NaslovnicaNogometMakarska CupIntervju sa organizatorom Makarska cupa

Intervju sa organizatorom Makarska cupa

Organizatori Makarska cupa

Intervju sa organizatorom Makarska cupa 2016.

SM: Vaš ukupni dojam turnira Makarska Cup 2016g?
-Naš ukupni dojam je pozitivan i zadovoljni smo slikom koja je iz Makarske otišla u svijet. Ali treba naglasiti da prostora za napredak i poboljšanja uvijek ima i mi ćemo uvijek težiti da svaki idući turnir bude korak naprijed u svakom smislu.

SM: Odaziv ekipa s kojima ste kontaktirali po Vama zadovoljavajući ?
– Odaziv ekipa je bio zadovoljavajući iako je bilo dosta objektivnih poteškoća. Najbolja stvar je da smo već mjesec dana prije turnira imali 70 prijava. Ovaj format turnira i naši kapaciteti što se terena tiče i ne dozvoljavaju puno veći odaziv.

SM: Koji su Vas sve problemi “umarali” prilikom organizacije turnira?
– Pa uvijek ima nekih “tekućih” problema, ali pojave se i neki neplanirani. Jednostavno je nemoguće predvidjeti sve situacije. Mislim da ove godine nije bilo problema vrijednog spomena ali i one koji su se pojavili pokušali smo otkloniti što je bilo moguće prije.

SM: Kako se zadovoljni kvalitetom turnira ?
– Kvaliteta turnira bila je po našem skromnom mišljenju visoka. U kategoriji U-12, falio je samo Dinamo od najboljih klubova iz Hrvatske, vidjeli smo čitav niz izvrsnih utakmica. U kategoriji U-10 nije bilo ni Hajduka ni Dinama ali igrao se izvrstan nogomet. Bilo je super utakmica a u četvrtfinalu smo imali 8 ekipa iz 5 zemalja. I ostale 2 kategorije pružile su puno kvalitetnih prezentacija i mislimo da sa kvalitetom turnira možemo biti zadovoljni. Opet, i tu želimo napredovati i dizati kvalitetu u budućnosti.

SM: Jesu li neke ekipe opravdale status favorita ili je to kod mlađih uzrasta ipak malo teže prognozirati?
– Teško je predvidjeti favorite u mlađim kategorijama. Slavija iz Praga je možda zaslužila barem jedno finale. Od Splita se možda očekivalo više. Hajduk je podbacio u U-12, al su zato opravdali ulogu favorita u kategoriji U-9, Adriatic je možda najzadovoljniji u globalu.

SM: S obzirom da u listopadu starta Mali Zmaj, imate li već sad neke rezervacije odnosno najave ekipa ?
-Naravno, imamo već neke potvrde ali interes je veći nego ikad i očekujemo nove rekorde. Želimo naglasiti da nam rekordi nisu prioritet već da dođemo do toga da Makarska postane sinonim za vrhunski dječji nogomet.

SM:Hoće li biti novosti u organizaciji ili će te ipak ići korak po korat u podizanju kvalitete?
– Svaki turnir ćemo pokušati učiniti boljim od prethodnog. S tim ciljem krećemo i u organizaciju slijedećeg. Ništa ne ide preko noći al ciljevi i zadaci su poznati.

SM: Medijsko praćenje turnira ? Jeste li u tom segmentu zadovoljni i da li je bilo noviteta ?
– Ove godine smo u medijskom praćenju napravili iskorak. Novine, portali, televizije, pokazali su veliki interes. Svakako i u tom segmentu želimo više jer je danas došlo takvo vrijeme da ako nešto nije prezentirano u medijima nije se ni dogodilo, a mi ne želimo da ovakva pozitivna priča prođe nezapaženo.

SM: Za kraj – poruka ekipama, igračima, roditeljima i našim čitateljima?
– Želimo u svima njima imati partnere koji će nam svojim primjedbama, kritikama, sugestijama, prijedlozima i pohvalama, pokazati put ka još boljem turniru.

NAJČITANIJE OBJAVE