Makarska kup 2018.

Makarska cup 2018.

Makarska kup 2018.je 9.po redu međunarodni nogometni turnir koji iz godine u godinu raste na svim segmentima. Upitali smo direktora Petra Talajića da nam ukratko predstavi turnir :

SM: Pero, ovo je 9.po redu međunarodni turnir u Vašoj organizaciji. Možete li nam se ukratko osvrnuti na prethodnih 8 i nadolazeći ?
Svaki turnir je za sebe, uvijek je potrebno iznova paziti da sve prođe u najboljem redu, očekivati neočekivano, brinuti o detaljima i paziti da svi kući odu zadovoljniji nego kada su dolazili. S dosadašnjih 8 možemo biti zadovoljni, a od devetog očekujemo nastavak kontinuiteta i još jednu lijepu stranicu u bogatoj povijesti našeg kluba.

SM: Poznati se po inovacijama koje uvodite na turnirima, pa nas zanima što sada skrivate u rukavu kada je u pitanju popratni sadržaj turnira?
Naše inovacije pokušavaju kopirati mnogi turniri i klubovi, sa manje i više uspjeha. Netko drugi bi se možda na to ljutio, a mi smo jako ponosni da smo neiscrpno vrelo ideja kako turnir učiniti jačim, boljim i zanimljivijim. I ove godine biti će vanturnirskih događanja, ali i u samom turniru na pragu smo realizacije jedne velike ideje koju ćemo za sada držati kao iznenađenje.

SM:Znamo da je za ovako veliku organizaciju potrebna dobra ekipa ali i financije. Kako stojite po tom pitanju?
Financije su uvijek pitanje svih pitanja, ali mislim da je ove godine uprava odradila prilično dobar posao i da je financijska konstrukcija zatvorena na vrlo kvalitetan način. Što se tiče ekipe koja će odraditi turnir, ne sumnjam da će to biti na dosadašnjoj razini.

SM:Svima zanimljivo – sudionici. Svake godine imate po “novu” destinaciju iz koje Vam dodje nogometna ekipa, a ove godine ?
I ove godine imamo nove destinacije. Po prvi put imamo klub iz Rumunjske iz grada Brašova, a nakon nekoliko godina stanke i Makedonija ima svog predstavnika na turniru (Škendija iz Tetova), ponosni smo i na proširenje suradnje sa klubovima iz Češke Republike, pa će tako nakon praške Slavije ove godine na turniru sudjelovati dva češka prvoligaša Sigma iz Olomouca i Banik iz Ostrave.

SM: Mjesto, vrijeme i sustav igranja te koje sve nagrade očekuju sudionike ?
Makarska, Tučepi i Baška Voda su naše standardne destinacije za odigravanje utakmica, turnir počinje već u četvrtak poslije podne. Igra se u skupinama od 4 do 5 ekipa u svakoj, a poslije toga na ispadanje do finala. Pehari i medalje za pobjedničke ekipe, a i dalje smo mišljenja da pojedinačne nagrade ne potiču momčadski duh, tako da ih nema ni ove godine.

SM: Za kraj možda poruka čitateljima, roditeljima, sudionicima?
Poruka je uvijek ista i jasna: dobro došli u Makarsku, zabavite se, provedite se, uživajte u dobrom nogometu i vidimo se!

Prethodni članakĆakula o tenisu, Nika i Darko Granić
Sljedeći članakZumba fitness

NAJČITANIJE OBJAVE