NaslovnicaOdbojkaIntervju s organizatorom memorijalnog turnira - Kate Erceg

Intervju s organizatorom memorijalnog turnira – Kate Erceg

Organizatori odbojkaškog turnira - 14. Međunarodni memorijalni turnir Kate Erceg 2016Foto: M. Đukanović

U kratkom razgovoru smo pokušali saznati od organizatora memorijalnog odbojkaškog turnira u Makarskoj – o čemu se u stvari radi i tko sve dolazi:

SM: Kako i kada nastaje turnir?
– Svi se sjećamo tragične nesreće kada su na pješačkom prelazu stradale naše dvije gimnazijalke Kate i Ane. Kate je bila članica našeg kluba koja je te godine ulazila u prvu ekipu i razvijala se u odličnu tehničarku . Kad se bližio Katin rođendan uprava i igračice su htjeli obilježiti taj dan te se rodila ideja za organiziranje turnira koji je te prve godine održan vrlo skromno sa ukupno četiri ekipe iz naše regije jug.

SM: Koliko ih je do sada odigrano, koji je ovo po redu, te kada se održava?
– Slijedeće godine smo onda u sjećanju na Katu počeli organizirati turnir sa više ekipa u vrijeme stradanja naših cura. Organizirali smo turnir u listopadu, međutim radi obveza ekipa ustalio se sada ovaj datum zadnji vikend u rujnu. Ove godine organiziramo već 14. turnir po redu koji je sve kvaliteniji i kvalitetniji te na njemu sudjeluju ekipe 1. i 2. Lige iz Hrvatske, BiH – a, Slovenije i Crne Gore. Turnir je rado posjećen pošto služi ekipama kao priprema za dolazeće prvenstvo.

SM: Koje su sve ekipe sudjelovale na turniru do sada?
– Ekipe koje su sudjelovale zadnjih godina su : Zadar, Donat Zadar, Arbanasi Zadar, Šibenik, Kaštela DC, Marina Kaštela, Sinj, Split, Brda, Dubrovnik, Juniorska Reprezentacija Zagreba, Zagreb, Rijeka iz Hrvatske, Stari Grad Sarajevo, Pale, Livno, Široki Brijeg, Mostar, Čaplina, Ljubuški, Knin, Gacko iz Bih, a iz Crne Gore Galeb Bar, Budućnost Podgorica, Pljevlje, Morača Podgorica, Kotor i Herceg Novi, a iz Slovenije Kranj i Ljubljana.

SM: A koje bi sve ekipe trebale nastupiti na ovogodišnjem?
– Ove godine dolaze Ljubljana, Kranj, Brda, Split, Dinamo Zagreb, Mostar, Stari Grad Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Galeb Bar, Budva i Rudar iz Plevlja.

SM: Koji je sustav natjecanja i bodovanja?
– Ekipe u tri dana odigravaju 5 utakmica. Prvo po grupama pa onda igramo u križ 1 – 2 i 3 -4 da bi došli do polufinala i finala. Utakmica 2:0 boduje se sa 3 boda. A kod rezultata 2:1 pobjednik dobiva 2 boda a poraženi 1 bod.

SM: Nagrade?
-Kao i svake godine dijelimo pehare i medalje za prve tri ekipe, isto tako dobijaju medalje najbolja igračica, tehničarka i libero a i najbolja postava turnira. Naravno, svaki učesnik turnira dobiva i majicu “KATE ERCEG”.

SM: Planovi za idući turnir?
– Kao i dosada želimo organizirati turnir i da bude još kvaliteniji. Ovaj broj od 10 ekipa je optimalan za nas i ne bi voljeli povećati taj broj. Kako je veliki interes za naš turnir moramo ponekad i odbijati ekipe.

SM: Poruka čitateljima?
– Dođite u što većem broju i uživajte u kvalitetnoj odbojci .

NAJČITANIJE OBJAVE