NaslovnicaNogometMakaranaGolijada za kraj PRVOG kola!

Golijada za kraj PRVOG kola!

Foto: Miroslav Dudaš

Pašalić oduševio, Igranci i Drveničani do zadnje sekunde, Tuka Taka po knjigama, Sladoled “vrući” od Malog plamena

Prije dana pauze odigrali su se posljednji susreti PRVOG kola. Neke od ekipa su nam ostale dužne i ukoliko žele u završnicu turnira morat će dobro “zasukati rukave”. Današnji dan su otvorile ekipe Malog plamena i Botanović sladoledi. Bajamić je bio predvodnik “sladoledara” dok su za Mali plamen glavnu riječ vodili braća Šimići. Dino Buljan i Robert Pavičić su pogađali za Botanović dok je nadu, u barem bod, za Mali plamen donio Josko Raffaneli pogotkom u 24.minuti. Narednih 6 minuta Plamen je stiskao sa svih strana, šanse su se nizale, ali su ih milimetri dijelili od zasluženog boda ako ne i sva tri jer po prikazanoj igri i šansama nebi bilo sportski nepravedno da su bodovi završili i na njihovom kontu. Ovako moraju na “popravni”.

Druga utakmica između Tuka Take i Torcide Ninčević je bio školski primjer borbe do zadnje kapi krvi. Reklo bi se u stilu Konobe Tomić,  je krenula disciplinirano, borbeno i bez trunke straha, prema vidno iskusnijom Torcidom Ninčević. Valja spomenuti da je susret kasnio cijelih 25 minuta radi prometne gužve, ali su obje ekipe bile više nego fer i korektne te su započeli u punim sastavima. Famozna 6 minuta susreta – Saša Zvizdić, Ivan Buljan i Josip Bagarić su za svega 60 sekundi šokirali splićane kojima se osvetio pristup – Lako ćemo, bolji smo i sl. Kod 3:0 Tuka taka je jednostavno “podigla zid” ispred raspoloženog Ante Novaka te na poluvrijeme otišla netaknute mreže. Početkom drugog dijela Torcida stiska a Tuka taka čeka priliku iz kontre. Takva jedna se događa u 24 minuti u koju istrčava sveprisutni rutiner Saša Zvizdić i 4:0 – raspad sistema. Mario Šunjić pogađa u istoj minuti za smanjenje 4:1, ali to je bilo sve od Torcide Ninčević, koja nam je svakako ostala dužna igre, ali i pristupa. Do kraja susreta je veliku pobjedu potvrdio Zvizdić pogotkom za 5:1 i tako zajedno sa ekipom školski pokazao kako se igraju turnirske utakmice.

Treći susret nam je donio vječite rivale Igrance protiv Drveničana. Tvrd, muški derbi, sa međusobnim fair playom i uvažavanjem. Ovaj put je ekipa predvođena Kostanićima i “podmlatkom” ipak pokleknula ispred ekipe Ive Lulića Puska, koji pokazuje da osim odlične košarkaške karijere ima nos za mali nogomet. Broj 13 u 13. minuti za 1:0 , nakon dobro odigrane akcije, Blažen Godinović gura kroz noge Lovri Tomašu za rezultat poluvremena. Početkom drugog dijela opet egal igra, muška, tvrda i sve miruje do 28. minute kada na 2:0 povisuje Đemal Nasup , a u protunapadu sa centra Zoran Kostanić smanjuje na 2:1. Narednih 120 sekundi su mreže mirovale za konačnih 2:1 pobjeda Palme Pusak.

Što reći za posljedni susret dana gdje je Pivo u boci “pregazilo” Cestogradnju Omiš sa čak 8:1?! Ono što svakako veseli u ovom susretu je to da je Nikola Pašalić pokazao da na mlađima nogomet ostaje. Bio je najbolji pojedinac cijele utakmice ali i završnog dana prvog kola. Od proigravanja, pogodaka ( 3 ) , korektnog ponašanja pa do zahvale suigračima. Pivo je startalo po želji – a u drugom kolu će za protivnika imati Palmu Pusak ipak malo ozbiljniji i tvrđi orah od idinsponiranih Omišana, koji su došli bez ponajbolja tri igrača što se osjetilo u igri i rotaciji, ali i želji za povratkom u utakmicu.

Sutra je dan pauze! Starta se u nedjelju u 17.00! Parovi su uskoro na našim stranicama!

NAJČITANIJE OBJAVE