NaslovnicaNogometMakarska CupNK Osijek, HNK Hajduk i RNK Split - pobjednici Makarska kupa 2019

NK Osijek, HNK Hajduk i RNK Split – pobjednici Makarska kupa 2019

Dva susreta su odlučena nakon boljeg izvođenja jedanesteraca !

Završen je 10. međunarodni nogometni turnir “Makarska kup 2019.” – 33 kluba, 58 momčadi u protekla tri dana odigrali su na terenima u Baškoj Vodi, Tučepima i Makarskoj 134 utakmice u kategoriji U 10, U 12 i U 14. Nakon grupne faze, uslijedila je nokaut faza , kroz osmine, četvrtine pa sve do polufinala. U kategorija U10 završnicu su igrali : HNK Hajduk, NK Imotski, NK Osijek, NK Gospić,  HRNK Zmaj, FK Sarajevo, SK Slavia i NK Neretva. , kategorija U12 – Sarajevo vs. Bambinosi, SK Slavia vs. NK Dubrava TK, NK Osijek vs. NK Tekstilac Ravnice, HNK Hajduk vs. NK Neretva. , dok su se u kategoriji U14 – za polufinale borile ekipe : HNK Hajduk, FK Sarajevo, NK Zadar, NK Rudar Labin, RNK Split, NK Olimpija, SK Slavia i NK Solin. Kako je cijeli turnir bio izjednačen tako su susreti bili sve dramatičniji.

Kategorija U10 je bila jako dramatična, rezultatski i po igri – rezultati četvrtfinala Hajduk – Imotski 1991 2:0, Osijek – Neretva 4:0, Zmaj – Gospić 91 0:3, Slavia – Sarajevo 2:1. Parovi polufinala su Hajduk – Osijek i Gospić – Slavia gdje pobjede odnose gosti 0:3 i 1:2., da bi finale pripalo Osijeku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca , a Hajduku 3.mjesto pobjedom od 2:0. 

Kategorija U12 je prošla bez jedanaesteraca ! Polufinalni parovi su bili Hajduk i Bambinosi, te Osijek i Slavia. Hajduk je sa 3:1 prošao dalje dok je Slavia sa 2:1, poslala Osijek u borbu za treće mjesto sa Bambinosima. Na kraju je rastrčaniji Hajduk slavio u finalu protiv Slavie sa 2:0, a Osijek 4:1 protiv Bambinosa za još jednu medalju na turniru. 

Kategorija U14 – nakon četvrtine finala gdje su postignuta samo 2 pogotka, pobjeda Hajduka nad Sarajevom i Splita nad Olimpijom od 1:0, druga dva susreta su otišla u raspucavanje  jedanaesteraca. Posebno dramatičan susret je bio između Rudara Labin i Zadra koji je u konačnici završio sa 6:7 za Zadar, dok je Solin slavio nad Slaviom sa 3:4. Drama za Zadar se nastavila i u polufinalu gdje su imali 0:0 protiv Hajduka svega 5 sekundi do kraja. Slobodan udarac za Hajduk na 35 metara, dugi ubačaj u šesnaesterac, vratar Zadra boksa loptu, ali nedovoljno dobro i Hajduk pogađa za 1:0 – kraj susreta! Split je “lako” riješio” Solin 3:0 i čekao je Hajduk u finalu. Zadar ko Zadar do finalnog dana kroz dramu i za 3.mjesto – jedanaesterci ! Solin je bio mirniji i sa 1:4 uzeo 3.mjesto i brončanu medalju na Makarska Kupu 2019. Za razliku od njihove utakmice finale između Splita i Hajduka, nije ponudila toliko uzbuđenja. Lako, jednostavno i brzo RNK Split tri puta pogađa (3:0) za odličan pobjednički niz na turniru i naslov prvaka u kategoriji U14.

Rezultati finalnog dana

U-10 : za 3.mjesto Hajduk – Gospić ´91  2:0 ; Finale Osijek – Slavia 1:1 ( 4:3 ) . 

U-12 : za 3.mjesto Bambinosi – Osijek 1:4 ; Finale Hajduk – Slavia  2:0 

U-14 : za 3.mjesto Zadar – Solin 0:0 ( 1:4 ) ;  Finale Hajduk – Split 0:3      

Pobjednici:
U-10
1. NK OSIJEK
2. NK SLAVIA
3. HNK HAJDUK
4. NK GOSPIĆ 91.

Nagrade je dodijelio Dražen Nemčić, dogradonačelnik Grada Makarska

U-12
1. HNK HAJDUK
2. NK SLAVIA
3. NK OSIJEK
4. ŠK BAMBINOSI

Nagrade je dodijelio Prof. Zdravko Marić, instruktor NSŽSD-a.

U-14
1. RNK SPLIT
2. HNK HAJDUK
3. NK SOLIN
4. NK ZADAR

Nagrade je dodijelio Ivan Gudelj, izbornik U 19 reprezentacije Hrvatske.

Rezultati uživo, pregršt fotografija, radio emisija, prijenos uživo / Live stream, izjednačene ekipe, dramatične utakmice i još mnogo toga je stalo u ovaj 10.po redu međunarodni nogometni turnir Makarska kup 2019, što je najbolji pokazatelj Organizatoru da “rade dobar” turnir. 

NAJČITANIJE OBJAVE