NaslovnicaNogometMali ZmajDječja bezbrižnost na GSC Makarska

Dječja bezbrižnost na GSC Makarska

Svim prolaznicima pored Gradskog sportskog centra zasigurno je oku bilo ugodno vidjeti lijepo ispunjene tribine i terene preplavljene osjećajima radosti, tuge, zajedništva i dječje bezbrižnosti.

Naime, jučerašnjim danom startao je međunarodni nogometni turnir Mali Zmaj za U-9, U-11 te U-13 uzrasne kategorije. Prvo kolo turnira ili zagrijavanje za tek ono pravo od turnira bilo je i pospješeno nadasve prekrasnim vremenom, možda i sa neobično visokim temperaturama za ovaj dio godine, te je pružilo osjećaj zadovoljstva brojnim roditeljima koji su pristigli s djecom, pa možemo reći da je Makarska prigrila i okupala suncem i morem svoje brojne pristigle goste.

Vjerojatno je natjecateljima u obližnjem gradskom bazenu gdje se održava još jedan međunarodni turnir, i to onaj u vaterpolu pod nazivom Mladi Galeb, bilo ugodnije no rezultatski nije bilo ništa manje vatreno nego na nogometnim terenima. Vatreno je bilo i na tribinama, gdje su se najviše isticali navijači kluba “Stari Aerodrom” iz Podgorice koji su pjesmom i dlanovima bodrili i hrabrili svoje prijatelje u nadmetanju sa nogometašima Hajduka, koji su unatoč gromoglasnoj publici, u ovoj igri izašli kao pobjednici sa rezultatom 5:0. Kad smo kod Hajduka, vjerojatno otvaranje turnira iz snova za nogometaše Zmaja iz Makarske, iz uzrasne kategorije U-13 koji su izborili neodlučeno protiv možda najpoželjnijeg susjeda, onog iz Splita.

Možda za neke iznenađujući rezultat, no za one koji prate ovu uzrasnu kategoriju već neko duže vrijeme, rezultat ne spada u domenu iznenađenja no iznenađenje je bilo nešto kasnije, kad je ista ekipa upisala poraz od 0:1 protiv ekipe Pelistera iz Bitole.

Dugogodišnji gosti ovog turnira, ekipe Dubrava Tim Kabel i Rudar iz Labina rutinirano su sa 2:0 i 4:1 odradili otvaranje turnira. Kod uzrasne kategorije U-11 domaćin Zmaj iz Makarske upisao je prve bodove pobjedom 3:1 nad ekipom Croatia iz Zmijavaca dok je B ekipa nažalost zabilježila poraz od bolje ekipe iz Posušja sa rezultatom 3:0.

Vrijedno je i napomenuti da su se mame dječaka iz ove uzrasne kategorije organizirale i ponudom slastica isprovocirale donacije posjetitelja a sve u svrhu kupnje novih kompleta dresova što je za svaku pohvalu. U ovoj uzrasnoj kategoriji kao favorit se nametnuo Hajduk sa već gore spomenutim rezultatom protiv ekipe Stari Aerodrom kao i pobjedom od 8:0 protiv ekipe iz Metkovića dok ga u stopu prati ekipa iz Posušja koja je uz pobjedu protiv Zmajeve B ekipe izvoljevala i pobjedu protiv ekipe AFCU Split.

Sve rezultate i tablice pratite i dalje na našim stranicama. Svakako uzbudljiv dan je za nama, kako  za natjecatelje, posjetitelje tako i za glavnog dirigenta turnira, Stipu Matešana, koji je preuzeo upravljačku palicu od dosadašnjeg direktora turnira Pere Talajića.

NAJČITANIJE OBJAVE