NaslovnicaOdbojkaTenis, odbojka i čaj od mente - Laura Bokšić

Tenis, odbojka i čaj od mente – Laura Bokšić

Između brojnih obaveza, uspjeli smo “ulovit” ovogodišnju dobitnicu nagrade Grada za sportsku nadu 2020g. – Lauru Bokšić. Kroz zanimljiv razgovor, uz sve epidemiološke mjere propisane HZJZ – uspjeli smo doznati zanimljive stvari o Lauri. Svakako najzanimljiviji odgovori su oni na “brzopotezna pitanja” koja su ovaj put bila malo “mekanija” od onih koja slijede …

 • Za one koji ne znaju, tko je Laura Bokšić – nekoliko rečenica o sebi ?
  Rođena sam 3.5.2004., idem u Srednju školu fra Andrije Kačića Miošića, u jezičnu gimnaziju. Sada sam drugi razred. Osim odbojke ponekad igram i tenis.
 • Zašto odbojka a ne recimo pikado, rukomet ili judo?
  Odbojku sam počela trenirati dosta kasno, tek u sedmom razredu. Prije odbojke cijeli život sam redovno trenirala tenis, ali sam željela neku promjenu pa sam se odlučila za odbojku. Jedno vrijeme sam usporedno trenirala odbojku i tenis.
 • Reci nam kako je bilo pripremati se, trenirati i igrati utakmice sada u ovo NE – vrijeme da više ne spominjemo ovaj virus ?   
  Na proljeće dva mjeseca nismo imale treninge, tek nešto pri kraju petog mjeseca i to vani. Uglavnom smo imale kondicijske treninge jer dvorane nisu bile dopuštene. Tako da je na ljeto u početku bilo teško, ali ipak smo se uspjele dobro pripremiti za sezonu. 
 • Nije baš jednostavno igrati odbojku , iako se na prvu čini da jest. Možeš li nam sa par osnovnim pravila i “kazni” približiti odbojku ?  
  Svaka ekipa ima po 6 igrača u terenu, koji se u krug mijenjaju nakon osvojenog poena. Obrambeni igrač – libero, uvijek se nalazi u stražnjem dijelu terena. Libero ne servira i zamjenjuje jednog od početnih šest igrača. Igra se na tri dobivena seta, u slučaju rezultata 2-2 igra se peti set koji se igra do 15 poena, dok su ostali do 25. I u odbojci postoje žuti i crveni kartoni.
 • Nagrada je došla kao “odgovor” na tvoj trud i rad – kakvi su planovi za dalje?
  Planiram nastaviti trenirati odbojku dokle god mogu jer uživam u tome.
 • Svi znamo da ekipa koja je prije svega klapa –  često ode do kraja pa reci nama kako “klapa” OK Makarska ?
  Prošle sezone je otišlo dosta starijih igračica, ostale su starije Lea i Iva, i mi mlađe kojima je to bila zapravo prva prava sezona, koja zbog toga nije bila baš najbolja. Ovu sezonu smo već malo starije i iskusnije, bolje smo je i počele. 
 • Koga bi izdvojila iz ekipe da je “kolovođa” kada je zabava ili smicalice u pitanju ?
  Lea i Kate, uvijek su spremne na zabavu. 
 • Do sada si odigrala dosta utakmica, pa koja je za tebe imala poseban osjećaj tj ostavila trag da je nikada nećeš zaboraviti ?
  Ne mogu izdvojiti utakmicu, ali makarski turnir Pozdrav ljetu 2019. godine mi je ostao u najljepšem sjećanju. Turnir ove godine nije održan zbog Covida-19.
 • Dolazi nam 2021 – OK Makarska ima omjer 3 pobjede i 4 poraza u 7 utakmica od 22 planirane i zauzima 4 mjesto sa 5 bodova. Kakva su očekivanja za nastavak sezone ?
   Imamo još 15 utakmica do kraja, a liga je privremeno prekinuta tako da još se ništa ne zna, nadamo se što boljoj igri i plasmanu.
 • Tko Vam je najljući protivnik na terenu – a s kime se onako “volite” naći i odigrat ili toga ne postoji koda Vas?  
  To ne postoji kod nas, nikoga ne treba podcjenjivati.
 • Što je po tebi najzahtjevnije kada je trening odbojke u pitanju a što tijekom utakmice ?  
  Nije mi teško ni zahtjevno trenirati i igrati utakmice, ali ponekad zna biti problem uskladiti školu, svakodnevne treninge i utakmice vikendom.
 • Planovi za budućnost – gdje se vidiš i što želiš ?  Za sada najvažnije mi je završim školu i nastavim igrati odbojku. Nemam nikakvih velikih planova još.

I za kraj imamo nekoliko brzopoteznih pitanja za našu Lauru :

– Fb ili instagram ?   Mislim da danas svi više koriste Instagram pa tako i ja. 

– Pizza ili topli ? Pizza margarita.

– Fabris ili Božićević ? Samanta. Božićević igra libera što je potpuno suprotna pozicija od moje.

– Kava ili Čaj ? Čaj od mente.

Čevapi ili kotleti ? Kotleti.

– Predjelo salata ili povrće na žaru ? Povrće na žaru.

– Lea ili Lana ? Lana nam ne igra više, pa Lea ovaj put.

– Bazen ili more ? More definitivno.

– Mikasa ili Wilson ?  Treniramo sa Mikasa loptama tako da Mikasa

NAJČITANIJE OBJAVE