NaslovnicaOdbojkaOve godine ne damo 1.mjesto u Ligi!

Ove godine ne damo 1.mjesto u Ligi!

Ljetna škola traje kroz čitavo ljeto. Treninzi su uglavnom 4 četiri puta tjedno po sat vremena. Time djevojčice doista imaju dosta vremena za odmor i druge zanimacije. Sve zainteresirane mogu nastaviti trenirati i preko zime, a one koje ne stignu trenirati preko ljeta, upisi će biti ponovno u rujnu

1. Lea, prvo čestitke na ideji o ljetnoj školi odbojke, jer svi dobro znamo kako je to danas teško organizirati i animirati ljude, a zatim pitanje – otkuda ideja, kada se i gdje trenira ? 
Hvala na čestitkama! Ove godine smo se odlučili za ljetnu školu jer smo imali veliki interes pri upisima na jesen kada se upisalo dosta novih djevojčica. Interes za upis se nastavio tijekom sljedećih par mjeseci, ali ograničeni brojem termina nismo mogli upisati više djevojčica. Ideja ljetne škole se javila interesom naših mlađih igračica koje su još u početničkoj fazi učenja i igranja ali i da pružimo priliku ostalim zainteresiranim djevojčicama da se upisu. Isto tako jako nam je bitno da naše djevojčice ostanu aktivne i preko ljeta, barem one koje su to u mogućnosti. Sada nemaju puno obaveza, škola je završila, dani su jako dugi i ima dovoljno vremena za kupanje i igranje, ali i za treniranje. Na ovaj način ne rade veliku pauzu od treniranja, već dapače ostaju aktivne i malo intenzivnije uče i vježbaju sve potrebne odbojkaške elemente. Treninzi su najčešće u jutarnjim terminima u školskoj dvorani.

2. Ljeto, odbojka – nama je asocijacija na pijesak i more, hoće li ove godine biti “nešto po tom pitanju” ili  korak po korak ? 
Zasada radimo samo u dvorani. Naime, tereni na pijesku su u privatnim vlasništvima i često je teško dobiti slobodan termin ali se i organizirati oko odlaska tamo i nazad, pa se mi držimo naše dvorane koja nam je nadohvat ruke i sva potrebna oprema se nalazi u njoj što nam omogućuje jednostavan i kvalitetan rad.

3. Obzirom na odličan rezultat u prvenstvu i posljednjem turniru, je li budućnosti Makarske odbojke sigurna ?
Definitivno! Ovaj klub djeluje već 25 godina i poznat je po raznim sportskim uspjesima. Turniri koje organiziramo svake godine, “Pozdrav Ljetu” u lipnje te “Memorijalni turnir Kate Erceg” u rujnu su definitivno najveći ženski turniri u gradu na koje dolaze ne samo ekipe iz Hrvatske, već brojne ekipe iz Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Isto tako naša seniorska ekipa, a i mladi uzrasti svake godine sudjeluju na brojnim turnirima izvan Hrvatske gdje nas pozivaju ekipe koje dolaze i na naše turnire. U školi odbojke svake godine imamo sve veći broj novih upisanih djevojčica što pokazuje veliku zainteresiranost za odbojku, naše igračke ekipe ostvaruju odlične rezultate u svojim ligama, radi se jako kvalitetno sa curama i mislim da iz godine u godine klub može samo još više rasti, razvijati se i ostvarivati sve bolje i bolje uspjehe.

4. Koliko imam informaciju po prvi puta će te imati “zanimljive” pripreme za nadolazeću sezonu ? Hoćete nam otkriti o kakvoj novosti je riječ ili pak ne još ?
Ipak nećemo otkriti baš sve detalje. Da se ne ureknemo hehe mala šala, ovo ljeto radimo stvarno intenzivno i kvalitetno. Rekla bih nekad i dosta naporno, ali definitivno se vidi, a i vidit će se još više napredak na terenu i u igri. Ove godine ne damo 1.mjesto u ligi.

5. Do kada će trajati ljetna škola odbojke , planovi nakon ljeta ?
Ljetna škola traje kroz čitavo ljeto. Treninzi su uglavnom 4 četiri puta tjedno po sat vremena. Time djevojčice doista imaju dosta vremena za odmor i druge zanimacije. Sve zainteresirane mogu nastaviti trenirati i preko zime, a one koje ne stignu trenirati preko ljeta, upisi će biti ponovno u rujnu.

6. U konačnici mogu li se pronaći informacije na fb, instagramu i drugim društveni mrežama ili ste tek krenuli u projekt s tim ? 
Krenuli smo sa projektom nedavno i dosta informacija se nalazi na fejsbuku, dali smo informacije i za radio. Trenerica Lea je dostupna za sve informacije vezane za treninge i termine, a ako neko želi može doći i kroz jutro u dvoranu kada se trenira pa malo vidjeti kako to sve izgleda. 

Prethodni članakMi smo kompletni za trening !
Sljedeći članakHrvatska – USA 64:68

NAJČITANIJE OBJAVE