NaslovnicaOdbojkaPolusatna demonstracija za naslov

Polusatna demonstracija za naslov

Polusatna demonstracija za naslovFoto:M.Đukanović

Finalni dan je pokazao da odbojka zaslužuje svakako puno veći medijski prostor nego što ga sada ima tj. nema. Kada od 5 posljednjih utakmica turnira, 3 završe tijesnim pobjedama od 2:1 i kada se “baca” na svaku loptu, tada vam može biti žao što niste dio toga.

Dan su otvorile dobojkašice Gimnalijalca i Galeba. U “borbi” za 9 mjesto na turniru Galeb je “preletio” Kotor u trećem setu i sa 11:15 zasluženo slavio, iako da je bilo drugačije ne bi bilo nezasluženo, no to je sportska (ne)sreća. Prijateljicama iz Kotora želimo sretan put i povratak u rujnu na turnir Kate Erceg u još boljem izdanju.

Za 7. mjesto su igrale ekipe odaljene 700 km jedne od drugih – Rovinj protiv Dubrovnika. Sličan scenarij kao i kod utakmice za 9. mjesto, pobjednika nam je donio 3. set gdje su sretnije i hrabrije bile djevojke iz Dubrovnika. OK Morača nije dala niti minimum šanse protivnicama iz Širokog i sa glatkih 2:0 zauzele 5. mjesto na turniru.

Završnica dana, Makarska protiv Sinja za 3. mjesto, a Troglav Livno protiv selekcije grada Zagreba za pobjednika turnira. “Stare” poznanice Makarke i Sinjanke su možda odigrale i najkvalitetniji meč završnog dana, ako ne i cijelog turnira. Prvi set je pripao odabranicama Lidije Kostanić – 25:20, da bi se “Sinjanke” zbrojile i u drugom setu sa istim rezultatom odvele meč u 3. set. Poen po poen, blok po blok, servis po servis i Makarke imaju prvu meč loptu, a i pokazat će se i posljednju jer su Sinjanke “izgorile” u želji da pobjede te neforsiranom pogreškom završile nastup na 4.mjestu.

Za kraj dana Finale između selekcije grada Zagreba i Troglav – Livna. Kako je i koliko trajala “furija” pogledajte na našem youtube kanalu uskoro… Stekao se dojam da su se igračie Troglav – Livna uplašile prilike za naslov.

Na kraju treba pohvaliti i igračice koje su “pokupile” medalje za najbolje:

Najbolja igračicaJana Pekvarić
Najbolja tehničarkaMarta Pekvarić (sestre iz selekcije grada Zagreba)
Najbolja pucačicaAna Ištuk (Troglav Livno)
koje su uz Doris Buzanić (Sinj), Đinu Jović te Tinu Šabić (obje Makarska) činile najbolju postavu turnira.

NAJČITANIJE OBJAVE