. Meni se osobno svidila ekipa MRVELJI-BINVEST, momci igraju lijep i dopadljiv mali nogomet. Opet se vraćam na početak – vrlo teška prognoza zbog nezgodne situacije za sve ekipe zbog odlaska ili dolaska kvalitetnih igrača tj. pojačanja.

SM: Tko će biti najbolji igrač turnira?
– Najbolji igrač će vjerojatno biti netko od finalista turnira.

SM: Nastup na možda još kojem turniru?
– Ove godine smo nastupili samo na ovom turniru, a za iduću ćemo vidjeti šta će biti.

SM: Vaš najbolji igrač u “trećem” poluvremenu?
– Nebi izdvajao nikoga posebno što se tiče trećeg poluvremena – svi smo feštali i bili veseli baš kako se zove i ekipa VESELKO.

Veselko Mata, veselo kao i obično. S obzirom na simpatije , nadamo se da će i dogodine nastupiti na ovom turniru i polučiti bolji uspjeh od trenutnog jer to svakako zaslužuju!

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE