NaslovnicaOdbojkaPredstavljanje ekipe ŽOK Kaštel Lukšić

Predstavljanje ekipe ŽOK Kaštel Lukšić

Odbojkaški klub Kaštel Lukšić

Intervju sa predsjednikom OK Kaštel Lukšić Nebojšom Omašić Bare.

SM:ŽOK Kaštel Lukšić u Makarskoj na turniru? Kada se i kako to dogodilo?
OK Kaštel Lukšić je prvi put u Makarskoj na turniru “Pozdrav ljetu”, ali često kao gost u svim ligama mlađe dobnih kategorija. Inače, ja kao trener dolazim treći put na turnir, a prethodna dva sam osvojio i to 2007. godine sa OK Kaštela Cemex i 2012. godine sa ekipom OK Marina Kaštela.

SM:S kojom ekipom dolazite ove godine?
Ove godine s obzirom na propozicije turnira dolazimo sa curama rođenim 2002. i mlađe koje su uz još dvije starije igračice praktički naša prva ekipa.

SM: Vaša očekivanja za ovaj turnir, kada je u pitanju rezultat?
S obzirom na prethodna pozitivna moja osobna iskustva ovaj put je teško očekivati ponavljanje istog uspjeha tj osvajanje prvog mjesta jer je OK KL najmlađi klub u RH (2014.g.) i na svojim je počecima, pa je za nas sudjelovanje zasad jedini prioritet, te razmjena iskustva s ekipama iz drugih država.

SM: Kako je ekipa odigrala prvenstveni dio i ima li neka igraćica da odskaće od ostalih da bi je možda gledali u “večoj ulozi”?
Ekipa je prvak 3. Nacionalne lige-jug u konkurenciji puno starijih i pod navodnike jačih i iskusnijih klubova, te će od iduće sezone igrati 2.NOL-jug. U svim ostalim ligama mlađe dobnih kategorija naše selekcije su u vrhu. Ne bih zbog svojih dosadašnjih principa isticao nijednu igračicu, jer se trudim u kolektivnom sportu širiti i kolektivni duh, pa za sve rezultate su dame jednako zaslužne.

SM: Što bi savjetovali roditeljima a što igračicama kada je u pitanju odbojka, sport i trening?
S obzirom da uz odbojku istim igračicama predajem TZK u osnovnoj školi, duboko sam integriran u njihove živote doslovno kao treći roditelj, pa postoji niz postavljenih pravila i savjeta za igračice i roditelje.Dakle, bavljenje sportom u ovom slučaju odbojkom je nužno potrebno za svu mladež naročito za cure ove dobi prvenstveno zbog zdravstvenih razloga, pa tek onda ide estetika i druge ambicije. Sa socijalnog aspekta druženje i upoznavanje novih ljudi, sredina, gradova i klubova je neprocjenjivo za njihovu samostalnost i sposobnost donošenja odluka u budućem životu. Još je niz pozitivnih okolnosti kad je u pitanju bavljenje sportom koje je teško nabrojati, ali iz ovog se može puno preporučiti roditeljima.

NAJČITANIJE OBJAVE