NaslovnicaOdbojka"Odbojka nije samo puko prebacivanje dušice preko mreže, već je odbojka način...

“Odbojka nije samo puko prebacivanje dušice preko mreže, već je odbojka način života i duša sporta”!

Drago nam je da ćemo se opet vidjeti i družiti preko odbojke i prijatelja iz Makarske – od srca će predsjednik OK Kaštel Lukšića Nebojša Omašić 
 
– Možete li nam se u par crtica predstaviti te reći od kuda ljubav prema odbojci ? 
Ljubav prema odbojci je ostala od mladih dana i samih početaka koji su udarili temelje za dalje tj takav način života, prvo kao igrač pa do danas kao trener. Naravno da su tome doprinjeli neki igrači tog doba, društvo, odbojkaška sredina u Kaštelima, kultni trener itd.
 
– U Makarsku dolazite sa kojim uzrastom i ima li možda koja djevojka da “odskače” po kvaliteti od ostalih ?
 
U Makarsku dolazimo sa mlađim kadetkinjama rođenim 2004. i kasnije. Nema odskakanja igračica, niti izdvajanja i sve su jednostavno prekrasne i kao ljudi i kao igrači.
 
 
– Koliko je Vaš klub “star”, te kako nastaje , tko je “krivac” ? Najveći uspjesi kluba do sada bilo u seniorskim ili mlađim uzrastima ?
Naš klub je jedan od najmlađih u Hrvatskoj, a osnovan je 2014.godine od skupine kaštelanskih entuzijasta koji su napustili tadašnje odbojkaške gigante Marinu Kaštela, Kaštela Cemex i Mladost Kaštel Lukšić. Glavni krivac i utemeljitelj je sadašnji trener i predsjednik kluba tj “Katica za sve”, te dugogodišnji djelatnik u OŠ Ostrog Kaštel Lukšić i profesor TZK koji redovito kooptira nove članove u svoje redove u svim kategorijama po imenu Nebojša Omašić Bare. Klub je od samih početaka ustrojen u svim kategorijama od male i mini odbojke, do juniorske, kadetske i mlađe kadetske selekcije od kojih najbolje igračice čine prvu ekipu. Upravo je ta prva ekipa pretprošle godine osvojila treću ligu, prošle drugu ligu da bi u dolazećoj sezoni u listopadu spremno dočekali nastup u 1. B ligi. Ovakvim tempom i uspjesima se rijetko koji klub i puno bogatiji može pohvaliti, a dodatnu dimenziju tome daje činjenica da nismo u nikakvim proračunima niti imamo sponzore.
 
–  Što očekujete od nastupa u Makarskoj ?
Od nastupa u Makarskoj na još jednom prekrasnom turniru očekujemo da javnost još bolje upozna odbojkašice iz Kaštel Lukšića tj da nas ne miješaju sa starijim sestrama Cemexom i Marinom Kaštela, te da nas svi prepoznaju. Naravno da nećemo propustiti priliku ugrabiti i pokoju pobjedu ako se ukaže prilika. Ipak je ovo međunarodna scena, te se treba predstaviti u pravom ruhu.
 
– Planovi za iduću odbojkašku sezonu ?
U idućoj sezoni očekujemo da ne budemo lak plijen u spomenutoj 1. B ligi jer smo vjerojatno najmlađi i najneiskusniji klub lige, pa je glavni moto “umri muški” iako se radi o prekrasnim damama. Nastavak rada u svim dobnim kategorijama je osnovni uvjet opstanka, te eventualno obrana naslova prvaka Dalmacije u Maloj odbojci.
 
– Za kraj poruka čitateljima ?
Svim čitateljima dobre volje poruka: “Odbojka nije samo puko prebacivanje dušice preko mreže, već je odbojka način života i duša sporta”!
 
Predsjednik OK Kaštel Lukšić:
Nebojša Omašić Bare, mag.cin.

NAJČITANIJE OBJAVE