NaslovnicaOdbojkaOsnivanje ženskog odbojkaškog kluba u Kninu - želja?!

Osnivanje ženskog odbojkaškog kluba u Kninu – želja?!

Ne mogu govoriti o plasmanu jer ćemo se prvi puta sresti s većinom ekipa koje nastupaju, ali znam da će se cure potruditi i dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat – skromno će Matea! 
 
Moje ime je Matea Bužonja, trenerica sam Odbojkaškog kluba Mladost 2000 Knin, kratko smo započeli razgovor sa skromnom i samozatajnom trenericom ekipe koja će u budućnosti sigurno pokazati što zna i umije, a započele su na državnom natjecanju škola! 
 
– Od kuda nam Matea dolazi, zašto odbojka, kako je sve započelo?    
Moje ime je Matea Bužonja, imam 23 godine i iz Knina sam. Za ljubav prema odbojci je zaslužan moj otac, s kojim sam od malih nogu bila (što bi se reklo) dan- noć u dvorani. Otac je osnivač kluba  i sve do njegove smrti je živio za odbojku. Prije 3 i pol godine, nakon njegove smrti, sestre i ja preuzele samo klub, završila sam školu za voditelja odbojke u Zagrebu na Kineziološkom fakultetu i nastavila njegovim stopama.
 
– U Makarsku dolazite sa kojim uzrastom i ima li možda koja djevojka da “odskače” po kvaliteti od ostalih ?
U Makarsku dolazimo s mlađim kadetkinjama (2004. godište i mlađe). Cijela ekipa je predana odbojci i svaka od njih se ističe na svoj način, no cura koja definitivno odskače od svojih vršnjakinja je Anja Anić- Bare, koja igra na poziciji napadača, te je kompletan igrač. Uz svoju skočnost i brzinu nevjerovatno je disciplinirana i predana odbojci. Do sada je bila pozvana igrati za dva šibenska kluba, s kojima je odigrala više turnira. 
 
– Koliko je Vaš klub “star”, te kako nastaje , tko je “krivac” ? Najveći uspjesi kluba do sada bilo u seniorskim ili mlađim uzrastima ?
Klub je osnovao Zdravko Bužonja 2000. godine. Kao bivši igrač odbojke imao je želju osnovati klub u gradu u kojem odbojka nikada nije bila zastupljena. Za njegova života klub je ugostio reprezentacije Hrvatske i Francuske, odradio nebrojeno humanitarnih akcija za djecu, te dočekao puno klubova na svojim velikim turnirima. Nakon njegove smrti klub je nastavio s radom i trudom jednake kvalitete. Najveći uspjeh kluba je definitvno 4.mjesto na državnom natjecanju osnovnih škola (prvu šestorku su činile cure koje su išle zajedno u razred te zajedno trenirale u klubu). Moglo bi se i izdvojiti kao veći uspjeh kluba plasiranje mlađih kadetkinja na državno prvenstvo 2008. godine.
 
– Što očekujete od nastupa u Makarskoj ?
Od nastupa u Makarskoj očekujem da cure pokažu što znaju i mogu. Ne mogu govoriti o plasmanu jer ćemo se prvi puta sresti s većinom ekipa koje nastupaju, ali znam da će se cure potruditi i dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat.
 
– Planovi za iduću odbojkašku sezonu ?
Sezonu počinjemo s našim 2. memorijalnim turnirom Zdravko Bužonja koji će se održati u rujnu. Igrat ćemo i ove godine 3. ligu, te mlađe kadetsku ligu, kao i naše županijske lige Super Mini, Mini i Malu odbojku. 
 
Za kraj poruka čitateljima ?
– Dođite, podržite turnir i zabavite se gledajući najljepši sport. Veliki odbojkaški pozdrav od OK Mladost 2000 Knin. Vidimo se u dvorani!

NAJČITANIJE OBJAVE