SK Slavia Prag

Predstavljanje ekipe SK Slavia Prag

SM: Kada i kako je nastao klub SK Slavia Praha?
– SK Slavia Praha je češki nogometni klub iz Praga. Nastao je 2. studenog 1892, prvobitno kao biciklistička unija u Pragu. Prema broju prikupljenih naslova prvaka to je povijesno gledano drugi najuspješniji češki profesionalni nogometni klub. Tijekom povijesti nogometa pripada zajedno sa svojim rivalom iz Praga, klubom AC Sparta Praha od najpopularnijih klubova u češkom nogometu. Slavia je osvojila 17 naslova prvaka (posljednji 2009.) i tri puta domaći kup. Godine 1938. osvojila je srednjoeuropski kup, inačicom današnjem Europskog kupa. Među najpoznatijim igračima kluba su Jan Kosek, František Plánička Antonín Puc, František Svoboda (zadnja tri srebrne medalje Svjetsko prvenstvo 1934), Josef Bican, Jan Lala (srebrna na Svjetskom prvenstvu 1962.), František Vesely (European Champion 1976), Pavel Kuka i Vladimir Šmicer.

SM: Zašto ste se odlučili za sudjelovanje na turniru Makarska Cup?
– Sudjelovanje u Makarskoj na kupu je za naš klub vrlo prestižna i važna stvar u razvoju suradnje s klubom Hajduk iz Splita.

SM: S kojim sve uzrastima nastupate?
– Uzrast 2004/2006 a 2008.

SM: Što očekujete od boravka na Makarskoj i sudjelovanja u turniru?
– Gostovanjem u Makarskoj, momčad će produžiti sezonu. Turnir Makarska cup doživljavamo kao važan dio procesa obuke i veselimo se susretu s ekipama iz Hrvatske, Bosne, Srbije i drugih velikih zemalja iz nogometnog svijeta.

SM: Kakva je situacija u nogometu u Češkoj? Prepreke? Problemi?
– U Češkoj postoji širok izbor sportskih i drugih aktivnosti za djecu, a samim tim je pak nedostatak djece u nogometu.

SM: Molimo poruku za momčadi koje će sudjelovati kao i za timove koji neće prisustvovati?
– Radujeno se turniru u Makarskoj i vjerujemo da ce naše sudjelovanje postati pravilo, a to će doprinijeti većem interesu za ovim turnirom.

NAJČITANIJE OBJAVE