NaslovnicaNogometPet kola do kraja - "mrtva utrka za prvaka"

Pet kola do kraja – “mrtva utrka za prvaka”

U 17.kolu Prve lige UMN Makarska – tri petice i dva VELIKA neodlučna susreta ! Prva pobjeda Tučepljana !

U 17.kolu DPH Tučepi su upisali PRVU pobjedu u Ligi ! Upornost i ozbiljnost u svakom kolu se isplatila. Tučepljani su i ovaj put došli u punom sastavu i na takav naći pokazali ozbiljnost, bez obzira što su trenutno posljednji na tablici. Iako su prvo poluvrijeme gubili 1:0 od Downtown Brela i sve je “mirisalo” na novi poraz, drugo dio su se stvari posložile. Breljani su “nestali” sa parketa i od 38. minute je Josip Milković sa tri pogotka , u dramatičnoj završnici, donio prva tri vrijedna boda !  Za Downtown Brela su nastupili : Marin Sokol, Marko Ribarović,  Ante Jakir, Marin Staničić, Vedran Zelić,  Josip Kristić, Marin Šošić, Žarko Raos. Za DPH Tučepi : Joško Vuković, Matko Pašalić, Josip Milković, Ivan Čobrnić, Anđelko Visković, Toni Pehar, Mate Alilović, Hrvoje Visković, Luka Visković, Luka Zwirn, Duško Lalić, Deni Šarić. 

DOWNTOWN BRELA – DPH TUČEPI   3:5 (1:0) 

Strijelci : Downtown Brela – 8. min. 1:0 Marin Staničić, 31. min. 2:1 Ante Jakir, 35. min. 3:1 Vedran Zelić, za DPH Tučepi – 30. min. 1:1 Luka Visković, 38. min. 3:2 Ivan Čobrnić, 38. min. 3:3 Josip Milković, 39. min. 3:4 Josip Milković, 40. min. 3:5 Josip Milković. 

Mirko Selak potopio Agorihortus ! Nakon prošlotjedne dobre partije Agrohortusa došla je jedna malo slabija, a sa druge strane vrlo raspoložena ekipa Catenaccia. Rezultat toga je 1:5 za Catenaccio. Agrohortus je izjednačio u 24.minuti preko Mladinova za 1:1, ali onda je uslijedio One man show – Mirko Selak i na semaforu je 1:4. Mrčela je samo potvrdio pobjedu u 40.minuti.  Za Agrohortus su nastupali : Darko Vela, Vinko Nižetić, Mladen Sikirica, Ivica Tamburović, Nino Sabatino,  Velimir Bušelić, Tomislav Brajković, Pavao Beroš, Ante Bućan, Ivan Mladinov. Za CatenaccioČedo Grubišić, Igor Tomašić, Mirko Selak, Mario Mrčela, Toni Pašalić, Ivan Šalinović, Antonio Bušelić. 

AGROHORTUS – CATENACCIO 1:5 (0:1)

Strijelci: za Agrohortus – 24. min. 1:1 Ivan Mladinov, za Catenaccio – 16. min. 0:1 Toni Pašalić, 24. min. 1:2 Mirko Selak, 33. min. 1:3 Mirko Selak, 39. min. 1:4 Mirko Selak, 40. min. 1:5 Mario Mrčela. 

Treća petica dana je pripala Malom plamenu koji je “pregazio” Gornju valu sa – 5:0 ! Prvo poluvrijeme kao i u prethode dvije utakmice je završilo 1:0, a pogodak je postigao Dragan Jovanović u 11.minuti. Jednostavno u svih 40 minuta susreta Gornja vala nije imala riješenje za rastrčanu ekipu Malog plamena i sa ovim porazom su pali na 7. mjesto. Mali plamen je sa ovom pobjedom ubilježio 27. bod i na 5 je mjestu. Još je 15 bodova u igri a zaostatak za vodećim dvojcem je 6 – dostižno ili ne ? Za Mali plamen su nastupili : Niko Glavina, Joze Antunović, Marin Prgomet, Ivan Šarić, Deni Jelaš , Marin Filipović, Dragan Jovanović, Karlo Ursić, Jure Grubišić. Za Gornju valu : Ante Lozo, Andriano Pećar, Stipe Kostanić, Zoran Kostanić, Jan Lasić, Žarko Visković,Vlatko Katić. 

 MALI PLAMEN – GORNJA VALA  5:0 (1:0)

Strijelci : Mali plamen – 11. min. 1:0 Dragan Jovanović, 32. min. 2:0 Marin Prgomet, 33. min. 3:0 Marin Prgomet, 39. min. 4:0 Karlo Ursić, 40. min. 5:0 Ivan Šarić

Lasić pomrsio račune Torcidi ! Unaprijed upisani bodovi , najčešće budu “izbrisani”. Torcida MR je bila u naletu i ništa osim tri boda protiv CB Monaca , ekipa sa sredine tablice, nije bilo “prihvatljivo”. Tako se susret kretao, dva puta je Torcida vodila, taman kada se trebao čuti zvuk sirene i nova tri boda biti na kontu za približavanje vodećem dvojcu na samo 3 boda – “ukazao” se Josip Lasić ! Pogodak za 2:2 i šok na klupi Torcide MR. Za CB Monaco su nastupali : Duje Nemčić, Ante Zelić, Robert Kurtović, Jole Raffanelli, Joško Lasić,  Ivan Buljan, Marino Puharić, Ivan Dundić. Za DPH Torcidu MR : Marin Škrabić, Rade Miletić , Stojan Herceg, Marin Jović, Saša Zvizdić, Zoran Lendić, Blažen Godinović, Ivan Brkulj. 

CB MONACO – DPH TORCIDA MR  2:2 (0:1)

Strijelci: Za CB Monaco – 37. i 40. min. 1:1,2:2  Joško Lasić. Za DPH Torcidu MR: 17. min. 0:1 Marin Jović, 38. min. 1:2 Saša Zvizdić. 

Derbi za kraj – 2:2! Dvanaest igrača All in Makarske i osma igrača Brela su nam pružili vrhunsku utakmicu – dostojnu derbija. Međutim “kriza” All in Makarske se nastavlja ( pet kola bez pobjede – dva poraz, dva neodlučna i kolo slobodni) i ugodna prednost se istopila. Sada, pet kola prije kraja dijele prvo mjesto sa Brelima čiji Luka Bekavac “trpa ko na traci” i sa 29 pogodaka u 17 kola, predvodi listu strijelaca a pratioc mu je Ante Brnić iz CB Monaca. All in Makarska je poveo sa 2:0, ali su ispustili tri možda i najvažnija boda protiv glavnih konkurenata u Ligi. Glavni krivac je Luka Bekavac koji je pogodcima u 27. i 40.minuti dodatno “zakuhao” odluku o PRVAKU prve lige! Za Brela su nastupili : Ivan Rubčić, Petar Dominović, Stipe-Darko Medić, Luka Bekavac, Mario Topić,  Matko Ribičić,  Matej Bitanga, Mario-Kuzma Medić. Za All in MakarskaJakša Herceg, Dragan Stanković, Kristian Zor,  Dario Martinović, Jole Miočević, Antonio Katić, Miran Kolak, Joško Topić, Stipe Matešan,  Marko Burić,  Matej Lozina, Hrvoje Eljuga. 

BRELA – ALL IN MAKARSKA 2:2 (0:1)

Strijelci : za Brela – 27. i 40. Luka Bekavac 1:2,2:2. Za All in Makarska: 10.min Dragan Stanković 0:1, 23.min Kristijan Zor 0:2

18. kolo donosi sljedeće parove : 

15:40h Catenaccio – Downtown Brela

16:30h DPH Tučepi – Amicis

17:30h DPH Torcida – Mali Plamen

18:10h Gornja vala – Agrohotrus

19:00h All in Makarska – CB Monaco

Slobodna ekipa : BRELA

NAJČITANIJE OBJAVE