NaslovnicaNogometMakarska CupŠN Bambinosi - pobjednici U-8 kategorije

ŠN Bambinosi – pobjednici U-8 kategorije

ŠN Bambinosi

SM: ŠN Bambinosi na Makarska Cupu 2016.g, kako i zašto?
– Prije nego što smo se osnovali pratili smo FK Sarajevo na par turnira u Makarskoj tako da nam se ovaj turnir svidio i napravili smo procjenu da je Makarska za našu školu super pogodno mjesto za organizaciju kampova (u martu bili sa 70 dječaka) i za učestvovanje na turniru.

SM: Odakle dolazite i zašto Bambinosi?
– Dolazimo iz Sarajeva. Bambinosi su duga priča i ova škola nije nastala preko noći. Nas većina smo bivši igrači FK Sarajeva i jedna nezaboravna utakmica koju smo odigrali u Parmi (igrači koji su tada igrali: Brolin, Zola, Apoloni, Kouto, Asprilja), a koje je na nas ostavila dubok trag jer smo i mi tada (1995. godina) bili golobradi mladići, utjecala je da sve ono što se dešava oko Bambinosa ima veze sa Parmom. Otuda ime djeca na italijanskom su bambini pa je izvedenica bambinosi, a sve boje su boje Parme – bijela, žuta i plava.

SM: Jeste li zadovoljni Organizatorom i medijskim praćenjem turnira?
– Zadovoljni smo organizacijom i medijskim praćenjem turnira ( voljeli bi kada bi na mail dobili sve ono što ima veze sa bambinosima, a mi nismo u mogućnosti da kupimo ili vidimo)

SM: Kako su nastupale vaše ekipe i koji su sve igrači igrali za vas? Jeste li zadovoljni?
– Nastupali smo sa 2007. i 2008. godištem i prezadovoljni smo nastupom i plasmanom – 2007. godište ispalo u četvrtfinalu na penale – 2008. godište osvajači turnira 1. mjesto

SM: Najteži protivnik za Vas na turniru i zašto?
– Najteži protivnik 2007. godište bio je Hajduk ( definitivno igraju najbolji fudbal), 2008. godište najteži protivnik po nama bio je Adriatic

SM: U listopadu je Mali Zmaj – imate li namjeru doći?
– Svakako da želimo i da ćemo doći na turnir, zavisno od generacija koje učestvuju.

SM: Opći dojam turnira?
– Zadovoljavajuće, ali uvijek može bolje.

SM: Za kraj nekakva poruka našim čitateljima?
– Vidimo se u oktobru!

NAJČITANIJE OBJAVE