NaslovnicaNogometMakaranaVinko Ninčević - sedmi igrač Torcide Ninčević!

Vinko Ninčević – sedmi igrač Torcide Ninčević!

Foto: Miroslav Dudaš

Brelima su bili prijeko potrebni bodovi iz susreta sa Botanović sladoledima i tako su igrali – hrabro! Hrabro ali bez sportske sreće koja je ovaj put bila na strani “sladoledara” jer kako objasniti sa su breljani igrali, stvarali šanse i promašivali dok su im protivnici zabili skoro iz svake šanse – redom :Robert Pavičić dva put i u 29.minuti Milan Družijanić. Rezultat od 0:3 je smjestio Botanoviće na vrh tablice dok su breljani još uvijek na začelju sa 0.

Drugi susret između Sveučilišta Split i MNK Tića je ponudio “atomsko” poluvrijeme. Naime, već su u 80. sekundi susreta MNK Tići poveli 0:1 preko Marka Mikulića koji je iskoristio neopreznost obrane Sveučilišta Split. Nako tog pogotka kao da su se “probudili” ubacili u brzinu više i krenuli, ali Tići su još jače odgovorili. Šanse i odlične obrane vratara su se nizale sve do 8. minute kada sa druge stative Mirko Nikolić pogađa za 1:1. Skočila je cijela klupa u proslavi, što je pokazalo samo koliko je utakmica bila zahtjavna i teška. Isti igrač postavlja u 13 minuti rezultat poluvremena 2:1 nakon brze akcije Šuljića koji stvara višak na svojoj strani i proigrava preciznog Nikolića. Drugo poluvrijeme je nastavilo u istome tempu sa obje strane. Sveučilištu je to išlo u prilog radi većeg broja izmjena koje su imali. Rezultat “atomskog” tempa je ponovi pogodak Mirka Nikolića u 18., pa Ivora Šuljića u 24.minuti za 4:1. MNK Tići su bili na “vidljivoj ” rezervi radi vrlo kratke klupe ali Zvone Vukoja u 28.minuti smanjuje za konačnih 4:2 jer do kraja je ekipa sa Sveučilišta – držala loptu u svojim nogama.

Torcida Ninčević je trebala pobjedu protiv Fortune digital ako su željeli vidjeti 2 krug natjecanja. Svakako ozbiljniji pristup nego protiv Tuka Take gdje ih je Zvizdić “počastio” sa tri komada. Od prve minute Torcida je krenula organizirano i tvrdo a sve je kordinirao voditelj Vinko Ninčević, koji je jednako pretrčao kao pojedini igrači njegove ekipe. Tvrda, muša utakmica sa puno duel igre i čvrstih startova je okončala prvo poluvrijem na 0:0, ali ne i bez šansi. Vratari – Robert Mišković i Josip Radić su imali pune ruke posla. Na kraju je vrlo teško prosuditi koji je vratar bolji ali jedno je sigurno – srčanost voditelja Ninčevića, koji je u jednom trenutku na time outu pokazivao na terenu šta i kako njegovi igrači trebaju raditi – je publika sa velikom simpatijom nagrađivala pljeskom, te vrlo negodovala kada je voditelj bio udaljen s klupe. Bio je svakako sedmi igrač Torcide, a Fortunu digital je “pomazila” sportska sreća jer u polukontri Torcidu zaustavlja odlični Mišković, baca re-kontru i Marko Vrkić pogađa za 0:1 u 21.minuti. Međutim ni udaljenost sa klupe nije spriječila Vinka i Ninčeviće da poravnaju na 1:1, 5. minuta prije kraja a sve u režiji Roberta Marića. U trećem kolu Tuka taka je na prvom mjestu, CB Mikado – Lucky me drugi sa 2 boda kao i trećeplasirana Fortuna Digital (međusobni omjeri, gol razlika, postignuti golovi…). U posljednjoj utakmici Lucky me će tražiti visoku pobjedu protiv Torcide Ninčević ukoliko želi u drugi krug, jer utakmica između Fortune i Tuka take – tko zna kako će završiti ! Matematika – isključena s obzirom na sve viđeno do sada jer sve tri ekipe imaju šanse za prolaz odnosno za odlazak kući.

U posljednjem susretu dana postignuta je dosad najveća pobjeda na turniru – 14:1 “probuđene” CB Ankore, čija je voditeljica ovaj put bila na tribinama, a kormilo uspješno prepustila Frani Pleiću. Vidno oslabljena Oravača je ipak postigla počasni pogodak za 11:1 u 26.minuti a “krivac” je Miroslav Šimić. Istakao se Marin Jurić koji je postigao čak četiri pogota i tako zasjeo na diobu drugog mjesta u utrci za najboljeg strijalca, zajedno sa Valerijem Jurićem – 7 pogodaka!

Danas su na rasporedu sljedeće utakmice:

16.00h Cestogradnja : MNK Porto Tolero/Hotel Riva
17.00hVinarija Pilač/IDEA Namještaj : Jocini tiči
18.00hCB Smile : King grafika/Dalmatina tisak
19.00hMNK Kingtrade : Pivo u boci
20.00hBistro Palma Pusak : Agrohortus

Cijena cjelodnevne ulaznice je 10kn!

NAJČITANIJE OBJAVE