NaslovnicaNogometMakaranaCrna mačka - Ivan Petric!

Crna mačka – Ivan Petric!

Foto: M.Dudaš

Polufinalni dan Makarane 2015.god., ponudio je dvije utakmice potpuno izjednačene, dramatične, pune preokreta kao i emocija. U prvom dvoboju dana,slabosti, na koje smo upozoravali u najavi utakmice, su definitivno utjecale na rasplet utakmice.

Vila Jukić, uz kraću klupu, još je imala hendikep da joj nisu mogli nastupiti dva možda ponajbolja pojedinca – Ante Hrkač, nerješiv za mnoge obrane turnira je morao na pripreme sa NK Lokomotivom, dok je Tomislav Tomić imao nešto “lakšu obvezu” – prije vjenčanja. Uz to pokazalo se i opterećenje žutim kartonima kao dodatna kočnica u igri. Mladen Bajamić je kao igrač-voditelj ipak preiskusan da bi takav “poklon” ispustio iz ruke. Čestim rotacijama igrača, održavao je ritam i tempo, čvrstim duelima su mnoge “ničije” lopte dobijali na sredini terena, što će se poslije pokazati presudnim. Prvo poluvrijeme je obilježio bljesak Ivice Perajice, koji je uspješno zatvorio drugu stativu za 1:0 već u 9.minuti. Do kraja poluvremena se rezultat nije mijenjao. Početkom drugog – “počinje vatromet”. U prvome napadu Hrvoje Barišić za 2:0 – vodstvo Marine Tučepi. Vidno iscrpljena i nervozna ekipa Vile, kojoj ništa nije išlo od ruke u prvom dijelu, nastavila je tako i u drugom – ne ide , pa ne ide. Vinko Palac je malo probudio Vilu Jukić pogotkom za 2:1 , na asistenciju Ante Čorluke. Nekoliko žutih kartona zaredom kod Vile je bio dokaz da su ubacili u brzinu više i krenuli na sve ili ništa. Isplatio se – Mario Mikulić 2:2, 24.minuta susreta – Vila je u igri. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, čvrsta i odgovorna obrana Marine Tučepi je podigla agresivnost, opet su preuzeli “ničije lopte”. Iz takve jedne se izrodila polukontra koju završava Hrvoje Barišić, za konačnih 3:2 i prvog FINALISTU!

U drugom dvoboju dana “stari znanci” – Svadbeni salon Bagušić-Tropicana protiv Pivo u boci. Tučepljani su povukli i posljednjeg asa u rukavu, Antu Čaletu, dok su Bagušići ostali u istom sastavu. Jedna riječ – DRAMA! Pivo u boci kreće u utakmicu oprezno i s punom koncentracijom protiv ekipe koja je u pobjedi protiv odličnog CB Smile vratila izgubljenu utakmicu (2:0-2:2). Takav ulazak im je donio ploda! Minuta je 9.kada nogometni “Kostelić” – Ante Barač, po ko zna koji put kreće u slalom i uz asistenciju suigrača pogađa za 0:1. Početak, kao iz knjiga – čvrsta obrana, jednostavan napad. Serdarušić, Šimić, Pokrajčić su pucali iz svih oružja koje su imali, ali dvostruki blok igrača i još k tome raspoloženi Milovan Čović na vratima – drže mrežu netaknutu! Ne, samo netaknutu, već u 13.minuti Bartul Broketa sa druge stative pogađa i na semaforu je 0:2 vodi Pivo u boci. Poluvrijeme! Šok i nevjerica na klupi Bagušića, pokušavaju se smiriti ali kada u 3 utakmice za redom gubite 1:0, 2:0, pa se vraćate – nije jednostavno, kako fizički tako i mentalno. Međutim, ova ekipa Bagušića je pokazala da ima karakter pobjednika. As iz rukava! U 21.minuti nakon “bombardiranja” Čovića na vratima, jedan odbijanac posprema Ivan Petric za 1:2 i eto ih u igri. Hladan tuš je uslijedio svega 60 sekundi nakon, kada u šest metara nakon slaloma, pada Barač i penal! Siguran izvođač za 1:3 je sam Ante Barač! Kraj!? Mnogi su mislili da je, osim Borisa Bačka koji je ponavljao sa svojih vrata igračima – Ima vremena, ne žurite se, ima vremena! I bio je u pravu. Nakon tog primljenog pogotka na terenu se igrala – viktorija! Deset igrača je stalo na polovicu Piva u boci i do kraja susreta se sve događalo ispred vrata Milovana Čovića. Sijevalo je sa svih strana, obrana je držala, ali su Bagušići iz sekunde u sekundu dizali tempo kako bi smanjili rezultat. U konačnici uspijevaju – 2:3 Josip Bagarić 24.minuta, 3:3 Mario Šimić! Obrana Piva je puštala na sve strane s obzirom da više nije bilo snage u nogama, a Čović je na vratima,uz sva čuda obrana, na kraju kapitulirao. Crna mačka za Pivo u bociIvan Petric, koji je na prošloj Makarani u finalnom srazu sa Pivom prelomio susret pogotkom za 4:0, prelama i sada 4:3 na asistenciju Bagarića. Prvi sljedeći prekid Bagušići uzimaju time out za dogovor i malo “zraka”. Pokrajčić izvodi slobodni udarac sa nekih 12-13 metara i “bombom” pogađa za 5:3 , 28.minuta. Još je do kraja Bagušić mogao postići dva pogotka. Naime, Nevistić šutom sa 10 metara pogađa stativu, dok Ivan Petric prolazi istrčalog Čovića i sa 4 metra iz kosa, također pogađa stativu! Vidić, Broketa, Barač, Divić su muški stisnuli ruku boljoj ekipi i sutra će se boriti za 3.mjesto sa ozljedama desetkovanom Vilom Jukić.

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE