NaslovnicaOdbojkaSonja Baničević - trener mlađih kategorija

Sonja Baničević – trener mlađih kategorija

OK Gimnazijalac - KotorFoto:OK Gimnazijalac

Sonja Baničević, trener mlađih kategorija u OK Gimnazijalac,Kotor

SM: Možete li nam predstaviti ekipu GIMNAZIJALCA , odakle dolazite i otkuda Vas na turniru u Makarskoj?
– Ekipa OK Gimnazijalac dolazi iz Crne Gore, grada Kotora. Ove godine na turniru nastupamo s našom pionirskom selekcijom, točnije djevojkama rođenim 2002./2003.godine. Trener ove generacije sam od ove sezone, inače dolazim iz Zagreba, te me veseli da ćemo na ovom tuniru imati prilike igrati s ekipama iz Hrvatske. OK Gimnazijalac se uvijek rado odazove pozivu naših kolega na turnir u Makarskoj, tako je bilo i ovog puta.

SM: Koje uspjehe ste postizali do sada?
– S pionirskom generacijom smo na ovogodišnjem pionirskom državnom prvenstvu Crne Gore prošli prvi krug natjecanja te završili na petom mjestu. Također, neke od djevojčica iz te generacije su se natjecale u Ligi Mini odbojke koja se ove godine po prvi puta održavala u Crnoj Gori.

SM: Koje sve igračice nastupaju za vas, da li bi ste nekoga izdvojili ?
– U ovoj generaciji igra Anastasija Cetković koja je nedavno uvrštena kao libero na širi spisak pionirske reprezentacije, a tu su još par djevojaka od kojih očekujemo dobre rezutate u nadolazećim sezonama.

SM: Vaša iskustva sa ostalih turnira i sa turnira u Makarskoj?
– Meni kao treneru, a i nekima od igračica je ovo prvi put da sudjelujem na turniru u Makarskoj, ali od mojih kolega sam čula samo pohvale vezane za odbojkaški klub Makarske, njihove trenere, igračice i cjelokupnu organizaciju turnira. Našim igračima koje su već sudjelovale na turniru u Makarskoj je ovo zasigurno jedan od najdražih turnira.

SM: Što očekujete od Organizatora?
– Srdačno gostoprimstvo kao i svake godine do sada 🙂

SM: Cilj vaše ekipe na ovom turniru?
– Pošto ove godine na turniru nastupamo s dosta mlađom ekipom, prvenstveni cilj nam je skupljanje iskustva za generaciju koja će i sljedeće godine biti na okupu i natjecati se u pionirskoj konkurenciji.

SM: Poruka ostalim ekipama i igračicama sa turnira?
– Da turnir protekne u fair playu i sportskom duhu te da djevojke steknu nova prijateljstva s odbojkašicama iz drugih klubova.

SM: I za kraj, poruka našim čitateljima?
– Ukoliko ste u mogućnosti, ovoga vikenda dođite pogledati šta mlade odbojkaške nade imaju za pokazati 🙂

NAJČITANIJE OBJAVE