NaslovnicaNogometMakaranaDrugi dan osmine finala

Drugi dan osmine finala

Foto: M.Dudaš

Po završetku posljednje utakmice dana, cca 21.15h, izvlačit će se parovi četvrtfinala, koje ćemo prenositi UŽIVO!

Ako je prvi dan bio atraktivan kakav će onda tek biti drugi. Cijena ulaznica je ostala ista 15kn , kao i satnice, a za kvalitetu na parketu uopće ne treba brinuti. Dan otvaraju u 16:30hKonoba Tomić – Brač protiv Brela – CB Nipper. Može li se još išta reći o ekipi koja je u grupi zabilježila tri pobjede sa 21-7 gol razlikom, koju predvodi između ostalih i Pjer Malvasija, čijih se 8 igrača upisalo u listu strijelaca i samo jedan požutjeli igrač Tomo Mikulić (2 žuta). Tom “Bračkome stroju” će se suprostaviti ekipa Brela CB Nipper. Pobjeda, poraz i u posljednjem susretu za prolazak je trebalo ne izgubiti od Malog plamena Glory GYM. Kakva je to utakmica bila!! Valerije Jurić protiv Maria Šimića, obojica su pogađala za svoju ekipu, međutim Šimić je bio i “tragičar”. Kako drugačije jednom rječju opisati utakmicu u kojoj imaš skoro 15 udaraca u okvir i gdje lopta neće,pa neće u mrežu. I kada je uspio Šimić savladati Glavinu na vratima, obrana i vratnice su stajale na putu ka osmini finala. Brela CB Nipper osim Jurića, raspoloženog za golove imaju još Zelića, Vidulina i nisu opterećeni žutim kartonima. Hoće li to biti dovoljno protiv osmorice Bračana, vidjet ćemo.

Drugi susret – kvalifikacijski debitanti na viceprvake! 17:45hMrvelji-Binvest protiv Pivo u boci. Kada u jednoj ekipi se u listu strijelaca upišu skoro svi igrači, kao kod Mrvelja-Binvesta, i kada upišu sve četiri pobjede što reći!? Po mnogim gledateljima oni su jedni od favorita za ulazak u finale, međutim na tom putu im stoje viceprvaci kojima se sada priključuje Ante Čaleta, najbolji igrač Makarane 2014. Kada se njegova kvaliteta zbroji sa raspoloženim Baračem, Sokolom, Džojom ,Vidićem, Lendićem, svakako nas očekuje vrlo, vrlo zanimljiva utakmica. Pivo ima jedan tijesan poraz od Marine Tučepi, ali kako kažu , nije im to poremetio koncentraciju u obrani prošlogodišnjeg finala.

Na papiru, možda najlakša utakmica bi trebala biti u 19:00h između CB Monaca i Vile Jukić. E tako je na papiru, međutim teren je nešto sasvim drugo. Borbenost je CB Monaco pokazao kroz grupnu fazu natjecanja kada je sa samo 5 igrača u polju, bez zamjene , “oplelo” sa 2:1 prošlogodišnjeg osvajača Makarane SS Bagušić-Tropicana. Sada kada budu svi na okupu i kada bude zamjena, Tomić, Čorluka,Hrkač i društvo morati će se dobro namučiti da bi pobijedili. Kroz grupnu fazu ih nije krasila “jaka” obrana 11 – 10, dok CB Monaco sa 24 – 4 gol razlikom ima razloga za optimizam.

U 20:15 će po mnogima biti “vatromet”. Naime, CB Mikado-Lucky me sa dvije pobjede i jednom predajom ide na MNK Ploče, koji su u “skupini smrti” (koju su napustile ekipe CB Cohiba i VD Mont) sa dva neodlučena rezultata i utakmicom bez borbe dospjeli u osminu finala. Dvije neriješene utakmice sa istim rezultatom 2:2 su bile protiv Bistro Palme Pusak i CB Cohibe, dok su im treću utakmicu predali VD Mont i tako u “probleme” uvukli CB Cohibu ali i Bisto Palmu Pusak. Samo je pobjeda vodila ekipe u ždrijeb osmine finala. Sportski ili ne – o potezu VD Monta drugom prilikom, dok nam za sada predstoji pogledati ishod ove dvije izjednačene ekipe, te poslije njih izvlačenje ždrijeba četvrtfinala gdje može igrati svatko sa svakim!

NAJČITANIJE OBJAVE