NaslovnicaOdbojkaMostarke “previsoke” za Rudarke

Mostarke “previsoke” za Rudarke

Mostarke Foto:M. Đukanović

Kako smo i najavljivali kroz jučerašnji dan, Dinamo je ipak sa pobjedom otišao u Zagreb i tako završio kao peti na tablici. U utakmici za treće mjesto Makaranke su morale pobijediti Triglav. Međutim , osim kratkih bliceva Makaranke nisu imale snage za veći preokret u igri i porazom od 0:2 ispustile toliko željenu medalju.

Stari Grad Sarajevo i Novo Sarajevo su u maratonskom, napetom i tijesnom susretu , punom preokreta i shvatljivih pogrešaka odigrali najduži susret turnira. Na kraju je slavio Stari Grad Sarajevo sa 2:1 i zauzelo 7.mjesto.
U velikom finalu – veliki susret. Studentski odbojkaški klub Mostar i odbojkaški klub Rudar-Pljevlja, su odigrale najbolju partiju na turniru. Uraganski početak “studentica” i vodstvo od 17-11 bi svaku ekipu slomilo, ali ne i “rudarke”. Veliki povratak , pa čak i vodstvo od 22-21, poljuljalo je mostarke i kada su svi u publici mislili da je to to – ukazala se Erma Baruđija i sa par uzastopnih poena odvela Mostar ka 1:0. Drugi set je bio preslik prvoga – uraganski početak, povratak i kao da “rudarke” nisu imale hrabrosti dovršiti posao koji im se nudio. Na kraju 2:0, zaslužena pobjeda SOK Mostara i naslov osvajačica turniri.

Nagrade turnira :
Rudar – Libero – Ivana Đaković
Mostar – tehničarka – Erma Baruđija
Mostar – Igračica – Tamara Česić
Postava turnira : Živa Zavadlav, Iva Vujčić, Dušanka Petrović, Anđelija Petrović, Tamara Vučetić Sandra Brekalo

NAJČITANIJE OBJAVE