NaslovnicaNogometMakaranaOd heroja do tragičara za - 13.minuta!

Od heroja do tragičara za – 13.minuta!

Foto: M.Dudaš

Sutrašnji dan će nam donijeti drugu četvorku, s tim da će se izvlačenje koje ćemo prenositi UŽIVO obavljati po završetku posljednje utakmice dana – cca 21.15h.!

Četiri utakmice prvog dana su ponudile puno više nego li se očekivalo. Odlično popunjena ( 500 gledatelja) dvorana za četvrtfinalni dan je pokazatelj da se turnir dobro razvija. Dan su otvorili borbena Bistro Palma Pusak i “rutineri” Svadbeni salon Bagušić – Tropicana. Mora se priznati da je to utakmica koju je bilo šteta propustiti. Prvo je zaprijetila Palma Pusak preko Smolje, koji je imao čisti zicer, da bi Bačak obranom izbacio u kontru Čuturu koji posprema loptu sa druge stative za 1:0. Svega 2 minute poslije isti scenarij – sada je u prigodi bio Pero Jelinčić i opet Bačak skida siguran pogodak, kontra Maria Šimića – 2:0! S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme, da bi se Pusak pribrao na poluvremenu i u 23.min preko Andre Fistonića smanjio na 2:1. Priključak?! Vladimir Čutura kaže – ne. Nesmotrenost obrane, kažnjava ponovo Čutura i 3:1. Pero Jelinčić vraća Pusak u igru brzim pogotkom za 3:2. Međutim, tada do izražaja dolazi “rutinerski” dio ekipe SS Bagušić-Tropicana, “rudarski” se zatvaraju i čekaju priliku iz kontre. Mario Šimić ju je dočekao i završio priču sa 4:2. Prvi četvrtfinalist je tu!

CB Smile protiv FS Mario. U dvorani 500 gledatelja, obje ekipe u punim sastavima, sve je spremno. Neki su ove dvije ekipe vidjeli u polufinalu pa čak i finalu, što su po prikazanoj igri sigurno i zaslužili. Da, bio je hendikep za FS Mario, treći žuti karton za Kazazića, koji je ovaj susret propustio i tako “ostavio na cjedilu” ekipu. Pero Stojkić u 3.minuti susreta, koristi neopreznost Jelavića, Jurjevića i ekipe, vara Novaka i 1:0. Bolje za utakmicu nije moglo. Takav tempo igre, trke, duela, dodavanja se ne može vidjeti niti na nekim prvoligaškim utakmicama, kako malog tako i velikog nogometa! Šanse su se izmjenjivale na obje strane ali su vratari Franić – Novak bili na nivou finala a ne osmine finala. Cijeli susret stane u jednu rečenicu – od heroja do tragičara za 13.minuta! Aut za ekipu FS Mario, izvodi Jelavić do Jurjevića a ovaj sa pola igrališta, kroz šumu nogu sa zvukom sirene pogađa za 1:1. Najslađi ili najgorči gol?! Početkom drugog dijela se diže tempo igre , svi hoće pogodak za 2:1, međutim osim 5 žutih kartona, ništa drugo nije bilo! Eh taj 5. žuti karton je dobio , poslije će se pokazati , tragičar utakmice – Mirko Jurjević. “Frizeri” su povukli jedu polu-kontru gdje Rašić presijeca loptu i odlazi u re-kontru. Na centru ga za dres hvata Jurjević – 2 žuti = crveni – i put u svlačionicu, svega 90 sekundi prije kraja. Nisu izdržali do kraja sa igračem manje jer je Damir Rašić sa dva bljeska u 30 sekundi “stavio” dva pogotka i sa 3:1, odveo CB Smile u četvrtfinale!

Treću utakmicu dana su odigrale ekipe Marina Tučepi i Tići. Klasičan primjer “lako ćemo “ utakmice. Naime, Marina Tučepi je imala sve u svojim nogama cijelih 30 minuta susreta, ali takav pristup ih je uveo u velike probleme. “Uporni i dosadni” Tići su se cijelu utakmicu rezultatski vraćali u igru 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, da bi doslovce u zadnjih 5 sekundi Nikola Kirevski spasio Marinu od ispadanja sa dvije obrane vrijedne lige petice. Lutrija šesteraca je uvijek lutrija, ali i tu se pokazalo da je Nikola Kirevski ipak iskusniji u obranama šesteraca. Skida šesterac Sesaru kod 5:4, a Gotovac stavlja točku na i za konačnih 6:4. Treći četvrtfinalist je tu!

Treba napomenuti da se golovi postignuti iz šesteraca ne zbrajaju s ukupno postignutim golovima za najboljeg strijelca turnira.

Kada posljednja utakmica završi rezultatom 9:2, svaki komentar je suvišan. To jednostavno nije bio dan Foto PolaJonjića, Čapina, Puljiza i društva, dok su pak s druge strane Grabovac, Mršić, Brnas iz ekipe Pekara Samčović “trpali” koliko i kad su mogli. Pokušao se Foto Polo vratiti u igru sa golmanom igračem i čak postigli jedan pogodak, ali više od toga nije išlo. Imamo četvrtog četvrtfinalistu!

NAJČITANIJE OBJAVE