NaslovnicaNogometMakaranaStipe - šest pogodaka !

Stipe – šest pogodaka !

Foto: Miroslav Dudaš

Dan od pet utakmica, Smile i King grafika – 9 pogodaka!

U odgođenom susretu između Cestogradnje i MNK Porto tolera/hotel Riva , pobjedu su odnijeli Pločani. Prvo poluvrijeme 0:0 sa podjednakom igrom na obje strane. Početkom drugog dijela isti scenari – mreže miruju sve do 23.minute kada Sandro Rebac postiže prvi pogodak, a Tomislav Domić drugi za zamalo konačnih 0:2. Frane Pivčević je za Cestogradnju ublažio poraz sa zvukom sirena – 1:2 i time se opraštaju od mogućeg ulaska u drugi krug natjecanja koji su osigurali Pločani.

Drugi susret dana Vinarija Pilać/IDEA Namještaj je trebao “odraditi” utakmicu protiv Jocinih tića. Rezultat od 5:3 bi to možda sugerirao ali stanje na terenu je bilo malo drugačije. Vrgorčani su ipak morali dobro natopiti dres, jer su izabranici Joska Kosovića, došli u punom sastavu i maksimalno motivirani – kako i priliči turnirskim utakmicama. Nije ii demotivirao niti loš početak od 2:0 u režiji Govorka i Kraljevića, naprotiv Stipe Miletić pogađa za 2:1. U brzinu više ubacuje Martinac i Govorko za 4:1, al priključak drži Lelas – 4:2. Krajem 23.minute Ante Kraljević neobranjivo probija odličnog Ivanca na vratima Jocinih tića za 5:2. Konačan rezultat postavlja u 25.minuti Visković – 5:3 i ostavlja dojam da su Jocini tići mogli i morali još pokazati s obzirom na vidno umorne i klupom kratke vrgorčane. Nažalost, prolaz za njih sada u sferi matematike koja je malo vjerojatna kada je turnirsko natjecanje u pitanju, ali !

Treča utakmica CB Smile i King grafika/Dalmatina tisak, komentari gledatelja – odlična utakmica! Čak 9 podogaka od 8 strijelaca i mnoštvo obrana Ante Loze i Darka Franića. Napadi su se smjenjivali, pogađalo se u maniri Lige petice iz slobodnih udaraca i sa 10 metara “u rašlje” a poluvrijeme je završilo tek 2:0. Strijelci su Kazazić iz slobodnjaka i Zor sa druge stative na proigravanje Babića. Drugi dio je počeo kao i prvi Kazazić već nakon 60 sekundi i na semaforu 3:0, ali Kingovci se ne predaju. Vuković slobodnjak i 3:1, Mihaljević vraća na 4:1, Babić povećava na 5:1 i tu CB Smile staje! Staje do te mjere da je samo jedna ekipa bila na terenu King grafika! Tomas i Radić u istoj minuti pogađaju za 5:3 i ne staju. Franić sa nekoliko odličnih obrana drži utakmicu u rukama. Matas/Mioćević – voditeljski par poteže za time outom jer stvari na terenu izmiću kontroli. Nakon povratka na parket sve je ostalo isto – Grafika napada , Smile se brani i iz jedne takve , ali sad puno čvršće obrane, Matej Lozina pogađa u 28 minuti za konačnih i mirnih 6:3.Tko će od te dvije ekipe u osminu finala – odlučit će 3.kolo!

Pivo u boci i Bistro Palma pusak – su pobjedama od 5:2 odnosno 4:0 “riješili” svoje protivnike Kingtrade i Agrohortus. Tim pobjedama su obije ekipe osigurale ulazak u ždrijeb za osminu finala jer na svom kontu imaju po 6 bodova. Sa hat-trikom su se istakli dvojica Stipa – Matešan i Šulenta. S tim su započeli lov na titulu najboljeg strijelca Makarane lige prvaka 2016.g. koji i nije nedostižan s obzirom da imaju “najmanje” još dvije utakmice!

NAJČITANIJE OBJAVE