NaslovnicaNogometMakaranaIspali su sa Makarane

Ispali su sa Makarane

Niko kao Niko, a Mrkonjić pet komada!
Makaranu Ligu prvaka 2017 u prvom danu osmine finala su napustile: Pivo u boci, Binvest, Konoba Tomić i Bezimeni!

Najava osminu finala – 04.01.2018.- drugi dan :
17:10h Tolo Trade Duće
18:10h Brela – Botanović sladoledi
19:20h Marineta ClubSS Bagušić/ CB Tropicana
20:30h Bistro Palma PusakAgrohortus
22:00h – izvlačenje parova četvrtfinala!

Kada u nokaut fazi natjecanja, pobjednici dviju utakmica budu odlučeni, nadmudrivanjem šesteraca sa rezultatom ČAK 10:9 i 3:4, te kada je Mali plamen u neviđenoj utakmici i fanatičnosti vratara Nike Glavine u zadnjoj sekundi postigne pogodak za 1:1, kada u jednoj utakmici imate 8 kartona i 3 crvena a za kraj kada ekipa sa 2:0, okrene rezultat na 3:4 i na kraju izgubi – ništa se više nema reći osim – sutra je drugi dan osmine finala!

Prva utakmica dana – Bezimeni su dva puta imali čistu pobjedu u nogama, 0:3 i 2:4 vodstvo protiv Blata na Cetini. Međutim do kraja susreta baškovođane je “odnijela” Cetina uz pomoć Perišića i Matijevića (19. i 21.min) koji pogađaju za poravnanje i dramu šesteraca! Raspucavalo se sve do 9:9, kada po prvi put u malonogometnoj karijeri Ante Marčić puca svoj šesterac i pogađa 10:9 Blato na Cetini prvi sudionik četvrtfinala!

Tomislav Mrkonjić neće baš biti “omiljeni gost” na otoku Braču. Rijetko se viđa da jedan igrač postigne ČAK 5 pogodaka u osmini finala i to još protiv Konobe Tomić, koja je poznata po discipliniranoj obrani. Međutim ovaj put Mrkonjić ih je “dotukao” sa 5 komada i izbio na listi strijelaca sa 16 pogodaka! Rezultat takve dominacije na terenu je bio da su pocrvenli Begić, Bakija i Mladineo, pa se dvije minute igralo 4 na 4. Požutili su Karoglan, Todorić, Jakšić, Kusanović, Mandić te je konačni rezultat bio 8:2 – pobjeda Starog doma Ivkošić.

Rutineri, Pivo u boci je za protivnike imalo Mali plamen! Tako je bilo na terenu, Pivo rutinerski a ekipa Malog plamena je “gorila”! Nakon čudesno vratolomnih obrana Nike Glavine, Stipe Matešan je iskustvom progurao jednu loptu pored pokrivenog Glavine – 1:0, minuta 8. Međutim nakon toga Glavina je zaključao vrata te je u jednom navratu 3 puta branio udarac s poda u VATERPOLO stilu – uspješno! Bravo Niko! Taj rezultat je stajao sve do 29:58,9 sekundi, kada je ispred Lovre Tomaša neshvatljivo u velikoj gužvi ostao sam Andro Tolj. Spretan okret i još spretniji pogodak za 1:1, ovacije oko 200tinjak gledatelja koji su imali što danas pogledati! Kako to biva, ekipa koja se “vrati” u utakmicu, često završi kao pobjednik! Niko kao Niko, slobodno se tako može zvati ekipa Malog plamena jer nakon 2 obrane šesterca, uslijedila je 3 za prolaz Malog plamena u četvrtinu finala!

U posljednjem susretu dana, Penava i društvo su se 2 puta vraćali u život, ali protiv “žilave” Želuše ipak treba još malo duža klupa kako bi ih se pobijedilo! Lončar, Dračar i Češljar su redom pogađali za Želušu, dok su za Binvest Penava, Mandurić i Jurišić. Povela je Želuša sa 2:0,Binvest se vratio na 2:2. Lončar “diže” na 3:2, Penava vraća na 3:3 a Jurišić za Binvest na 3:4. Tada su stali jer je Želuša ubacila u brzinu više, dok je kratka klupa Binvesta ovaj put bila presudna u odluci o pobjedniku!

Rezultati :

17:00h Blato na Cetini   4 – 4 10:9  Bezimeni
18:10h Stari dom – Ivkošić   8 – 2  Konoba Tomić
19:20h Pivo u boci   1 – 1 3:4  Mali plamen
20:30h Želuša  6 – 4  Binvest

NAJČITANIJE OBJAVE