NaslovnicaNogometMakarska CupIntervju NK Olimpija

Intervju NK Olimpija

NK Olimpija

Sljedeću sezonu planiramo i pripremamo U15 za nastup u 1.državnoj ligi – samo je jedan od zanimljivosti koje nam donosi Aleksandar Trček u razgovoru, o NK Olimpiji iz Ljubljane.

SM: Otkuda i kako NK Olimpija na Makarska cupu?

Ovaj put uz pozvanicu sa strane organizatora turnira ali već smo stalni gosti Makarska Cupa sa više uzrasta.

SM: Na kojim ste sve turnirima učestvovali i kakve ste rezultate postizali?

Sa selekcijom 2003 sa kojom stižemo na Makarska cup nastupili smo na više međunarodnih turnira na kojima smo osvajali različite rezultate od 1 mjesta pa do ispadanja u četvtfinalima. Za primjer prije 3 godine na turniru Mali Zmaj kod vas koji se organizuje u listopadu osvojili smo 3. mjesto iza Hajduka i Adriatica iz Splita i prošle godine u Fažani isto tako 3. mjesto.

SM:Vaša očekivanja od organizatora?

Sa obzirom na iskustva koja imamo na Makarska cupu, ubeđeni smo, da će biti sve organizovano na visokom nivou.

SM:Sa kojim sve uzrastima nastupate?

Ovaj put samo sa 2003 godištem.

SM:Po vama tko je favorit turnira i što očekujete od svojih ekipa?

Turnirski sistem uvijek ponudi neizvjesnost, tako da isticati neku ekipu jako je rizično. Ali ipak je treba napomenuti, da su tu ekipe: HNK Rijeka, Split, Osijek, ekipe iz Bosne i Hercegovine, Kosova i ostale dosta kvalitetne ekipe iz Hrvatske a tu smo i mi koji imamo dosta kvalitetnu ekipu tog godišta tako, da pustimo se iznenaditi.

SM:Dali bi ste izdvojili možda neke od igrača u svojoj momčadi koji odskaču od ostalih momaka?

Nogomet je ekipni sport i pojedinac bez kvalitetnih suigrača teško može sam pobjediti suprotnu ekipu tako, da je jako teško izdvajati nekoga. U našoj ekipi ima stvarno dosta talentiranih i kvalitetnih igrača pa možda sve jedno izdvojim Emira Saitoskog koji po malo odskače svojim kvalitetom.

SM:Planovi za nastavak nogometne sezone?

Plan nam je da zadržimo vodeću poziciju u našoj regionalnoj ligi u kategoriji 2002, znači u ligi godinu starijih dječaka i da pripremimo ekipu za nastupanje u sledećoj sezoni u 1. državnoj U15 ligi.

SM:U listopadu je turnir Mali Zmaj – mislite i na njemu nastupiti?

Uvijek nam je želja nastupiti na tako kvalitetnim turnirima kao što je Mali Zmaj u listopadu tako, da verojatno dolazimo sa jednom ili više naših selekcija.

SM:Što bi preporučili trenerima a i ekipama kad su mlađi uzrasti u pitanju?

U prvom redu je potrebno imati na umu, da trener ne samo da prenosi svoje nogometno znanje na svoju djecu koju trenira nego prvenstveno to, da je pedagog koji daje uzgled i smjernice za dulji život ne samo kao sportaša i prije svega omogučiti, da djeca uživaju u tome šta rade.

SM:Na kraju možda neka sportska poruka

Neka na turniri djeca uživaju u svojim igrama i da bude sve u duhu fer playa. I da se spletu neka nova poznanstva i iskustva – Aleksandar Trček, tehnički predstavnik NK Olimpije.

Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJČITANIJE OBJAVE