NaslovnicaOdbojkaPredstavljanje ekipe Student - Mostar

Predstavljanje ekipe Student – Mostar

HOK Student MostarFoto: HOK Student – Mostar

Studentski odbojkaški klub „Mostar“ djeluje pod krovom Sportske udruge studenata Studentskoga centra Mostar koja je osnovana je 2012. godine od strane Studentskoga centra Mostar i danas broji preko 70 svojih članova.

SM: Možete nam reći nešto o Vašem klubu? Kada i kako nastaje?
– Studentski odbojkaški klub „Mostar“ djeluje pod okriljem Sportske udruge studenata Studentskoga centra Mostar koja je osnovana 2012. godine od strane Studentskoga centra Mostar i danas broji preko 70 svojih članova.
Projekt pokretanja sportskih aktivnosti kroz naš klub ima za cilj među studentima i omladinom kroz izravno uključivanje u rad i djelovanje animirati i stvoriti potrebu za organiziranim natjecanjem i bavljenjem sportsko-rekreacijskim aktivnostima. SOK Mostar natječe se u Super ligi Federacije BiH što je II. državni rang natjecanja. Naša liga podijeljena je na dva dijela sjever i jug a SOK Mostar pripada skupini jug te se natječe zajedno sa 8 klubova iz Federacije BiH.
Od svog nastanka SOK Mostar postigao je izuzetne sportske rezultate i svrstao se među najznačajnije sportske ekipe u Bosni i Hercegovini. Pored nizanja dobrih rezultata naš klub je pokretač okupljanja mladih u statusu studiranja s ciljem afirmacije, uključenja u rad i podizanje studentskoga standarda među omladinom. To postiže angažiranjem omladine kao što je članstvo u timovima, volontiranje pri održavanju natjecanja te angažman pri dodatnim volonterskim sportskim aktivnostima kluba.

SM: Koje se do sada uspjehe postizali i gdje ste sve nastupali?
– Klub je najznačajniji uspjeh ostvario u prošloj sezoni 2015./2016. kada je osvojio I. mjesto skupine jug, te izborio doigravanje za Premier ligu BiH. Natjecali smo se još na nekoliko turnira u Dubrovniku gdje smo osvojili III. mjesto i na prošlogodišnjem turniru u Makarskoj gdje smo osvojili 4. mjesto od 10 ekipa.

SM: Možete li izdvojiti neku od igračica koja kvalitetom odskače od ostalih?
– Trenutno naša najbolja igračica je Tamara Češić mlada juniorska reprezentativka, koja dolazi iz Brčkog, iz kluba “Bimal Jedinstvo”, prvaka BiH.

SM: Kako ste “završili” na turniru u Makarskoj?
– Turnir u Makarskoj završili smo na 4. mjestu.

SM: Očekivanja od turnira i organizatora?
– Ove godine očekujemo još bolji rezultat i organizaciju turnira te pehar za najbolju igračicu.

SM: I za kraj – Poruka našim čiteteljima i ekipama sudionicama ali i onima koji nisi došli?
-Pozivam sve ljubitelje odbojke da dođu na ovaj tradicionalni turnir koji je svake godine sve brojniji kako natjecateljima tako i posjetiteljima. Veselimo se što ćemo biti dio jedne ovakve organizacije i nadamo se da će i nama postati tradicija dolaska na ovaj turnir. Očekujemo vrlo dobar rezultat i ništa manje od prva tri mjesta.
Hvala.
Sportski pozdrav!

NAJČITANIJE OBJAVE