NaslovnicaOdbojkaPredstavljanje ekipe OK Dinamo

Predstavljanje ekipe OK Dinamo

Odbojkaški klub Dinamo

Intervju sa šefom stručnog štaba OK Dinamo Ninom Matjačićem.

SM:OK Dinamo u Makarskoj na turnir? Kada se i kako to dogodilo?
Godinama surađujem sa OK Makarska i obitelji Kostanić, kroz Reprezentaciju grada Zagreba, OK Fortis i sada, OK Dinamo. Sklopili smo lijepo prijateljstvo i kada je god moguće, vrlo rado dolazim sa svojim ekipama u predivnu Makarsku. Prvi nastup seniorske ekipe OK Dinamo u Dalmaciji, bio je baš u Makarskoj, u rujnu 2016. Sada dolazimo sa mlađim kadetkinjama, kojima će ovaj turnir biti nagrada za uložen trud tijekom cijele sezone.

SM:S kojom ekipom dolazite ove godine?
Ove sezone dolazimo sa mladom ekipom, cure su ovosezonske mlađe kadetkinje (2003.-04.) i ovaj turnir će im biti krasna priprema za kadetski uzrast slijedeće sezone. Iz sustava igre kojim smo bili primorani igrati na mlađe kadetskim prvenstvima (6-2), prelazimo na novi sustav (5-1) i ovaj turnir će biti idealna prilika za uigravanje tog novog sistema igre.

SM: Vaša očekivanja za ovaj turnir, kada je u pitanju rezultat?
Rezultatskih očekivanja – nemamo! Kao što sam rekao u prethodnom odgovoru, cilj je odigrati turnir u novom sustavu, a pritom nam je rezultat nebitan. Na turnirima ovakvog tipa i u ovo prijelazno doba sezone, rezultat ne bi smio biti u prvom planu. Svaki trener, svaka ekipa ima neke svoje mini ciljeve, koji se trebaju u ovom periodu zadovoljiti. Jedino očekivanje koje imam je to, da se u ta 3 dana u Makarskoj cure lijepo provedu i zabave.

SM: Kako je ekipa odigrala prvenstveni dio i ima li neka igraćica da odskaće od ostalih da bi je možda gledali u “večoj ulozi”?
Ekipi je za par poena izmakao nastup na državno prvenstvo. Poznato je da u Zagrebu imamo nekoliko odličnih klubova i ekipa te da se dosta teško kvalificirati na državno prvenstvo. Imali smo i nesreću da nam se usred sezone ozlijedila vrlo bitna igračica, ali i to je dio sportskog natjecanja. Uz nastupe sa svojim vršnjakinjama, ekipa je igrala i 3. seniorsku ligu, gdje smo u konkurenciji klubova sa starijim igračicama uspjeli završiti u “zlatnoj” sredini. Odbojka je takav sport da jedna igračica uvelike ovisi o drugoj, tako da nema smisla nikoga isticati.

SM: Što bi savjetovali roditeljima a što igračicama kada je u pitanju odbojka, sport i trening?
Roditelji – upišite djecu u sportske klubove, odvedite ih u dvorane, na igrališta, bazene, atletske staze. Igračice – ostanite u sportu cijeli svoj život, u bilo kojem obliku i bez obzira na vašu odbojkašku kvalitetu.

NAJČITANIJE OBJAVE